Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu macie taką obsesję na punkcie przegrzewania dzieci

Polecane posty

Gość gość
Oczywiscie ze polskie, a nawet gdyby bylo inne to nie wazne, ja tylko stwierdzam fakt. Jakbys nie zauwazywa to moje nie choruje a nie znam innego polskiego dziecka nie chorujacego i nieprzegrzanego. A widze ze masz potrzebe czepiania sie:-)

Gość gość
Spoko moja tesciowa po kryjomu ubierala mi dziecko, myslalam ze padne!!!

Gość gość
przegrzewały to nasze matki ja nie wiem co wy macie z tym pisaniem że teraz przegrzewają. ja przez pierwsze 2 lata tylko wysłuchiwałam teściowej która wiecznie narzekała jak to dziecko jest cienko ubrane i że za ich czasów to z kąpieli w grube śpiochy kaftaniki i pod pierzynę grubą. Ale to jeszcze nic leżałam w szpitalu z dzieckiem jak miało 3 tygodnie. Kurka gorąco tam jak w piekle więc dziecko w cienkim body przykryte pieluchą. Przyszło do zmiany wenflonu zabrały mi dziecko mogłam sobie iść spokojnie do wc wchodzą do pokoju a tam dziecko obabulone w gruby koc a te pielęgniarki z 30 letnim stażem niech no Pani to dziecko grubiej ubierze bo ona jakieś takie zimne dłonie ma - to już one chyba najlepiej powinny wiedzieć że dziecku się kark albo plecki patrzy a nie dłonie które np u mojego dziecko do 1,5 roku były zawsze zimne nawet latem :)

Gość gość
już nie mówię jak w przedszkolach jest gorąco

Gość podporoocznikova
Do tej ,co to ma polskie-niepolskie dziecko : a czy ja gdzies pisalam,ze mieszkam w uk i moi znajomi mieszkaja w uk? Czy to,ze ty mieszkasz w uk oznacza,ze zadne dziecko na swiecie nie potrzebuje zimowych ubran? Przy 5 stopniach to i moje dzieci nosza polar. Ale jak jest -5,to mysle,ze przydaloby sie cos cieplejszego niz welurowy kombinezon na domowe ubranie

Gość gość
O co wam chodzi z polskim nie polskim, dziwckiem, ja nie widze roznicy. dla waszej wsc***kiej ciekawosc***owiem ze moje dziecko jest 100% polskie o jasnej karnacji i jasno blad wlosach. mam znajomych azjatow i afrykanczykow ktorzy rowniez przegrzewaja dzieci. to jest moda krajow zacofanych albo wpolzacofanych jak polska. nie jestem rasistka wiec nie okreslam pochodzenia jako cos gorszego. Jestem polka i sie z tego ciesze jednak jak kazdy kraj polska ma swoje nie do konca dobre nawyki, czyli w tej sytuacji ubieranie/ przegrzewanie. Nie wiem po co tyle jadu, nikigo nie urazalam... Jestescie okropnie przewrazliwieni na punkcie tego czy wszyscy z klapkami na oczach popieraja to co polskie nie zwracajac uwagi czy to na pewno dobre i nie szkodzi. najwaxniejsze ze polskie! Napisalam skad jestem TYLKO po to aby podkresluc ze zimy tutaj sa INNE niz w polsce. Oczywiscie wy juz bojowo nastawieni bo mieszkam w UK. Przykre..

Gość gość
Mialo byc dzieckiem a nie dziwstwem... czy cos takiego