Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michallowa

co dajecie do wozka pierwszy spacer

Polecane posty

Gość michallowa

? poraz pierwszy wyjde na dwór z miesiecznym dzieckiem. co dajecie na spod wozka, jaki kocyk na wierzch i czy wystarczy jesli ubiore dziecko w kaftanik, pajacyk + pajacyk cieplejszy, skarpetki i czapeczke bawelniana?

Gość gość
A nei masz cienkiego kombinezonu albo kurtki? Ten gruby pajac to jakiś welurowy? Ciepły? Ja na spód miałam cienki polarkowy kocyk. Dziecko miało dosyć cienkie ubranie, ale za to gruby zimowy kombinezon (tylko, ze rodziło się w połowie stycznia i były wtedy dosyć duże mrozy). Na to okrycie od wózka.

Gość gość
ja na pierwszy spacer nawet wozka nie bralam ,tylko dziecko na rekach mialam.Bo na 15 min sie nie oplaca na drugi dzien tez tak samo tylko juz 25 min bylam I po paru dniach dopiero normalnie na spacer wyszlam.

Gość gość
spacer na rękach, boże co za debilizm, było juz lepiej ubrać i okno otworzyć

Gość gość
Ja ubrałam jak w domu, czyli body na krótki rękaw i pajacyk, do tego ciepły kombinezon ze stopkami i rękawiczkami, ciepła czapka, kaptur na głowę dodatkowo. Do wózka na materacyk dawałam taką flanelową pieluchę ale to tak zamiast prześcieradła, żeby móc łatwo wymienić, przykrywałam gondolę taką zasłonką z wierzchu- to co się naciąga tak do połowy gondoli, żeby go nie zasypało (marcowy, ale śnieg padał), postawiłam budkę i tyle, miałam kocyk w pogotowiu. Wcześniej wietrzenie na balkonie, ale niewiele.

Gość gość
dla mnie debilizm jest brac wozek na 15 czy 20min . Otwarte okno to nie to samo kobieto wiec puknij sie w leb.Dziecko tygodniowe powoli sie przyzwyczaja do spacerow tym bardziej jak nadworze minusowa temperatura.Ale z tym otwarty oknem to pospolita metoda zacofanyh polaczkow ze wsi :)

Gość ankassskakanka
myślę, że powinnaś cieplej ubrać maleństwo. Koniecznie zainwestuj w kombinezon. Pamiętaj, że dziecko leży, nie rusza się wieć i szybko wyziębia... Na spód wózka jakiś kocyk będzie ok :)

Gość gość
Ja urodziłam w październiku i na spacer wyszłam po tygodniu, dwa dni werandowania, i jakoś nic mu się nie stało

Gość michallowa
ok dziekuje a czy jesli dzisiaj jest ladnie na dworze bo ok 9st. to moge ubrac dziecko tak? kaftanik, pajacyk cienki, pajacyk welurowy, skarpetki cieple, czapeczka bawelniana czy potrzeba ubrac na nia cieplejsza? + flanela na spod wozka i przykryc dziecko kocykiem cieplym? czy ewentualnie do tego wszystkiego zalozyc kombinezon?

Gość gość
Dlaczego dopiero teraz pierwszy spacer?

Gość Kasiahsikss
Czapka ciepła

Gość gość
Ja ubieram tak (ale moja jest starsza ma prawie 6 miesięcy): body z długim, bluzeczka lub bluza (jeśli zakładam bluzeczkę to na sweter), rajstopy, spodenki, ocieplane buty dla niemowląt, czapka (ale nie bawełniana trochę cieplejsza) i kurtka.

Gość gość
Po co kombinezon jak jest ciepło

Gość gość
Jak te moje dziec**przetrwaly chodzac na spacery od pierwszego tyg. Zycia I w dodatku bez rajstop pod spodniami przy plusowych temp? :)

Gość ynaska
ja w wózku Passo mam duży kosz na zakupy z praktycznym p[rzykryciem wiec mieści mi sie do niego absolutnie wszytsko :)