Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paczka z deklarowana zawartościa

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy jeśli jest paczka z deklarowaną zawartością to kiedy mogę ubiegać się o odszkodowanie ? Mam taki przypadek, że kupiłem na allegro telefon, który po rozpakowaniu DOPIERO w domu okazało się, że ma uszkodzony dotyk. Nie jest czasem tak, że paczkę powinienem rozpakować przy Pani listonosz, sprawdzić telefon i wtedy napisać protokół ? Sprzedający na allegro twierdzi, że telefon wysyłał sprawny.

Gość gość
jeśli kupujesz uzywany tel od allegro od prywatnego sprzedawcy to czego sie spodziewasz? cwaniaczkow nie brakuje, każdy teraz patrzy żeby znaleźć frajera. Mi keidys baba przyslala stary dziurawy śmierdzący płaszcz z lumpeksu, a w opisie aukcji było, że w stanie idealnym, noszony kilka razy....

Gość gość
sorry, ale nawet jak jest mozliwosc sprawdzenia przy listonoszu. to chodzi tutaj tylko o zobaczenie czy sprzet nie jest uszkodzony mechanicznie, czy nie brakuje jakis czesci, a nie ze ty jeszcze sobie uruchomisz telefon. listonosz ma co do roboty ;/ i nie bedzie czekal az telefon uruchomisz ;/ bez jaja, to jak ktos kupi jakis wmacniacz do wiezy, to listonosz ma czekac az wszytskie kabelki po podlaczasz i zainstalujesz sprzet ;/ z reszzta jak dotyk moze sie uszkodzic w trakcie wysylki??? wedlug mnie sprzedawca sciemnia ;/ jak nie ma pekniec to pewnie juz taki sprzet wyslal.

Gość gość
choćby sprzedawca wysłał mi sprawny telefon to jest jeszcze szansa, żeby zwalić winę poczcie polskiej więc tak spróbuje zrobić xD Gorzej będzie jak powiedzą mi że to wina sprzedającego, że źle zapakował przesyłkę i się uszkodziła...