Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na komunie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie....mam pytanie do chrzestnych... ile kasy lub jakie prezenty robi sie na komunnie?

Gość gość
Moja mama w zeszłym roku jako chrzestna dała 500 zł... Kiedy kolejnego dnia pojechaliśmy tam na kawę, matka dziewczynki komunijnej powiedziała bardzo niemiło że chrzestny dał 1000, a chrzestna tylko 500. Sama więc musisz przemyśleć czy warto komuś dawać jakiekolwiek pieniądze. Może lepiej kupić pismo święte czy medalik? Zegarek? A jeśli dobrze dogadujesz się z tą rodziną to wtedy coś bardziej kosztownego ewentualnie. Teraz już na prawdę komunie to szopki....

Gość też mnie czeka
komunia w przyszlym roku i sama nie wiem ile dac lub co kupic ale chyba bede tradycjonalistka i kupie zloty łancuszek plus cos jeszcze.

Gość gość
Przykro usłyszeć że jeden dał 1000 a drugi 500... każdy daje na ile mu pozwala budżet domowy. Mój mąż jest chrzestnym dla mojej bratanicy i swojego siostrzeńca...problem w tym że siostra męża zaczyna coś wymyślać że pośle małego do wczesnej komunii i ta impreza zbiegnie się z komunią mojej bratanicy....czyli 2 imprezy w jednym roku....jak wypadną w jedną niedziele to w ogóle bedzie super... dlatego pytam ile się daje lub jakie prezenty

Gość gość
i jeszcze jedno pytanie.... jaki prezent dla 6 latka na komunie żeby była dla niego....a nie do przejęcia do rodziców ?

Gość gość
widzisz u nas dają po 1000 albo chrzestni kupują na spółę laptopa czy coś w tum stylu czy xboxa,różnie jest,ja swojemu kupilam smartfona i 500 w kopertę na zieloną szkołę bo inaczej by nie pojechał,chrześni mojej córce na spółkę kupili mp4 na przyjęcie nie przyszli bo właśnie wylatywali do Egiptu, to zależy od ciebie ile dasz czy coś,ja mam jedną zasadę daję to co sama chciałabym dostać tj dla córki,albo tyle żeby się nie wstydzić,ja często wspieram finansowo chrześniaka(mam jednego) dlatego nawet jakbym akurat nic nie dała to też d**y by mi nie obrobili bo przed komunią kupiłam jemu garnitur buty albę i zamówiłam tort.

Gość gość
Dzięki... tez myślałam żeby dać tysia w kopertę i jednemu i drugiemu...ale jak obie komunie zbiegną sie w jednym roku to będzie ciężko...

Gość gość
no teraz u nas rodzice też kombinują żeby dać dzieci wcześniej bo ma się coś zmienić ale dobrym źródłem informacji nie jestem,podobno komunie mają być co 2-3lata w parafiach i mają dzieci iść do komunii mając 12-13 lat,ale ile w tym prawdy nie wiem.

Gość gość
no nawet jakby miało sie coś pozmieniać to lepiej posłać do komuni 12-13 latka niz 6scio...a ona przy każdzym dziecku tak cyrkuje.