Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym mieć pewność czy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam, że jestem w ciąży. Współżyłam z chłopakiem zarówno w dni płodne jak i niepłodne, niby zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, pilnowaliśmy higieny i do wytrysku nie dochodziło "w środku", ale i tak nie ufam tej metodzie, więc zawsze przed okresem czekam w strachu. Z tych nerwów już w ogóle odechciało mi się seksu, ale już niestety chyba poniewczasie... Cykle miewałam raczej regularne, w granicach 25-29 dni. Dziś jest 30 dzień cyklu i okresu brak. Od 2 tygodni jestem strasznie nerwowa i ciągle głodna, od kilku dni boli mnie podbrzusze i piersi, które się trochę powiększyły. Czekam na okres jak na wybawienie, ale on nie nadchodzi. Gotuję się w wannie z gorącą wodą, biegam, zażywam nospę żeby wywołać okres i nic. Często oddaję mocz. Odczuwam jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu od kilku dni. Od ok. 2 tygodni bardzo się stresuję, bo stosunek odbył się w samym środku dni płodnych, czułam to, wprawdzie było zabezpieczenie ale dla mnie to żadne zabezpieczenie. Wczoraj w 29 dniu cyklu wykonałam badanie beta HCG, wynik 0,10. Testu z moczu nie robiłam, bo podobno nie są w pełni wiarygodne. Czy powinnam powtórzyć badanie krwi za kilka dni?

Gość gość
to po co uprawiasz seks bez zabezpieczenia skoro nie chcesz dziecka?

Gość gość
Bo myślałam, że prezerwatywa jest dobrym zabezpieczeniem - widać się przeliczyłam... nie chciałam truć się hormonami :(

Gość gość
dlatego ja z sama prezerwatywa nie chce

Gość gość
Myślicie że w 29 dniu cyklu było za wcześnie na badanie krwi i w związku z tym wynik nie jest wiarygodny?

Gość gość
dziewczyno to jest dopiero dziecinne podejscie. skoro nie chcialas z prezerwatywa to po co szlas do lozka z kolesiem? "nie chce sie truc hormonami". to nie uprawiaj seksu bo pozniej dzieci maja dzieci

Gość gość
Używaliśmy prezerwatyw i nie dochodziło do wytrysku w środku. Mimo to obawiam się, że jestem w ciąży, bo mam dziwne objawy i spóźnia mi się okres.

Gość gość
sorry ale zeby doszlo do ciazy to wytrysk musi byc. wiec watpie zebys zaciazyla. i lepiej dla tego swiata jesli jest tak jak pisze

Gość gość
W 29 dniu cyklu beta hcg 0,10 - ale to mnie nie przekonuje ani nie uspokaja, bo mogło być za wcześnie na to badanie.

Gość gość
W ciąży nie jestes. Wynik z krwi beta hcg jest negatywny i powinien juz być wyższy, jakbyś była w ciąży.

Gość gość
W preejakulacie też mogą być plemniki, więc to nieprawda, że to zapłodnienia może dojść tylko podczas wytrysku.

Gość gość
Jeżeli nie wierzysz w beta hcg to powtórzy badanie w poniedziałek. Jeśli jestes w ciąży to juz powinien wzrosnąć.

Gość gość
Dla pewnośc***owtórzę badanie krwi w przyszłym tygodniu bo bardzo dziwnie się czuję.

Gość gość
Debile zyja wsrod nas

Gość gość
chyba ty

Gość gość
Testy są zawodne, pewność zyskuje się dopiero po badaniu usg a na nie jest jeszcze za wcześnie. Autorce polecam powtórzyć badanie hcg i więcej ostrożności na przyszłość - lub powodzenia w byciu szczęśliwą mamą :)

Gość gość
skoro użyłaś prezerwatywy, która nie pękła, nie była dziurawa, a wytrysk był na zewnątrz to czemu mowisz o ciąży. Naczytałaś się pewnie głupich porad na necie od skołowanych nastolatków. Osobiście uważam, że twoja psychika spowodowała rozchwianie hormonów-stąd opóźnienie. Sama się nakręcasz i nakręcasz swój organizm, a w ciąży uważam, że nie jesteś. Ja mogę być, bo kochałam się z partnerem i do wytrysku doszło we mnie. Ty- wmówiłąś to sobie, a twój organizm natychmiast na to zareagował. Też tak miewałam kiedy byłam młodsza i panicznie bałam się ciąży.

Gość gość
dlatego ja wierze tylko tabletkom

Gość konczita jurowiżyn
a bardzo możliwe, że wpadłaś, na gumkach całe pokolenia wyrastały :)

Gość konczita jurowiżyn
tabletki też nie dają 100% pewności, jak los zechce to zostaniecie rodzicami niezależnie od stosowanej antykoncepcji, na to nie ma rady, znam przypadki że ludzie wpadali i na gumkach i na tabletkach prawidłowo stosowanych :)

Gość gość
I nie słuchaj rad tych ludzi o usg itd. to masakra jakaś. Możesz dla uspokojenia wykonać test ciążowy po spodziewanym terminie miesiączki, najlepiej z porannego moczu. Kiedy ja byłam w ciąży test był od razu pozytywny, nawet czekać nie musiałam tych kilku minut. Testy mogą być negatywne jeśli od stosunku upłynęło zbyt mało czasu. Myślę, że spokojnie pokażą ciążę od 3 tyg od zapłodnienia.Wyluzuj trochę, bo się nakręcasz

Gość gość
Wykonałam test beta hcg w 29 dniu cyklu, czyli okres już był spóźniony. Testu z moczu nie chciałam, bo są mniej wiarygodne.

Gość gość
Dlaczego jej piszecie, że wpadła skoro nawet im gumka nie pękła, a do wytrysku doszło na zewnątrz? Paranoja Z takim podejściem do antykoncepcji oraz seksu nie powinniście współżyć dzieciaki. Trochę świadomości.

Gość jabba jabba
"Nie słuchajcie rad o usg, to masakra" - no nie zgadzam się. Moja siostra miała objawy ciążowe, spóźniony okres, a testy wychodziły negatywne i bad, krwi też niczego nie wykazało. Bardzo pragnęła dziecka, a mąż śmiał się z niej, że to ciąża urojona. W końcu poszła do ginekologa i co? Zobaczyła na ekranie upragnioną fasolkę :) Mimo, że wszyscy mówili co innego :) badania mogą być zawodne, a kobiet podświadomie czuje, że zachodzi zmiana w jej organiźmie :)

Gość gość
Możliwe, ale Ta autorka pisze, że zabezpieczyła się-prezerwatywa+stosunek przerywany. No, chyba, że były to super plemniki. Negatywny test to test wykonany źle, możliwe, że zbyt szybko. A ja byłam w 3 tyg ciąży, byłam u ginekologa na kontrolnym badaniu i nie stwierdził ciąży, a test tak. Przypadków jest mnóstwo. Ale w tym przypadku nawet nie doszło do wytrysku w pochwie. Nakręcacie dzieciaki. Po prostu zbyt się stresuje

Gość gość
A co to są objawy ciążowe? Myślicie, że np 2 tygodnie po zapłodnieniu kobieta już rzyga dalej niż widzi, piersi jej rosną o dwa rozmiary itd? Zgoda, są kobiety wyczulone na swój stan, ale garstka. Większość nie zdaje sobie sprawy, że jest w ciąży tygodniami nawet, zależy jak regularnie miesiączkuje.Ok 6 tygodnia zaczyna się prawdziwa jazda ciążowa. Kto był w ciąży ten wie. A autorka, gdyby była, to który to tydzień przy jej 29 dniowych cyklach, że już od dwóch tygodni ma objawy? Bez jaj!

Gość gość
Ale każdy organizm jest inny i każda ciąża inna; różnie może być.

Gość gość
GRATULACJE. Mogę przyjść na krzest? :)

Gość gość
wkręcajcie ją dalej. Rozumiem,że niektórzy z was zabezpieczają biorąc tabletki, smarując pochwę kremem plemnikobójczym, potem prezerwatywa, stosunek przerywany z wytryskiem poza pochwą kobiety i na koniec kilka testów ciążowych czy aby na pewno to nie ciąża. straszne- jak czerpać radość z seksu i żyć w pełnej świadomości ze swoim ciałem? Zgodzę się, ze zdarzają się różne wpadki czy przypadki, ale w takim razie nie kładźcie się spać, ponieważ w nocy możecie dostać zawału i nie dożyć poranka- mój 34 letni kuzyn tak miał. Można? Można.

Gość mama123123
Niczym nieograniczoną radość z seksu można czerpać jedynie starając się o dzidziusia. W przeciwnym razie tylko stres i nerwy.