Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie przez kapturki a kłopoty z laktacją

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że karmiąc piersią przez silikonowe kapturki można doprowadzić do zaniku mleka?

Gość gość
Zaniku nie ale u nas kapturek zaburzyl ssanie u dziecka. Nie ssało samej piersi. Nie było mleka też w kapturku z czasem. Zaburzyla się laktacja. Dziecko nie przybierało wcale :( nic tylko chudło.

Gość gość
nie ja karmiłam tylko na samym poczatku, jak bolały mnie brodawki. potem piersi się przyzwyczaiły do ssania i nic nie bolało więc kapturki odstawiłam. Mleka miałam mnóstwo.

Gość gość
o cholerka, a po jakim czasie wystąpiły te problemy?

Gość gość
też karmiłam przez kapturki przez pewien okres i pokarmu miałam dużo, tak samo moja siostra. nie słyszałam żeby zaburzały laktację.

Gość gość
a jak długo karmiłyście dziewczyny bez negatywnych skutków? Ja zaczynam 7 tydzień i córka nie bardzo chce ssać pierś bez osłonki

Gość gość
Ja karmilam przez kapturki 8 miesiecy, pozniej stopniowo w trakcie ssania zdejmowalam, az dziecko przyzwyczailo sie bez. Nadal karmie, dziecko ma 15 miesiecy, pokarmu zawsze mialam i mam duzo.

Gość gość
Ja karmiłam tylko przez kapturki, w jednej brodawka się nie wyciągnęła (chociaż czytałam że tak bywa i na to liczyłam) więc dziecko nie miało jak łapać i tam miałam mniej mleka, ale w drugiej z kolei wystarczająco żeby nie brakowało, ale co za tym idzie była do karmienia zawsze pełna, wielka i również dziecku ciężko było złapać. Karmiłam tylko swoim mlekiem przez pół roku, z kapturków zrezygnowałam dopiero jak odstawiałam dziecko i piersi bardziej miękkie były bo pokarm zanikał. Odciągane z butelki też podawałam, średnio raz na dobę.

Gość gość
nie słyszałam o takim problemie.

Gość gość
Dziewczyny, napiszcie jeszcze, jeśli miałyście styczność z tymi osłonkami.

Gość gość
Ja karmilam przez kapturki i karmilam tylko przez 6 tygodni. Nie wiem czy to wina kapturków czy po prostu mojego mleka, ale po prostu pokarm mi się skończył