Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja poronilam samoistnie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam problem, opiszę pokrótce. Ostatnią miesiączkę miałam 02.11 - po 35 dniowym cyklu. Zazwyczaj mam nieregularne okresy, wcześniejszy cykl trwał 34 dni, teraz nie martwiłam się za bardzo , chciałam iść do ginekologa po nowym roku. Zrobiłam test w zeszłą niedzielę - wynik był negatywny - uznałam więc, że nie jestem w ciązy i okres po prostu się spóźnia, dopiero wieczorem gdy chciałam wyrzucić test zauważyłam drugą ledwo widoczną kreseczkę. W wigilię bardzo bolała mnie głowa - uznałam że to kwestia przemęczenia. W drugie święto popołudniu nagle zrobiło mi się słabo, miałam uderzenia gorąca, dreszcze, Było mi niedobrze, przez dwie godziny leżałam bez ruchu bojąc się, że kiedy się poruszę to zwymiotuję. Wtedy też zaczęło się delikatne plamienie. Był to brązowo-różowawy śluz w minimalnych ilościach. Następnego dnia sytuacja z mdłościami się powtórzyła i nadal plamiłam. Dziś od rana miałam straszne skurcze podbrzusza. Zaczęło się bardzo intensywne krwawienie. Co godzinę zaskoczona zmieniałam przemoczony tampon. W końcu ok 15 poszłam pod prysznic i wtedy zauważyłam to coś. Rozebrałam się i przygotowałam i nagle wypłynęło ze mnie coś dziwnego, było wielkośc***aznokcia u kciuka. Przeraziłam się ale mimo to papierem tego dotknęłam, okazało się że to jakaś błona, Z jednej strony krwiście czerwona, z drugiej lekko różowa, ciągnąca. Później znów krwawiłam i mam tak do teraz. Jeszcze raz wypadło ze mnie takie coś, tylko mniejsze, drobniutkie. Zastanawiam się czy powinnam pojechać do lekarza? Czy poczekać do poniedziałku? Co to może być ? Pomóżcie proszę! Czy to możliwe że byłam w ciąży nawet o tym nie wiedząc? Czy to mogło być poronienie ? Z chłopakiem kochamy się bez zabezpieczenia od kilku lat ale stosujemy tzw stosunek przerywany, on nigdy nie dochodzi wewnątrz... Pomocy proszę!

Gość kjdhfcjdb vjcdbvjvjdbverh
natychmiast jedź na pogotowie

Gość gość
czy ktoś coś wie, pomoże, doradzi ?

Gość gość
mysle ze bylas w ciazy i poronilas.

jak masz nadal silne krwawienie, jedź na pogotowie

Gość gość
bez jaj, masz zwykły okres a to co wydaliłas to po prostu endometrium które sie wydala w czasie okresu

Gość gość
to było poronienie. Jedź do szpitala, na pogotowi, muszą sprawdzić, czy wydaliłaś wszystko. Jesli nie, musza Cię wyczyścić, bo w innym wypadku grozi ci zakażenie i poważne komplikacje.

Gość gość
najprawdopodobniej była wczesna ciąża którą poroniłas samoistnie, nic się nie martw organizm oczyści się sam, ja poroniłam 2 razy i to w 7 tyg, wszystko oczyściło się samo, na pogotowie nie musisz jechać bo i tak nic ci na to nie poradzą a do lekarza możesz iść jak krwawienie się skończy na wizyte, krwawienie pewnie będzie obfitsze od normlnej miesiączki i może trwać dłużej, i zakończyć się dość długim okresem brązowego plamienia, ja tak miałam. oczywiście głowa do góry bez czyszczenia mechanicznego wkrótce możesz starać się o kolejną ciąże, ja po 2 poronieniach jestem dziś w 24 tyg no ale nie obyło się bez luteiny w pierwszym trymestrze

Gość gość
a jeszcze dodam że podczas poronienia za pierwszym razem byłam u lekarki i ona właściwie nic nie doradziła bo było za pozno natomiast kazała przyjśc za tydzień na usg żeby sprawdzić stan macicy

Gość gość
Czy jeżeli to poronienie to podczas wizyty u ginekologa on może to jakoś sprawdzić ? chce pójśc w poniedziałek...ale nie wiem czy jest sens

jeśli to poronienie, to współczuję z całego serca i życzę Ci dużo siły. lepiej dmuchać na zimne to nie musi być poronienie ale niestety jest to prawdopodobne, dlatego jeśli masz silne krwawienie i inne objawy niz normalnie- na pogotowie.

Gość gość
nie planowałam dziecka ale kiedy myślałam o tym że to może być ciąża to szczerze...cieszyłam się. Chciałam tego. Ale nie łudziłam się za bardzo, nie chciałam robić sobie nadziei.

Gość gość
Skoro wynik testu był negatywny to w ciąży nie byłaś. Po kilku minutach wynik nie jest już wiarygodny, a objawy oczywiście pojawiły się wtedy kiedy niby zobaczyłas pozytywny wynik, zapewne psychika miala ogromne znaczenie. A takie skrzepy są zupełnie normalne przy okresie.

Gość gość
objawy miałam wcześniej - zanim sięgnęłam po test. Inaczej bym go nie robiła bo i po co

Gość gość
Jeśli chcesz być pewna to zrób jeszcze raz test, pomimo okresu. W krwi wciąż byłoby hcg, a teraz kreską powinna być mocna i wyrazna.

Gość gość
też myślę, że ta błonka o której piszesz to endometrium. Czy była ciąża... możliwe. Ja miałam tak, że kreska wyszła mi bladziutka, beta dodatnia ale ogólnie niska, po dwóch dniach spadła a ja dostałam krwawienia, z tym że nie miałam jakiś szczególnych innych objawów. Jeśli to był sam początek ciąży (ja miałam tydzień opóźnienia w krwawieniu) to w sumie wizyta u lekarza nie jest konieczna bo macica sama się oczyści. Jeśli jednak mocno krwawisz, masz skurcze to lepiej pojedź do szpitala albo wybierz się do lekarza. Dodam, że w kolejnym cyklu udało mi się szczęśliwie zajść w ciążę, obecnie kończę 14 tydzień :)

Gość gość
negatywny wynik testu to nie zawsze ghwarancja ze ciąży nie ma. Moja siostra zrobiła 3- wszystkie negatywne a maluszek już w brzuszku był. Wykazało to dopiero badanie u ginekologa

Gość gość
To chyba było poronienie.. ale na takim wczesnym etapie powinno się wszystko samo oczyścić.. Ja miałam podobnie..plamienia, bóle podbrzusza.. poszłam w nocy (z niedzieli na poniedziałek) do łazienki, tam jak usiadłam na kibelek zrobiło mi się okropnie gorąco.. masakrycznie.. i tak dziwnie.. tak cała drżałam, ciężko mi sie oddychało.. wychodząc z łazienki zemdlałam.. Jakoś się pozbierałam..(ie wiem czy po minucie czy po 15). to była noc, byłam sama (mąż gdzies wyjechał)..w szpitalu byłam przed 6 rano.. lekarz nie widział nic.. twierdził, że nie jestem w ciąży (to był 6 tydzień) opieprzył mnie o zawracanie głowy.. Wypuścili mnie jakoś przed południem (nie wiem, po co tam czekałam tyle czasu) w poniedziałek. We wtorek normalnie byłam w pracy, chociaż nadal plamienie i bóle. W środę mąz już był.. po południu coraz bardziej mnie bolało i więcej krwi było. Poszłam do łazienki, wesżłam do wanny i właśnie tak więcej krwi niż podczas okresu poleciało i jakiś skrzep.. i to musiało być moje maleństwo :( Gdy trochę przestało lecieć pojechałam do przychodni.. a głupi lekarz powiedział: nie widzę żadnego niepokojącego dużego krwawienia, że wszytko ok (robił tylko zwykłe badanie).. ale to już było PO poronieniu... Wiem, bo robiłam potem betę.. była jeszcze ciążowa.

organizm nie zawsze sam się oczyszcza nawet w tak wczesnej ciązy... Ja też poroniłam, byłam w ciąży zagrożonej i lekarka w razie naglego krwawienia(właśnie w 7 tygodniu) kazała natychmiast jechać do szpitala. Ja poroniłam w 9 tygodniu i miałam zabieg.

Gość gość
Napisalas o.zeszłej niedzieli, a potem o objawach które miałaś w wigilię, czyli we wtorek.

Gość gość
aa dodam, że nic mnie nie czyścili, ... po tym dużym krwawieniu już następnego dnia była poprawa.. bóle brzucha ustały, było trochę plamienia.. i już potem nic.. Jesli chcesz wiedzieć, czy byłaś w ciąży, zrób szybko badanie z krwi beta hcg. Beta się utrzymuje przez jakiś czas.

Gość gość
Mówię, że objawy wskazujące na ew. Ciążę miałam przed zrobieniem testu. W wigilie i pozniej tylko bol brzucha i to co w sumie opisalam

Gość gość
Jeśli to do mnie (pisałam o poronieniu, wizycie w szpitalu i przychodni) że pisałam o niedzieli i wtorku.. po prostu podawałam dni..a nie rok.. (żeby określić czasowo, ile to dni wyszło) to było w 2011 roku..

Gość gość
to były zwykłe skrzepy, mam takie co miesiąc przy obiftym krwawieniu :D gdybyś czytała instrukcję obsługi testu wiedziałabyś że wynik po jakimś czasie jest nieprawidłowy i nie należy się nim sugerować