Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrzecznaAga27

Do kobiet starających się o dziecko już powyżej 5 lat

Polecane posty

Gość GrzecznaAga27

czy już tracicie nadzieję? Ja już tracę nadzieje... przez staranie się o dziecko (brałam hormony) 3,5 roku temu przeszłam udar niedokrwienny mózgu,ale to nam nie przeszkodziło w staraniu się o dziecko. Wczoraj się dowiedziałam , że ostatnia moja koleżanka jest w ciąży. Nie to że jej zazdroszczę, ale przykro mi z tego powodu, że to nie ja jestem w ciąży. Mam już 29 lat :(. I jak Wy to odczuwacie i radzicie sobie z tym....

Gość gość
no jasne, truj sie dalej! warto bylo? w d***e sie nie miesci jak tym babom odwala

Gość gość
przeszłaś udar po terapii hormonalnej?

Gość gość
instynkt? chyba obłęd macierzynski! maz cie jeszcze nie rzucil? pewnie ejstes gruba, brzydka, pryszczata i rozstrojona emocjonalnie. zdajesz sobie wogole sprawe ze po takich "terapiach" rodza sie chore dzieci? juz nie mowiac o tym, ze sama jestes wrakiem. żal... czy ty masz wogole szacunek do siebie?

nie jestem ani gruba, ani brzydka ani pryszczata... nie obrażajcie mnie na tym forum, jak nie wiecie o co chodzi. Oboje z mężem leczyliśmy się na niepłodność, ja dostałam udaru... a wszystko przez endokrynolog, przepisała mi hormony. I nie jestem wrakiem....żal mi Ciebie, bo chyba Ty " rozstrojona emocjonalnie"...

Gość EnigmaDD
a co jest powodem niepłodności Twojej i męża? Zrobiliście wszystkie badania?

Gość gość
a co ty chcialas witamina c nieplodnosc leczyc? nieplodnosc leczy sie hormonami, a ze bierze sie konskie dawki to sie trzeba liczyc z tym ze mozna udaru dostac. brawo, bierz dalej, jak dostaniesz mega udaru i zostaniesz roslinka to ciekawe czy mezus nadal z toba bedzie. jakbys miala instynkt to bys adoptowala dziecko, stworzyla rodzine zastepcza, zostala wolontariuszka w dd albo kupila yorka. a ty masz obsesje. przykro mi, ale takie kobiety jak ty nigdy nie beda szczesliwe

jakbyś chciał/a wiedzieć to dostałam bardzo rozległego udaru i mogłam tego nie przeżyć... a mąż był przy mnie, mył, karmił - Ty pewnie nie masz takiego szczęścia...skoro tak mówisz...a mąż mimo tylu przeciwności losu KOCHA MNIE DALEJ :)

Gość EnigmaDD
Ja osobiście nie mam takiego problemu, ale znam wiele koleżanek, które się z tym niestety boryka. Oglądam często program In vitro. Czekając na dziecko na TLC i tam wygląda to tak, że te kobiety wstrzykują sobie hormony w brzuch tylko przez jakieś 2 tygodnie, a później pobierają już te jajeczka. Nikt nie mówi o wieloletnim leczeniu terapią hormonalną. Dziewczyno szanuj swoje zdrowie, czytałaś przed podjęciem terapii jakie to jest niebezpieczne. Zostaw to w spokoju. Może pójdź do Novum i powiedz jasno: żadnego leczenia hormonami może inseminacja?

Gość gość
och super, maz ci d**e podcierał...normalnie sie wzruszyłam :D twoje zycie, masz prawo je sobie z****** szkoda tylko ze jak urodzisz (moze w koncu, chociaz watpie) uposledzone dziecko, to wyciagniesz łape do podatników

ja nie mogę już brać hormonów do końca życia;) . Ufałam lekarzowi, pytałam czy to jest bezpieczne...ona powiedziała że tak... Do gość 18:22:10 ile razy mam mówić że już nie biorę hormonów...nie życzę Ci takiej sytuacji taka mnie doknęła, ale udar się nie bierze tylko od hormonów (u mnie tak). Ale u Ciebie :z otyłości, z nadciśnienia, z cukrzycy i miażdżycy... i tobie nie będzie miał kto tylka podcierać... bo znając życie 95% mężyczyzn ucieka od problemu... a tylko 5% zostaje z chorą żoną , dzieckiem. A myśle , że Ty masz tyle jadu w sobie, że żaden facet z tobą nie wytrzyma ;)

Gość gość
A nie czytałas ksiązki "mężczyźni kochaja zołzy?" ;) Pomijając to, faceci jednak wola kobiety, które mają w życiu większe ambicje niż wycisnąc z siebie dziecko :)Ale jak jux pisałam, twoje życie, możesz je zmarnowac i upodlić jak tylko chcesz. Tylko nie miej potem pretensji do życia, lekarzy i calego świata jak się okaże że masz dziecko z wodoglowiem, tak jak moja koleżanka która miala parcie tak jak ty.

ja nie mam parcia... po prostu poszłam to lekarza po dwóch latach i przepisała mi hormony. Jak będzie dziecko to będzie... ale jak nie będzie to trudno. Też mam takie koleżanki, co płaczą bo nie mogą mieć dzieci. Ale tak mnie tu zaatakowano , nie już nie będę wchodzić na to forum. Więc ŻEGNAM

Gość gość
gość a co ty mozesz wiedzieć o instynkcie macierzyńskim i o chęc****siadania własnego potomstwa??? Widzę że jesteś sfrustrowanym człowiekiem któremu nic z życiu nie wyszło i wyżywasz się na Bogu ducha winnej dziewczyni, kobiet ma problem bo nie może zajsc w ciaze a ty jedziesz sobie po jej psychice tekstami niczym z gimnazjum, słabo ci to idziee :) a co do ciebie Aga , to podziwiam cie za twoją wolę walki , przejsc udar w staraniach sie o dzidziusia ... wierzę że ci sie uda i życze wam powodzenia :))))musicie byc dobrej mysli, a i nie skupiaj sie caly czas na ciazy mysl o innych sprawach skup sie na czyms innym a szczescie samo przyjdzie pozdrawiaaaaaam

Gość gość
najpierw sie 5 lat stara, a potem pisze ze nie ma parcia :D o czym sama sobie odpisuje podziwiajac sie przy tym :D jednak hormony wala na dekiel ha ha :D

Gość gość
gość ale tyy jesteś p*****ną bnaba, stwierdzam że na tym forum to jednak psychole siedza co nie maja wlasnego szczesliwego zycie i wyżywaja sie na innnych, uczciwych ludziach ktorzy maja problemy... ciekawa jestem czy jak bysmy sie spotkaly to bys to samo powiedziala w twarz tej kobiecie, pewnei bys nasrałą w pory i bys s*********a jak kunaaaaa i tyle by bylo w temacie, nienawidze takich zawistnych suuukkk , z takim charakterem i z tą nienawiscia pewnie mas znieźle przej***** w życiuuuu współczuje ;))))))))