Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dodać sobie energii

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciągle ospała, zmęczona, osłabiona. A najlepsze jest to, że głównie opierniczam się w domu bo nie pracuję. Zamierzam sobie trochę poćwiczyć bo zapuściłam się ale nie mam energii, jak jej sobie dodać? Chodzi mi o jakieś suplementy.

Gość miśkaX
Poruszaj się, pobiegaj, poćwicz, to zapewni Ci energię, żadne leki nie pomogą jeśli dalej będziesz siedzieć w domu :) Zacznij się ruszać, a energia się pojawi

Gość gość
Red Bull i jedziesz dalej!

Gość gość
no wlasnie chce sie ruszac ale nie mam energii, jestem jakaś słaba i trudno mi się zmusić

Gość gość
No to jak Ci się nie chce, to myslisz ze suplementy C***omogą? :/

Gość gość
napisałam, że chcę, czytanie ze zrozumieniem się kłania, wróć się do podstawówki. Całe życie jestem słaba i chcę znaleźć sposób, by mieć dużo energii na te ćwiczenia. Ćwiczyłam wiele razy w życiu ale bez energii jest ciężko.

Gość gość
Umiem czytać i ja wywnioskowałam, że Ci się po prostu nie chce. Mało kto ma teraz energię, ale właśnie sportem sobie ją dodasz, pobiegasz raz, drugi i będzie inaczej. Każdy, kto nie uprawia sportu nie ma od razu tyle siły i energii. A jak sama nie weźmiesz się za to, to Ci żadne suplementy nie pomogą, tak jak ktoś napisał wypił 2 Red Bulle to i kopa dostaniesz

Gość miśkaX
"trudno mi się zmusić" - to trochę jak "mi się nie chcę" ;)

Gość gość
Nie no, myślenie z podstawówki. Tlumaczę ostatni raz. Całe życie jestem słaba, wiecznie zmęczona, bez energii- taka moja natura mimo, że wyniki badań zawsze miałam dobre. Wielokrotnie ćwiczyłam bo mimo braku energii jednak dawałam radę. Teraz chcę solidnie się przyłożyć i będę ćwiczyć, to już postanowione i mam silną wolę ale przydałby mi się jakiś wzmacniacz. Owszem, jak już się zacznie ćwiczyć to z czasem ta energia pewnie będzie ale ja szukam czegoś na początek, małej pomocy. Wiadomo przecież, że początki są trudne. Redbull odpada, chcę coś zdrowszego.

Gość miśkaX
A może kup magnez lub jakiś kompleks witamin? najlepiej, gdybyś doradziła się farmaceuty w aptece :) mi energii np. dodają... banany :D jak chce mi się spać, jem banana i od razu mi lepiej :D

Gość gość
no właśnie myślę o czymś takim jak magnez i podobne, chodzi mi o konkretne suplementy, które trochę mi pomogą. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie stąd ten wątek.

Gość miśkaX
No ja niestety nie, bo jem dużo warzyw i owoców, ale zanim kupisz leki zjedz sobie ze 2 banany, zobacz czy Ci to pomoże, mi dają kopa. Najlepiej rozmawiać z farmaceutą, zawsze coś doradzi :P

Gość gość
problem w tym, że nie lubię bananów, mam po nich odruch wymiotny (nie mam pojęcia, dlaczego). Może jakaś inna dawka owoców by pomogła, muszę spróbować.

Gość gość
dobrze pisza, cwicz, ruszaj sie, efekty przyjda nie od razu, z czasem warzywa i owoce ok, ale tez pamietaj o białku, tluszczu i weglach, bo warzywa i owoce to tylko dodatek ja kiedys bylam w bardzo kiepskim stanie fizycznym, nie pytajcie dlaczego uratowaly mnie cwiczenia i zdrowe jedzenie (jogurty naturalne, mieso, jaja, nabiał, niewiele pieczywa, warzywa jako dodatek do dań, na tluszcz sobie pozwalałam jak mialam ochote, taka dieta low carb mi wyszla chyba, ale naprawde samopoczucie zupelnie inne) powodzenia

Gość olka333
może masz niedobór potasu? sama aktywnie uprawiam jogging i chodzę na basen 4 razy w tygogodniu... ostatnio zastanawiało mnie dlaczego jestem taka zmęczona, bez energii i zrobiłam badanie krwii i wyszło, że mam niedobór potasu... przyjmuję teraz suplement ketalin+ i staram się jeść jak najwięcej owoców i warzyw

Gość gość
tarczycę sprawdzajcie