Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polecane posty

Gość gość

Komu przeszkadza że przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety a przeciętna kobieta ma uwagę bardziej podzielną od przeciętnego faceta? Dlaczego chcemy równośc**płci? Czyżby większość z nas była babochłopami lub chłopobabami? Z tego co wiem to wszelkie odstępstwa od normy są w mniejszości Skąd więc takie dylematy?

Gość epek
kompletnie nie rozumiesz tego pojęcia tam nie o to chodzi kto silniejszy :D

Gość gość
no ja rozumiem,że facec**protestują. Tysiąclecia panowania nad kobietami robi swoje.Kto chce łatwo oddawać władzę?

Gość gość
Oświeć mnie bo z tego co słyszę to chodzi o równouprawnienie

Gość gość
Jestem kobietą i dzisiejsze feministki i gender uważam za idiotyzm. Równość płci nie istnieje i nigdy istnieć nie będzie. Nie chodzi tu o to, że ktoś jest gorszy/lepszy tylko po prostu INNY. Prawo do pracy i prawa wyborcze są już dawno wywalczone. Oczywiście, że kobiety i mężczyźni powinni być inaczej traktowani, bo mają inne predyspozycje. Ponadto, uważam, że feministki głoszą jeszcze jedną sprzeczność: równość płac w połączeniu z socjalizmem. Cóż za absurd. Gdyby był prawdziwy kapitalizm, pracodawca zawsze płacił by więcej lepszemu pracownikowi, bez względu na płeć (no, chyba że pracodawca byłby idiotą). I jeszcze parytety. Uwłaczają inteligencji kobiet. Wychodzi na to, że przyznajemy się do tego, że nie jesteśmy tak dobre jak faceci i potrzebujemy oddzielnej ścieżki, żeby jakoś się do władzy doszarpać. Feministki chyba same nie wiedzą o co walczą

Gość gość
no to jesteś wyjątkowo głupią kobietą i na dodatek bezrozumną i goowno wiesz co to feminizm i gender, więc przymknij ryja

Gość gość
hahaha jedyne co umie "postępowa lewica": wyzwiska i obrażanie. Zero argumentów. Naprawdę, dziwię się, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy z Wami trzymają.

Gość ex_debill_znowu_po
'Wychodzi na to, że przyznajemy się do tego, że nie jesteśmy tak dobre jak faceci i potrzebujemy oddzielnej ścieżki, żeby jakoś się do władzy doszarpać.' Może po prostu droga do władzy, którą wytyczyli faceci nie odpowiada kobietom, które by chciały mieć wpływ na rządzenie, dlatego szukają własnej ścieżki, własnego sposobu. Często te same rzeczy da się zrobić w rózny sposób - żeby rodzina miała chleb na stole możesz pójść do piekarni i ten chleb kupić, a możesz go upiec sama - efekt ten sam podejście inne. Pomimo zdobyczy feminizmu nadal trzeba grać według reguł gry ustanowionych przez kogo innego i trzeba mieć bardzo silną wolę, żeby narzucić swoje.

Gość gość
Problem polega na tym, że w Polsce jest demokracja, którą z tego co się orientuję feministki popierają. I te same feministki nie są w stanie dopchać się do władzy bo w demokracji decyduje większość, której one nie mają, więc wywalczyły parytety, żeby pomimo braku większości móc mieć wpływ na rządy. To przeczy demokracji.

Gość gość
srewica nie lewica, a co ma do zaoferowania prawica, nawiedzonych durnych biskupów?

Gość ex_debill_znowu_po
a co do samej definicji gender to może autor poczyta sobie najpierw definicję, chociażby w wikipedii, bo nie chodzi o niwelowanie na siłę rożnic biologicznych, ale o zrozumienie narzuconych schematów i stereotypów kulturowych; już kiedyś podawałam przykład z przedszkola mojego syna, nie ma tam wdrożonego programu gender, ale jest bardzo silnie podkreslana tolerancja i szacunek dla potrzeb dziecka, więc kiedy mój syn ma ochotę przebrać się we wróżkę i lata w kiecce ze skrzydłami i różdżką to nikt się z niego nie smieje i nie mówi mu, że to nie przystoi chłopakowi, a ja nie wpadam w panikę, że coś jest z nim nie tak - ma kaprys to go realizuje. Ale domyślam się, że w Polsce walka będzie ostra, bo nadal większość mężczyzn przekonanych jest, że baby tylko do garów się nadają, a nie rozumieją prostych definicji i spraw:(

Gość gość
19:34 i właśnie udowodniłeś co to jest płeć społeczna. Kobiety nie mają większośc***oparcia, ponieważ całe społeczeństwo ma jeszcze zakorzenione w głowach, że kobieta nie umie rządzić i się do tego nie nadaje. Taka spuścizna jeszcze po poprzednich wiekach.

Gość gość
Prawica wcale nie musi łączyć się z KK. Trzeba rozróżnić prawicowość/lewicowość w dwu kwestiach: stosunek do 'opiekuńczości' państwa (socjalista/liberał) i do obyczajowości ("postępowiec"/"ciemnogród"). A pomiędzy skrajnościami jest jeszcze wiele odcieni szarości. Prawicowcy-liberałowie walczą o wolny rynek, chcą ograniczyć 'nadopiekuńczość' państwa, generalnie zgadzają się z zasadą kto nie pracuje ten nie je. Prawicowcy obyczajowi szanują rolę KK w Polsce, co nie znaczy, że są jego wyznawcami. Sprzeciwiają się multikulturalizmowi, chcą dbać o tradycję, pamiętać o bohaterach, dla nich ważna jest suwerenność państwa.

Gość gość
gość z 19:40 Tu nie chodzi o płeć społeczną. Po prostu o wiele mniej kobiet interesuje się polityką, startuje w wyborach. I tutaj nie chodzi o to, że kobietom 'nie przystoi' być politykami, tylko dla kobiet ważniejsze od życia zawodowego jest życie społeczne, rodzinne. Posłuchaj o czym w swoim gronie rozmawiają faceci a o czym kobiety. Będąc jeszcze nastolatką w liceum zauważyłam, że chłopcy z mojej klasy rozmawiali prawie wyłącznie o polityce, dziewczyny natomiast kogoś obgadywały albo o ciuchach. A byłam w klasie matematyczno-fizycznej, w której była dokładnie połowa dziewczyn.

Gość gość
Gender jest teorią, metodą badania zjawisk z obszaru wiedzy humanistycznej. Gender stawia pytania, a odpowiedzi nie bardzo sa w smak hierarchom kościoła katolickiego, więc takie straszne larum się zrobiło. Np. badania gender w medycynie. Objawy zawału serca sa dla mężczyzn i kobiet, ale nie bada się tego pod kątem objawów kobiety, bo i po co....

Gość gość
Na czym gender polega wystarczy poczytac( ze zrozumieniem) , w wikipedii chocby.

Gość gość
na wikipedii, ale angielskiej.

Gość gość
w roku 1968 Robert Stoller napisał Sex and Gender, co uaktywniło polskich niedouków i obrońców rodziny

Gość gość
nie rozumiem kobiet które psioczą na feminizm ( o gender nie piszę bo to nauka).Gdyby nie sufrazystki ( dawne feministki) to my kobiety mogłybysmy tylko być posłuszne panu mężowi. Kobiety, obudźcie się, zrzuccie jarzmo zniewolenia umysłu przez facetów.To ,że macie zdanie przeciwne feminizmowi swiadczy o tym jak silnie oddziałują na was stereotypy wymyslone przez facetów.

Gość gość
hahahahahahahahah 'dżender" to nauka hahahahaha dobre sobie! Ale mnie rozbawiłaś :D Gender to teoria nie poparta nawet żadnymi badaniami.

Gość gość
żeś tak głupi jak zagubiona relikwia Jezusa, czyli napletek, ty powyżej

Gość gość
gender to śmieszność po prostu idiotyzmów nie można obalać nie dajmy im się zwariować :o mężczyzna i kobieta się różnią, są inni i trzeba tą inność pogłębiać bo podziwiamy to co jest różne od nas i lepiej by mężczyzna był coraz bardziej męski a kobieta kobieca, specjalizacje są dobre

Gość gość
już zwariowałeś po kazaniu w kościele , matole

Gość ex_debill_znowu_po
pogłębiać inność dla podziwu? jeeeeeeezzzz

Gość gość
nie jeeeez panna tylko tak jest i nie powinniśmy z facetów baby robić a z bab facetów w żadnym wypadku bo to śmieszne jest po prostu

Gość ex_debill_znowu_po
idź i odrób lekcje najpierw, bo widzę, że nie wiesz o czym próbujesz nieudolnie dyskutowac

Gość gość
pogłębiać inność.... hahhahaha dobre To się uśmiałam A jak kobieta jest silna fizycznie, ma predyspozycje i chce być np żołnierzem czy spawaczem to co, już nie jest kobieca? Bo kurcze inności nie pogłębia? Głupoty wypisujesz dziecino

Gość gość
poszukajcie sobie co gender robi z dziecmi na zachodzie dzieci gwałca dzieci bo gender naucza w żłobkach masturbacji