Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4latkaa

Białe plamy na migdałkach pomimo leczenia u 4latka

Polecane posty

Gość mama4latkaa

Ręcę mi już opadają. W listopadzie zobaczyłam pierwszą malutką ciapkę na migdałkach u synka, diagnoza zapalenie migdałków i antybiotyk amotaks, ciapka nie znikła, zrobiono wymaz - gronkowiec złocisty i kolejny antybiotyk dalacin c. zrobiłam morfologię - OB - 60! ciapka znów nie znikła a przybyło ich wiecej - mały dostał bactrim. Dziś mu zaglądam w paszczę a tam już nie plamki ale cały migdał umalowany na biało-żółto. Żadne leki nie pomagają. Już sama nie wiem czy to jakaś przewlekłą angina czy to ten gronkowiec niemożliwy do wyleczenia. Mamusie, pomóżcie, czy któraś miała białe plamki na migdałkach u dziecka które zamiast się leczyć, rozwijają się w najlepsze??

Gość gość
Sprawdź u laryngologa, czy syn nie ma tzw. głębokich krypt przy migdałkach. Nieraz zbiera się tam jedzenie i wygląda to jak ropne czopy. Ja co najmniej kilka razy brałam zbędny antybiotyk, bo lekarka widząc takie migdałki od razu wypisywała receptę na antybiotyk. A tak naprawdę to nic szkodliwego, ot taka uroda. Ostatnio też byłam u lekarza z przeziębieniem to też chciał wypisać antybiotyk na migdałki ale wytłumaczyłam w czym rzecz i od razu zmienił zdanie :)

Gość pola877
Możesz napisać o poradę w tej sprawie do Pani doktor na stronie hartuj misie. Mi wiele razy dobrze doradziła; )

Gość gość
Mam ten sam problem moj syn ma 3,5 roku i ma angine co drugi tydzien juz nie wiem co mam robic!!!!