Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem z Tradzikiem

Problem trądzik i Wągry

Polecane posty

Gość Problem z Tradzikiem

Witam mam problem z trądzikiem i wągrami otóż wypisze co stosuje i co jem poniewaz nie wiem dlaczeog ciagle wyskakuja.Od października zaczołem stosować diete na przyrost masy mięśniowej sniadanie omlet z jajek z orzechami,migdałami,płatki owsiane,rodzynki,kokosowe wiórki.Obiad piersi z kurczaka lub wołowina,ryż,brokuły.Kolacja ryba,brokuły,ryż.Przed snem pół twarogu,serek wiejski do tego piję dziennie 2l wody nic słodkiego nie jem.Jestem alergikiem na kurz,roztocza,sierść z kota.Stosuje rano myje twarz szarym mydlem pozniej ,zel do mycia twarzy Nivea young,na koniec nakladam tonik ,w poludnie szare mydlo ,na noc to samo co rano i jak spie to widac ze one zostaja wchlaniane na nastepny dzien gladka skora nic nie wystaje a pozniej znow narastaja prosze o pomoc oczywiscie gabka przemywam twarz i cialo owoce oczywiscie spozywam tez.

Gość Problemy z Trądzikiem
w lato jak ciagle jestem na sloncu to wszystko jest wypalone i nic nie widac

Gość gość
Nie myj twarzy mydłem tylko specjalnymi żelami, potem tonik antybakteryjny bezalkoholowy. Przy trądziku nie wolno się opalać, bo niby zaskórniki gina, ale potem problem jeszcze bardziej się nasila. Idz do kosmetologa.

Gość Problem z tradzikiem
Myje twarz zelami pozniej tonik antybakteryjny czytaj uwazniej

Gość MC1952
Przemywaj twarz rano i wieczorem zmoczona szmatka w porannych i wieczornych...siuskach . Nastepni zmyj twarz ciepla woda

Gość gość
Przestań używać mydła, tylko delikatny żel i tonik antybakteryjny ( który ponoć używasz, ale sprawdz czy nie zawiera alkoholu). Na noc stosuj kremy z kwasami, np. Z firmy Bandi z kwasem pirogronowym. Za często tez nie myj twarzy tylko rano i wieczorem. Na dzień tez używaj krem np. Kojący dla skóry tlustej. Jeszcze pytanie co masz na myśli pisząc "wągry" czy zaskórniki otwarte lub zamknięte czy małe krosty z ropą?

Gość Danka_77
ja mam problem z trądzikiem i stosuję do przemywania dokładnie ten preparat - www.skracaj.com/60b1.html. Nie wysusza mojej skóry, tak jak inne wcześniej stosowane płyny, no i nie podrażnia.