Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdiagnozuj

Nie potrzebuję faceta czy to jest normalne

Polecane posty

Gość zdiagnozuj

Przestałam odczuwać potrzebę bycia w związku. Jestem prawie półtorej roku sama, przez ten czas musiałam sobie sama radzić z wieloma sprawami, że tak napiszę wymagającymi męskiej ręki. Już nawet nie chodzi o to, że nie są mi do niczego potrzebni bo jestem samowystarczalna, radząca sobie ale ja w ogóle nie czuję potrzeby przytulenia się, wypłakania w rękaw mężczyźnie, nie potrzebuje tego "poczucia bezpieczeństwa" czasem mam ochotę na sex tylko. Co się ze mną stało? czy miałyście podobnie?

Gość gość
a gdzie jest napisane ze kazda kobieta musi potrzebowac faceta? swoja droga co maja powiedziec kobiety ktorych partnerzy sa np. rok poza domem?

nie wiem, ja nigdy nie byłam i nie potrzebuję. to serio komuś jest potrzebne? czy po prostu żeby sobie poskakać po singlach, że są tacy "oziębli"

Gość zdiagnozuj
gdy byłam w związku mój partner też był dokładnie rok za granicą. Ale nie o to mi chodzi, przestałam odczuwać potrzeby emocjonalne, zastanawiam się skąd to się wzięło i czy mi przejdzie

Gość Kinky Jung
Ile masz lat ? Co było powodem rozstania w ostatnim związku ? W ilu byłaś poważnych związkach ?

Gość stokrotka_rosla_polna
Ja tez nie mam potrzeb przytulania, calowania, bycia z kims caly czas i nie bylam w zwiazku nigdy (pewnie z wyzej wymienionych powodow). Dziecinstwo i rodzine mam udana, a na pewno normalna. Teraz sie z kims spotykam i on ma pretensje ze nie lubie chodzic za reke i sie przytulac ;/ co robic? ja tego dluzej nie wytrzymam.

Gość zdiagnozuj
mam 21 lat, byłam w trzyletnim związku, który rozpadł się właśnie półtorej roku temu z powodu którego nie znam do dziś, facet mnie olał, gdy wrócił z rocznej delegacji, przestało mu zależeć robił wszystko bym ja zerwała (chodził na imprezy, nie dzwonił, nie przyjeżdżał) i tak też się stało. To był mój jedyny poważny związek, tzn. jedyny w którym faktycznie mogę napisać, że kochałam

Gość Kinky Jung
stokrotka_rosla_polna##### A jak z potrzebami psychicznymi ? W sensie rozmowy o problemach. Masz jakiś bliskich przyjaciół, szczerych, nieoceniających ? Ile masz lat ?

Gość Kinky Jung
zdiagnozuj Będąc w tym związku łaknełaś bliskości fizycznej, przytuleń.. ?

Gość stokrotka_rosla_polna
Tak, mam kilkoro przyjaciol, takich prawdziwych, potrzebe rozmowy mam i to duza, nie jestem zamknieta w sobie tylko po prostu...malo wylewna jesli chodzi o uczucia romantyczne. Mam 30 lat. Mozecie powiedziec, ze to nie ten facet, ale z kazdym napotkanym bylo tak samo - spedzanie czasu bardzo mile, a jak sie zaczynalo robic romantycznie, to mnie zaczynalo to krepowac, nudzic... Moze sa po prostu tacy ludzie.

Gość Kinky Jung
stokrotka_rosla_polna Opisz relacje z ojcem, w sensie rozmowy i dotyku, bliskości jaką darzy ojciec córkę.

Gość gość
Moja diagnoza jest taka. Nie trafiłaś na swego. Jak trafisz sama zaczniesz lgnąć

Gość zdiagnozuj
To był mój pierwszy facet :) wiesz co mam na myśli :) potrzebowałam wtedy chyba najbardziej niż kiedykolwiek w życiu poczucia bycia kochaną i w stu procentach pewną jego miłości.

Gość Kinky Jung
zdiagnozuj Z pewnością bardzo to przeżyłaś, że zostawił Cie "na lodzie" bez słowa... Stąd zapewne taka blokada. Młoda kobieta z Ciebie :) to minie. Moja rada: ciesz sie seksem, szalej... jak sie wyszalejesz, wyładujesz na facetach frustracje w dzikim namiętnym seksie ;) Z czasem wszystko powinno wrócić do normy. Nie przejmuj sie, a i nauczyłaś sie radzić w życiu bez "wielkich i super zaradnych :D polskich mężczyzn" Pozdrawiam :)

Gość ksiezniczkasisiagdziemojksiaze
Naprawde korzystanie z zycia to dla ciebie seks? ... Achh... Kinky jung... Pomysl.

Gość Kinky Jung
Na płaszczyźnie popędu seksualnego to tak :)

Gość zdiagnozuj
Kinky Jung dziękuję za diagnozę ale ja o nim już dawno temu zapomniałam, jest mi obojętny, fakt, przeżyłam rozstanie ale pozbierałam się i dziś w ogóle nie żałuję tego, że nam nie wyszło. Z perspektywy czasu wydaje mi się coraz bardziej śmieszny. Co do sexu, mam na niego ochotę ale nie uprawiam go, na razie... bo od ładnych kilkunastu miesięcy żyję w celibacie i już zaczyna mnie momentami nosić, kolejna kwestia, boję się pójść z kimś do łóżka właśnie gdy nie potrafię odczuć żadnej więzi, nie wiem czy dałabym radę. I tu jest ten konflikt.

Gość Kinky Jung
zdiagnozuj Wiesz świadomosć uporała sie z tym, lecz nieświadomość pokazuje coś innego. Chodzi mi o sens całościowy, że ten konkretny facet, nazwijmy go Adam :) został nazwany i zaakceptowany jako przeszłość. Lecz On zaburzył zaufanie do całego "męskiego świata". Lęk przed bliskością :)

Gość Kinky Jung
Na szczęscie istnieje masturbacja :)

Gość zdiagnozuj
Kinky Jung sama nie wiem, może masz racje, ale to naprawdę musi być głęboka podświadomość. Wszystkie nieprzyjemne wydarzenia z przeszłości są zamknięte w pudełkach, nie wracam do nich, wręcz napisałabym, że palę za sobą mosty. Sęk w tym, że ja nie potrzebuję tego czego potrzebowałam kiedyś, tej egzaltacji uczuć, ta potrzeba w ogóle mnie już nie dotyczy. Teraz o mężczyźnie myślę w kategoriach: odpowiedzialny, stabilny finansowo, inteligentny, dobry reproduktor, jak o maszynie :)

Gość Kinky Jung
Taką formę obrony nieświadomie obrałaś, oduczuciowienie mężczyzny. Ale to normalna reakcja. U niektórych kobiet następuje własnie, "fala seksualna", skoro zostałam skrzywdzona to teraz będe bez emocji wykorzystywać facetów jak przedmioty. To w sumie tyle, prześpij sie z tym i rano sobie przeczytaj jeszcze raz na świeżo :) Powodzenia. I fajnie że nie falujesz na lewo i prawo, tak trzymaj :)

Gość zdiagnozuj
mam nadzieję, że się kimś zakocham, wtedy problem sam by się rozwiązał. Zobaczymy :) dzięki za konwersacje, pozdrawiam :)