Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego zasmiwcacie swiat pampersami zamiast uzywac wielorazowki

Polecane posty

Gość gość
Na pewno mniej niz uzywanie przez 2,5 roku pampersy.

Gość gość
Zabawny temat wiesz? : ) lepiej się skapać w tym szambie wypłukanym z pieluch wielorazowych+ detergenty i zużyta energia elektr., które trafia do środowiska dzięki takim jak Ty? Cieszę się, że tacy ludzie emigrowali z Polski.

Gość gość
To Twoje dziecko ma 2,5 roku i nadal robi w gacie? wow, pogratulować!

Gość gość
Szczerze to uzywam je od roku i jestem z nich zafowolona. Nie wygladaja zle maja lekkie plamy. piore recznie po kazdym uzyciu mydlem szarym a po skonczonym okresie wrzucam same do pralki z proszkiem dzieciecym. Bardzo milo ze ktos sie zainteresowal. oczywiscie zawsze mam normalne podpadki przy sobie ale staram sie je ograniczac.

Gość gość
Fuuu, aż mi jedzenie w gardle stanęło. To obrzydliwe.

Gość gość
Widze ze brak umiejetnosci czytania w polsce i brak edukacji o chronie srodowiska jest bardzo powszechne. ale lepiej krytykowac niz podniesc tulek z canapy i zrobic cos pozytecznego:-\

Gość gość
Słuchaj, to że Ty zabrałaś swój tyłek i emigrowałaś to jedno, ale może łaskawie przestaniesz obrażać Polaków, ok? Jaki masz w tym cel?

Gość gość
A mnie obrzydzenie bierze na mysl ze po swiecie chodza takie ewenementy jak Ty.

Gość gość
musi się odstresować jak zapieprza na zmywaku

Gość gość
Idę, bo nie chce mi sie gadać z hipokrytką, która s r a w gniazdo z kórego wyfrunęła, bye!

Gość gość
Ja obrazam polakow? to ciekawe bo to wy piersi wszyscy rzuciliscie sie na mnie jak na zscofanca bo probuje przekonac ludzi to szacunku naszej planety. chcialabym abysmy chociaz odrobine zadbali o ten nas " swiat".

Gość gość
naprawdę nie rozumiem dlaczego tu tyle jadu i zawiści, ciekawy temat, nie umiecie argumentować w kulturalny sposób ? napiszcie że stosujecie pampersy z wygody ot co ! zainteresowałam się tymi pieluchami ( spodziewam się dziecka) jak to technicznie wygląda ? kupę wytrzepujesz do wc ? przepłukujesz z resztek i pierzesz w pralce ? chyba musisz mieć wiele tych pieluch aby napełnić całą pralkę ? wydaje mi się że dzięki takim pieluchom dziecko szybciej zacznie wołać na nocnik

Gość gość
taaaaaaa szybciej dobry żart.Jej dzieciak ma 2,5 roku i nadal w nie pociska

Gość gość
Hehe mylisz sie bo mam bardzo dobrze platne stanowisko i nie musze nic zmywac. Widze ze i tak nic z tego nie rozumiecie , no coz fascynacja nowoczesnoscia lat 90tych przyslonila wam oczy. poczekamy zobaczymy, ale chcialam sprobowac cos przekazac i nie zaluje.

Gość gość
no to odp mi na moje pytania 21 : 02 !

Gość gość
Co przekazać? że jestes dystrybutorem tych pieluch na Polske albo ktos z twojej rodzinki tudziez pracujesz w firmie ktora sie tym zajmuje.Za kryptoreklamy my zacofane polaczki podziekujemy juz pani oswieconej

Gość gość
Moje dziecko przestalo kozystac z pieluchy majac 16 miesiecy jednak z zlobku spotkala ja bardzo nieprzyjemna sytuacji i zbuntowala sie na nocnik. ma teraz 23 miesiace.

Gość gość
Jestem do tylu z pisaniem bo pisze z telefonu i nie jest latwo. wiec kupe wrzucam do ubikacji a pieluchy splukuje pod kranem. Pieluch mam25 i piore raz dziennie albo na dwa din w proszku dla niemowlat.

Gość gość
a samochodem jeździsz? korzystasz z komputera komórki ?

Gość gość
Nie zapelniam calej pralki, masz system w pralce ze dostosowuje Ci ilosc wody do wagi? To wszystko jest do przelkniecia. mi chodzi o to abysmy za kolejne 50 lat nie lazili po pieluchach a to jest bardzo prawdopodobne :-(

Gość gość
Gosciu z 21:13 przez pisalam zebysmy postarali sie chociaz troszke zadnac o srodowisko a nie rezyglowac z wszystkiego! Po za tym twoje rozmowy telefoniczne nie wyladuja na wysypisku!!!!!

Gość gość
a co ty tak z tym wysypiskiem? nie wierze w bezinteresownosc twoich wywodow. placi ci ktos za to blablanie?

Gość gość
Mam nadzieje ze Ci troszke madrzejsi ktorzy zrozumieja o co biega zaplaca srodowisku oszczedzajac go chociaz odrobine.

Gość gość
dlaczego ja tak hejtujecie, mówi całkiem sensownie, jak tylko ktoś ma inne zdanie to jeździcie jak po łysej kobyle, te pieluchy tak szybko schną że po wypraniu wieczorem masz już suche rano ?

Gość gość
to wyłącz prąd w domu i idź spać, środowisko będzie ci wdzięczne i my Polacy też 🖐️

Gość gość
właśnie pokazujecie swoją polaczkowość , ciemnogród ! w ogóle nie jesteście otwarci na nic nowego ! autorko nie przejmuj się nimi, mnie zaciekawił ten temat, ale obawiam się że, może to być dla mnie zbyt obrzydliwe

Gość gość
Ja tez korzystam z wielorazowych pieluch. Sa bardzo kolorowe, miekkie, latwo sie ich uzywa. Sa drogie ale sie oplaca bo mozna ich uzywac przy kolejnych dzieciach. Ja ****ardzo polecam. Na noc i na spacery uzywam jednorazowek. Nie jestem przesadnie ekologiczna ale orientuje sie w temacie I nawet przy uzyciu pradu, wody I proszku I tak the pieluchy wypadaja lepiej niz jednorazowki. Pampers nie dosc ze rozklada sie do 500 lat wydalajac cieplo,chlorki I inna chemie to jeszcze zajmuje miejsce na wysypisku smieci. Jedno dziecko zuzywa okolo 2000 pampersow. To jest jakies 1,5 tony odpadow. Rocznie w PL rodzi sie 380,000 dzieci! To daje 760,000 pieluch o wadze 570,000 ton.

Gość gość
Z oszczędnośc***próbowałam kiedyś wyliczyć ile kosztowałoby mnie pranie plus eko orzechy piorące, wyszłoby drożej. Pampersy kupowałam tylko w promocji. I nie wierzę że miałabym ich pełną pralkę, zanim by się to uzbierało- gdzie trzymać? Z wygody- póki dziecko tylko na mleku, to pranie obsranych pieluch i choćby ręczne płukanie kilka, nawet kilkanaście razy dziennie, a później sorry, ale smród kupy po rybie, fasolce i innych takich i tak jest ledwie do wytrzymania przy przewijaniu... Nie używam podpasek, tylko tamponów, nie wmawiaj mi że się setki lat rozkładają. Równie dobrze możesz pytać czemu ludzie marnują energię elektryczną, prać można ręcznie, ogrzewać dom chyba gazem tylko, bo węgiel też nie eko, wyrzucić tv i komputery (a ile się elektronika rozkłada!), lodówkę, samochód... Staram się nie marnować niczego, używać ponownie co się da, nie wyrzucam żywności, ubrania jak się do tego nadają- przekazuję dalej i sama często używane kupuję, zabawki w większości tak samo, samochodu używamy bardzo sporadycznie- mieszkamy w centrum... ale nie po to mamy postęp żeby się cofać w rozwoju, świat idzie w takim tempie że wierzę że jak nie moje, to moich dziec*****olenie poradzi sobie z tym problemem. Zresztą, już jeden Polak skonstruował super ekologiczny piec, utylizujący śmieci i dający prawie czystą energię, więc dwa problemy rozwiązuje, wierzę że kiedyś to będzie normą.

Gość gość
Dziekuje osoby ktore mnie poparly, w sumie mialam juz nie wracac na ten temat ale cos mnie podkusilo i bardzo sie z tego ciesze. wklatki schna szybko, mozesz na kaloryfer powiesic. otulacze czasem wysychaja mi przez noc a czasem potrzebuja troszke dluzej. ale polecam wg mnie warto :-)

Gość gość
A ja nie wierze jak kobieta ktora tak potwornie brzydzi sie swojego dziecka moze je rodzic:-\ wspolczuje mu, moze wynajmij kogos do zmiany pieluchy. a nie przydzisz sie sciagac kupy z pupy dziecka? To jest to samo. ja sie nie babram w kupie. tez nie wiem po co piszesz o oszczedzaniu to nie o tym temat . gdyby mieli znalezc takie cos do utulizowania to juz by to zrobili a liczyc na cos czego nie ma nawet w planach to jest jak liczyc na cud. Jesli komus sie nie chce bo woli walnac w kubel to nie da rady przemowic do rozsadku takiej osobie .