Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent koperta z pieniedzmi jak sie zachowac

Polecane posty

Gość gość

czy zaglądacie przy osobie wreczającej doo koperty?

Gość gość
nigdy,dziękuję zawsze i odkładam koperte.

Gość gość
Nie zaglądam, to bardzo niekulturalne. Należy podziękować, a zajrzysz sobie później, na osobności. Ewentualnie jeśli nie masz pewności, czy w środku jest tylko kartka z życzeniami, czy może coś więcej, to tylko delikatnie zerkasz, nie wyjmujesz, nie przeliczasz. Ale ja osobiście bym nie zaglądała przy gościach.

Gość autorka te ma tu
dostalam torebke prezentowa, w srodku slodycze i patrze-koperta. bylam zaskoczona i nie wiedzialam, jak sie zachowac

Gość gość
Uśmiechnąć się i podziękować, a prezent odłożyć i zajrzeć sobie do niego po spotkaniu :)

Gość gość
powinnas otworzyc kopertę,przeczytać życzenia i podziękować za ,zyczenia i prezent tak sie robi w świecie są ludzie-ofiarodawcy dla ktorych dawanie jest wielką przyjemnością,a zatem cieszcie się razem

Gość gość
Co wy gadacie, powinno sie zawsze otworzyc prezent przy darczyncy! Byloby mi glupio i przykro gdyby ktos dostajac ode mnie cokolwiek odlozyl to na bok bez zobaczenia co to w ogole jest! W kopercie mogla byc sama kartka - ja zawsze dolaczam do prezentu pamiatkowa karteczke i jest mi milo gdy osoba ktorej ja daje wyciaga i czyta przy mnie!

Gość gość
TO ZAGLĄDAC DO KOPETY CZY NIE?

Gość gość
oczywiscie ze zagladac, skad pomysl ze w kopercie zawsze musi byc kasa????? moze byc jakis karnet, bilet do kina, na concert, do spa czy manikurzystki, voucher, karta do jakiegos sklepu zakupowa, moze byc sama kartka z zyczeniami itd... zawsze powinno sie otworzyc present przy darczyncy!!!

Gość gość
wiedzialam, ze pieniądze, tylko nie wiedzialam, czy zajrzec ile...

Gość gość
no zajrzec, jakzeby inaczej! zajrzec****odziekowac! ps. skad wiedzialas ze to pieniadze byly? przeswitywaly przez koperte?

Gość gość
bo dostalam torebke prezentową, w niej drobiazgi i kopetra, i wreczająca powiedziala mi, ze sama bede wiedziala, co sobie kupic, stąd wiedzialam.

Gość gość
Nie wypada zaglądać do koperty w momencie po wręczeniu. To jest niekulturalne. Można zajrzeć do koperty wtedy jeśli zaniesie się ją np. do sąsiedniego pokoju i zajrzeć po kryjomu.