Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netomanka

pomocy jestem uzalezniona od

Polecane posty

Gość netomanka

komputera i internetu... Licznik pokazuje ze siedzę przed ekranem już 12 godzin i nie jestem w stanie sie oderwać... I tak praktycznie codziennie, zawalam przez to studia bo się nie moge zabrać do nauki... ciągle przeskakuje tylko jakieś strony i durne filmiki, i to już trwa od roku... próbowałam ograniczyć korzystanie z komputera, ale i tak prędzej czy później muszę sprawdzić coś na studia i na tym się nie kończy... poza tym jak nie wlączę komputera to mam doła, nie wiem za co się wziąć i czuję taką pustkę i niemożność zrobienia czegokolwiek. Proszę pomożcie, bo łapię doła i wściekam się na siebie, że tak marnuje czas, a niedługo sesja...

Gość Gburia Furiaaaa
Wypieprzy laptop za okno :)

Gość gość
to się leczy :-) są terapie. Poszukaj właśnie w necie tych terapii czy grup wsparcia.Słyszałem o osobach które po kilkunastu godzinach bezruchu przy kompie dostawały zakrzepów i umierały a nawet o takich co nic nie jedli i nie pili. To jest groźne.

Gość netomanka
fajnie, mam problem, a ty sobie z tego żarty robisz..

Gość gość
zacznij uprawiać sport, bieganie , basen, fitness, spacery z kijkami, spacery z psem

Gość gość
to nie jest reguła, ze każdy się może uzależnić. Były dni że siedziałem po 12-14 godzin przy kompie, np. całe dwa miesiące tak było, a potem wyłączyli internet i wcale po ścianach nie chodziłem, tylko wziąłem sobie książkę itp. i nawet się cieszyłem, że sobie mogę odpocząć od kompa. Owszem był jakiś dyskomfort, ale nie taki, że "ja już koniecznie muszę do komputera". Po prostu na zasadzie "fajnie by było, gdyby był Internet, no ale nie ma to trudno"

Gość netoman
haha autorko jakbym czytał o sobie :D tyle ze u mnie ciągnie się to juz dwa lata. Też się usprawiedliwiam że są tu na przykłąd iformacje potrzebne do szkoły czy coś. Guzik prawda. Ostatnie miejsca w które wchodzę to inne niż czysta rozrywka .

Gość netomanka
oczy suche jak wiór i ledwo widzę, a ciągle wlepiam te ślipia w komputer. serce mi nierówno bije i pocę się ale kurde nie mogę go wyłączyć i boję się momentu kiedy będę musiała...

Gość gość
komputer jest teraz jedyną rzeczą podtrzymującą twoje życie, nie możesz odejść