Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pieluszki Dada pemium nadaja sie dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka bardzo chwali tyle ze ona używała jak jej córka miała pól roku ale twierdzi ze gdyby wcześniej o nich wiedziała to by od poczatku używała zamiast Pampers które są ponoć podobne i 3 razy droższe a wy jak uważacie czy mogę zakupić nie narodzonemu synkowi ? :)

Gość gość
Dla mnie niestety nie ma lepszych niż pampersy, dady mimo, że się poprawiły to i tak marna podróba.

Gość gość
Ja na poczatku uzywalam Pampersow newborn ,dady byly za sztywne...,pozniej dopiero kupilam Dady jak synek mial pol roku,teraz sie poprawily duzo ,obecnie uzywamy na zmaine z pampersami rozm 4 ale czy te najmniejsze tez sa takie cienutkie jak 4ki to nie wiem

Gość gość
a ktore pampersy sa najlepsze ? A uzywalas Dady u maluszka? nie bylo alergicznych zmian na skorce?

Gość gość
Podobno biale pampersy sa najlepsze,ja uzywam zielonych,moj synek nie mial nigdy zadnych alergii po pieluszkach,po hugisach tylko byl dramat,przemakaly i praktycznie wywalilam 3/4 opakowania do kosza bo po zalozeniu pieluchy ,dziecko mialam przemoczone za pol godz,koszmar

Gość gość
czyli hugissy odpadaja :P Mam nadzieje ze napisze jeszcze jakas kobitka ktora uzywala Dade jako poczatkowe chce znac opinie zanim zaloze na nową dupke :P

Gość gość
Oczywiście, że się nadaje!!! Jest bardzo dobra.. polecam!!! A ja używałam jeszcze tej starszej.. a ta obecna jest bardziej miękka.. Kupuj śmiało!!! :)

Gość gość
Koleżanki też Dady używają i są zadowolone. Pampersów nie lubią.

Gość gość
Dady z tych tańszych pieluch są dla nas najlepsze, ale zaczęliśmy ich używać po pół roku. Wcześniej bałam się eksperymentować i kupowałam tylko oryginalne pampersy. Przy drugim dziecku używałabym ich od początku.

Gość gość
powiem tak, obecnie wydajemy na pampersy ok. 400 zł (pampers active baby) w sumie od początku tyle szło, Mały dużo sika (obecnie ma niecały rok a potrafi wypić i 2 litry płynów dziennie-nie mówię o mleku ;) ) i wymieniamy pampersa nie raz co godzine. Dostaliśmy rozmiar 2-Dady ale które to już nie pamiętam, bo to prawie rok temu było. Zużyłam jak najszybciej i nie chciałam ich używać nigdy więcej. Jedynie co to dady mają w miare fajne chusteczki-wg mnie najlepsze to huggies pure i reklamę ;)

Gość gość
Dada 1 dla noworodkow jest dobra ponieważ chlonie dobrze ale to tylko dlatego że taki noworodek sika malutko. Ja używałam 1 i byłam zadowolona. Niestety z 2 było gorzej niemowlę wiecej sikalo i dada już nie chlonie wiekszej ilosci. Jak polozysz rękę na mokrej dada to czujesz że jest wilgotna a jak polozysz rękę ma mokrym pampersie to jest sucha dłoń także bez porownania. Dada niestety nie chlonie i mój maluszek zaczął się odparzac w dada.

Gość gość
nie wiem ile te wasze dzieciaki siuraja skoro mowicie ze dada przemaka? od początku jestem na nich, i bardzojestem zadowolona... nigdy mi się nie zdarzyło zadne przemoczenie;/ no chyba ze ktos zle je zakłada to sie nie dziwie

Gość gość
dada nie przecieka bo to sama folia. Jak woreczek foliowy na puścić wodę? Ale one zupełnie nie chłoną. pieluszka jest wilgotna już po jednym siknięciu dziecka. Wg mnie zero komfortu i suchości

Gość gość
Ja wypridowalam wszystkie pampersy i na kazdym jak sie polozylo dlon to byla mokra. tak samo dada, huggies i wszystkie inne. pampers active babe przemakal po dwoch godzinach tak jak dada. noc nie bylo opcji aby wytrzumal. jedynie huggies super dry wytrzymuja cala noc i wyprawe gdzies po za dom. ale zaczelam je uzywac po roku

Gość gość
Dzikuej***ardzo za opinie :)

Gość majaxi
hmmm ja nie zmieniam pieluchy dziecku 20 razy dziennie, bo nie zmiaeniam ich po kazdym sikaniu. Niegdy nie ma zadnych odparzen a kupuje różnie albo Dadę, albo Rossmanowe albo Pampersy, moim zdaniem wszytskie sa podobne.

Gość gość
ja uzywam dady od urodzenia mojego syna, nie narzekam, syn nie mial nigdy zadnych odparzen , zaczerwien nic, i bardzo dobrze chlona bo jak zakladam mu na noc o 20 to przewijam go dopiero kolo 4 rano jak sie budzi na mleko, nie zdazylo mi sie zeby sie obudzil mokry

Gość gość
kupilam dade rozmiar 3 ostatnio, bo pod domem otworzyli nam biedronke imusze stwierdzic ze nie sa wcale zle. sa na pewno mniej elastyczne od pampersow, troche grubsze niz pampers premium care ale porownywalne ze zwyklymi. malemu tak samo zdarza sie przesikac pampersa jak i dade. robilam test recznikiem papierowym i w dade dobrze wsiaka, dziecku nie powinno byc mokro. uwazam, ze klej w pampersach jest troche lepszy i lepiej trzyma. rowniez przy dadzie maly pierwszy raz dorobil sie odparzen pupy, ale zbieglo sie to z pierwszym rozwolnieniem, wiec moze to nie do konca wina pieluszki. zastrzezenie mam natomiast do ceny bo dada standardowo kosztuje niewiele mniej niz pampers w promocji, a ZAWSZE jest gdzies jakas promocja na pampersy, wiec jesli kilka groszy na pieluszce nie robi dla ciebie wiekszej roznicy to chyba lepiej kupic pampersy. dade kupilam w promocji za 24,99 za 64 sztuki podczas gdy pampersy ostatnio kupowalam w promocji 56zl za 112 szt. z pampersow nie zrezygnuje, ale dade od czasu do czasu tez bede uzywac.

Gość gość
Nowa dada kosztuje w cenie regularnej 29,99 a pampers często po 33.90 więc 4 zł różnicy. Wg mnie pampersy sa lepsze i mniejsze. Porównywałam ostatnio 4 tych i tych to dady dużo większe i grubsze.

Gość gość
Pewnie jeśli dziecko nie ma alergii i nie zrobią się odparzenia to się nadają. Miałam paczkę dady rozm 3 (synek miał ok 4 miesięcy wtedy). Skończyło się wielkim odparzeniem :( Ale jak czytam na kafe, to niektóre dzieci je dobrze tolerują. Ja w dadach i babydream widzę, że dziecko ma obsikane zagięcia skóry przy nóżkach, zbiera tam się mocz i odparza. W pampersach nigdy się nie zdażyło. Kupiłam ostatnio pampersy w lidlu, chyba 162 szt za 88zł. Cena zbliżona do tańszych pieluch.

Gość gość
ja się smiałam że w dadach to bym sie odważyła 2 mczne dziecko posadzic - bo takie sztywne. Rossmanowskie finansowo tak samo wychodzą a są dużo elastyczniejsze.

Gość gość
dady odparzyly corke jak sie urodzila huggisy przemakaja polecam rossmannowskie i happy

Gość Miranda 38
Dada nadaje się jak najbardziej dla noworodka. Ja rodziłam w Niemczech i tam położne chciały zakłada pampersy ( niemieckie są super ) , ale ja chciałam Dady aby dziecko potem przy zmianie pieluszek nie miało odparzeń :). dziś syn ma 6, 5 miesiąca i ani razu nie miał odparzenia. Smaruję tez pupkę mustelą- choć położna mówi ze nie trzeba , jest super :) . Tylko na noc przez około 10 dni zakładałam pampersa bo chciałam aby dziecko przespało noc, ale wielka lipa polski pampers, więc znowu DADA.

Ją w szpitalu dostałam próbki pampersa i je stosowałam tylko przez dwie zmiany. Nie były może za duże ale wisiały trochę w kroku :-P dada były bardziej dopasowane i nie ciazyly tak między nogami. Niby ten sam rozmiar dady i pampersa a jednak bardziej dopasowane były te drugie. Kupowaliśmy je do 2 miesiąca. Dwójki są bardzo podobne do pampersow. Moim zdaniem jak najbardziej nadają się dla noworodka szczególnie też z tego względu iż tak malutkie dziecko brudzi pieluszke dosłownie co chwilę więc taniej nawet dada wychodzi :-P

Gość gość
akurat firma pamperów nie ma aż tak wielkiego znaczenia jak się pieluszkę zmienia odpowiednio często, a nie raz na kilka godzin