Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gossc

spozniajacy sie okres

Polecane posty

Gość gossc

Witam, Moje miesiaczki nie sa regularne, ostatnia miesiaczke mialam 28-go Listopada. Od paru dni pobojewaja mnie piersi kiedy je dotykam ale tak mam zawsze przed okresem. Do tego wyszlo mi pare pryszczy na twarzy. Badalam sobie szyjke macicy i wczoraj byla wyczuwalna a dzisiaj jest bardzo latwo wlozyc tam palec ale szyjka jest niewyczuwalna. Brzuch mnie cos nie boli tak jak zawsze ale niewiem czy zawsze musi bolec przed okresem czy nie? Wspolzylam z 3 razy w tym miesiacu ale za kazdym razem w prezerwatywie po czym sprawdzalam czy nie byla peknieta. Robilam test w dniu spodziewanej miesiaczi i dzien po czyli 26-go i 27-go Grudnia i wyszly negatywnie. Tlumacze sobie logicznie ze w sumie nie mialabym jak zajsc w ciaze ale wciaz sie niepokoje..

Gość gość
Nie ma 100%antykoncepcji tym bardziej gumki.Bzykanie powoduje ciąże.Kobieta zawsze gotowa jest zaciążyć.

Gość gość
To zrób jeszcze raz test, a najlepiej idź na bete, to się nie będziesz niepokoić. W dodatku, to że trzy razy współżyłaś nic nie mówi, jeżeli to robiłaś w dni płodne, to prawdopodobieństwo jest większe

Gość gość
ale nie dochodzilo do wytrysku

Gość gość
no to co się przejmujesz? Na pewno nie jesteś w ciąży, ale jak się będziesz denerwować, to okres prędko nie przyjdzie

Gość gość
Wlasnie logicznie sobie tlumacze ze nie moge byc w ciazy bo: nie dochodzilo do wytrysku, uzywalismy prezerwatywy. Ale sama sie schizuje, nie boli mnie cos brzuch tak jak zawsze przed okresem tylko piersi.. Myslisz ze dostane niedlugo?

Gość gość
też tak niedawno miałam, stresowałam się troche podróżą, a później tym, że nie mam okresu więc się spóźniał jeszcze bardziej dostaniesz na pewno :) Zrób sobie ciepłą kąpiel, napij się winka (o ile jesteś pełnoletnia), przestań się stresować, załóż ciepłe skarpetki do spania i może dostaniesz niedługo

Gość gość
A ile Ci sie spoznil? Ja to mam rozne cykle: ostanio mialam 27-dniowy,pozniej 32-dniowy wiec tak roznie..

Gość gość
ja mam 28, a dostałam jakoś 34 lub 35dc

Gość gość
czyli ok. tygodnia

Gość gość
No to poczekam tak do tygodnia, dopiero pozniej zaczne sie martwic. Zawsze Cie boli brzuch przed okresem? Ja w tym miesiacu mam straszny apetyt, pryszcze i bola mnie piersi.

Gość gość
tak zawsze mnie boli, a wtedy nie bolał, zaczął boleć jak już dostałam okres Apetyt itd nic nie mówi. Więc się uspokój, bo na pewno jest wszystko ok. A jakbyś była w ciąży to jakaś tragedia, czy spoko?

Gość gość
tragedia ale nie jestem,prawda?

Gość gość
Nie, nie jesteś raczej :) Jeżeli masz cykle od 27 do 32 dni, to pewnie ten jest jakiś dłuższy, nie przejmuj się, bo stres jeszcze bardziej opóźni

Gość gość
Wiesz, w przeszlosci mialam jeszcze dluzsze, 34-dniowe, 36-dniowe... Roznie. Moze jutro jeszcze raz zrobie test zebym sie uspokoila

Gość gość
lepiej na beteHCG idź, pewniejsze

Gość gość
Mieszkam w Anglii, tutaj czegos takiego nie ma

Gość gość
aha. no to pozostaje Ci test. a najlepiej zrób kilka (ze 3) kiedyś mi wyszła w jednym druga blada kreseczka i się przeraziłam, teraz nie wiem, czy mogę wierzyć testom, wole bete

Gość gość
ok,dam znac jak dostane okresu :) Dziekuje

Gość gość
Spoko :) Daj znać później jak juz dostaniesz okres :)

Gość gość
No wiec tak,chyba sie zbliza bo obudzilam sie z takim bolem brzucha,takim jakby skurczem.

Gość gość
:) Widzisz, po prostu się troche opóźnia

Gość gość
Powtorzylam dzisiaj test i wciaz negatywny.

Gość gość
a okresu jeszcze nie masz? Jak test nadal negatywny, to się uspokój. A robisz ciągle tej samej firmy

Gość gość
nie,jeszcze nie mam. Nie,dzisiaj z innej firmy robilam. Ale dzisiaj bardziej czuje sie tak jak na okres.

Gość gość
dobrze, że innej firmy zrobiłaś, lepiej mieć porównanie To pewnie lada chwila się zjawi :) Bądź dobrej myśli :) Ciepła kąpiel też może pomóc leciutko przyspieszyć ;)

Gość gość
brzuch boli coraz bardziej a okresu wciaz nie ma.. ale chyba to na okres jezeli wczesniej mnie nie bolal a teraz coraz bardziej boli