Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wierzycie w to że duch może nam w czymś pomóc

Polecane posty

no to cała masa ludzi i to na przestrzeni wielu wieków musiałaby trwać w tym misternym kłamstwie :) Mało tego - ich kłamstwa musiałyby uzupełniać isę w czasie i chronologii a także wzajemnie spełniać . Istny majstersztyk :D Ale skoro łatwiej uwierzyć w taką wersję powstawania Biblii ........twój wybór :)

Gość gość
Czyli ślepo wierzysz i jestes zwykla fanatyczka. Jeśli.chodzi o mnie to wierze w Boga,ale dopuszczam mysl,ze w wielu religiach,wiarach jest jakas czesc prawdy i kazda szanuję. To tyle Allium ;):)

czyli wierzysz ,zę Bóg którego wyznajesz jest jedyny i prawdziwy ale dopuszczasz myśl ,ze inni też są jedyni i prawdziwi ? :D bezsens . Nie mogą być wszyscy prawdziwi bo to przeczy definicji prawdziwości . A ty niczego nie szanujesz ale lubisz o sobie myśleć jak to jesteś oświecona humanistka . ] A jesteś zwykłą ignorantką :) Ale ja ot szanuję :)

Gość gość
Eh,jakich znowu Bogów,Allium hahahahaha. I jesli już to ignorantem, i miałem tu na myśli np wiare w Trojce Św itp. maleńka ;)

a j a nie jestem Duchem Św ,żebym wiedziała kto jest kim skoro nawet niku nie potrafi sobie obrać :)

Gość gość
A ja szanuję ludzi ze wsi i wszystko co wiejskie, pomimo tego iż.mieszkam w duzym mieście. I zawiodlem sie n Tobie za to "wiejski" Oj nieładnie Allium ,nie ladnie,gardzic innymi ;)

Gość gość
I mimo rozncy poglądów uwazalem za przychylna swiatu istotke. Już tak nie uwazM.:(

sama mieszkam na wsi :) a " wiejskość " to miejsce zamieszkania - to styl :)

Gość gość
Nie, nie rób sobie schiz.

Gość gość
Ale wyrazu "wiejski"użyłas w sposób pogardliwy I temu nie zaprzeczysz Allium :( i to jest przykre

" wiejski protekcjonalizm" rozumiesz ? Czy koniecznie chcesz odwodzić jaka jestem podła ?:) oczywiście możesz to robić . Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia .

Gość gość
Czyli jednak nie potrafisz przeprosić. Nieładnie. Oj nieładnie i nie po chrześcijanslu :):):):)

Gość gość
A co tu rozumieć ?Jesteś zatwardzi!la fanatyczka,ignornantka i nie umiesz przepraszac za błędy.Nie obchodzi Cię zdanie i uczucia innych ludzi. Tego Cię uczy Twoja wiara. Wolę już sympatycznych i zyczliwych innym ateistow

Gość gość
Tak,jesli jest to zgodne z wola Boza.

Gość gość
Pan Bog wedlug mnie jest jeden.Prawdy zawarte w dziesieciu przykazaniach,a w prawie karmy sa prawie identyczne.nie czyn drugiemu co tobie niemile bo wroci to to ciebie ale z sila razenia 10 razy wieksza.I nie trzeba czekac na przyszle wcielenia,bo krzywda ludzka wychodzi na ziemii

Gość gość
Jan Pawel II spotkal sie z Dalajlama, szanowal inne religie

Gość gość
Tak wierze