Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lili_90

Co jeszcze mogę zrobić z męczącym trądzikiem

Polecane posty

Gość Lili_90

Hey,mam do Was pytanko. Od dłuższego czasu walczę z trądzikiem. Odwiedziłam 4 dermatologów. Myślałam, że jeśli pójdę prywatnie to może poradzi coś lepiej. Ale niestety. Być może trafiałam na złych dermatologów. Ale u Mnie niestety nie ma jakiś dużych wyborów co do tych specjalistów. Po każdej wizycie u dermatologa było tylko gorzej :( Teraz po ostatniej wizycie(a konkretnie lekach przepisanych przez pana dermatologa) została mi taka czerwona lekko złuszczona jakby hm... Plamka. Macie może jakieś pomysły jak walczyć z trądzikiem? Może znacie jakieś dobre sposoby? A czy z problemem trądzikowym można iść np. Do zwykłego lekarza rodzinnego? Czy w tym pomaga tylko dermatolog ? Bardzo proszę o rady :( Z Góry Dziękuję :)

Gość Lolciaka45
Raczej takimi schodzeniami zajmuje się dermatolog. Ja tez kilka razy byłam u dermatologa, ale niestety przepisane przez niego maści nie przyniosły długotrwałej poprawy. Kiedyś po jakiej z kolei wizycie i zastosowaniu leku zaczęły mi kolejne krosty wyskakiwać. zrezygnowałam wiec z chodzenia do specjalistów, a teraz zaczęłam stosować zestaw na trądzik (dokładnie ten - www.skracaj.com/f4d9.html). Dała mi go przyjaciółka, która też niemało przeszła z trądzikiem. Na razie tylko trochę stan skóry poprawił się, ale najważniejsze, że już te okropne krosty mi nie wyskakują.

Gość Lili_90
Miło, że ktoś odpowiedział :)Co do tego produktu ma swoją cenę :p Ale mam nadzieję, że jest jej godzien :) Już nie wiem co mam stosować :( Ale zamówię to sobie i mam nadzieję, że pomoże :) Już tyle kasy wydałam na różne maści, kremy itp, że chyba skuszę się i na to :)

Gość gość
Zanim wydasz tyle kasy wypróbuj aloes. Niektórzy stosują taki doniczkowy. Odcinasz ok. 2 cm liścia, "otwierasz" go i miąższem przecierasz całą twarz (wcześniej umytą) i zostawiasz na noc. Pomaga w gojeniu się skóry i trochę uspokaja zmiany. Ja stosuje opcję apteczną tzn. kupuję sok. piję wg zaleceń i dodatkowo przecieram twarz rano i wieczorem zamiast innych toników.

Gość gość
Na trądzik jest tylko jedno lekarstwo: CZAS. Ja obeszłam gro dermatologów, endokrynologów i ginekologów. Miałam pół apteki na buzi i w ustach. Pomagało na chwilę. Od 14 roku życia do mniej więcej 30 się z tym wymęczyłam aż... samo przeszło.

Gość gość
no ciekawe ja tez juz z 14 lat wlasnie minela 3stka i zobaczymy jest lepiej ale nie całkiem,chociaz cos w tym jest

Gość gość
radzę dobry gabinet kosmetyczny oprócz leczenia u lekarza. spróbuj kwasów- ładnie wyrównują cerę.

Gość gość
Zaawansowanego trądziku nie wyleczą żadne preparaty drogeryjne...

Gość gość
Dobry kosmetolog i zabiegi z kwasami na przemian z mikrodermabrazją korundową plus odpowiednia pielęgnacja domowa. Tylko nie dwa zabiegi podczas jednej wizyty, wtedy twarz jest za bardzo zmasakrowana.

Gość Lili_90
Dziękuję za pomoc :) Skorzystam ze wszystkich porad :)