Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daga_jaga

Piłam alkohol w ciąży i cały czas sobie to wyrzucam

Polecane posty

Nie wiedziałam, że jestem w ciąży i w pierwszych tygodniach piłam 3 razy alkohol za każdym razem w odstępie ok. tygodniowym, ostatni raz w 6 tygodniu. W prawdzie było to kilka lampek wina, a raz były dwa drinki ale nie mogę sobie tego darować, cały czas o tym myślę. Rodzę na początku Marca. Boje się, że dziecko może mieć FAS. Czy wam też się nieświadomie zdarzyło na początku, a jednak macie zdrowe dzieci?

Gość gość
Przestań musiałabys pić dzień w dzień .Ale nie pij juz w ogóle

Gość gość
Tak zdarzyło się i jest ok zdrowe i piękne :)

Gość gość
czasami właśnie jednorazowa dawka alkoholu obojętnie jakiego może bardzo zaszkodzić dziecku wtedy gdy w tym czasie kształtują sie jego organy i układ nerwowy

Gość gość
Trzy razy wypiłaś to nic się nie stanie. Kiedyś lekarze zalecali picie w ciąży winka na rozluźnienie, nawet nie tak dawno, a dzieci rodziły się normalne.

Gość gość
nie straszcie dziewczyny. takie ilości alkoholu nic nie zaszkodzły. przecież dziecko dostaje wszystko przefiltrowane przez twoją krew, więc stęzenie alkoholu bylo naprawdę minimalne. FAZ to mają dzieci matek które piły po pierwsze często, a po drugie dużo.

Nie no coś Ty! ostatni raz piłam właśnie w 6tc i od tamtego czasu nic, a dowiedziałam się w 8tc. Dzięki za uspokojenie :)

Gość gość
Czy jest coś nie tak z organami łatwo wychwycić badaniami.

Gość gość
Spokojnie - tak jak któraś dziewczyna tu napisała - do dzieciątka nie trafia to, co Ty bierzesz do ust, tylko substancje z Twojego krwiobiegu. Nie pij już i tyle :)

Gość gość
Spokojnie, wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Teraz Twoim alkoholem powinien byc sok pomaranczowy. Powodzenia :)

Gość gość
Kobieto w 6 tc to tam było trochę dzielących się komórek, które w dodatku nie "żywily" się tym co jadłaś, weź nie panikuj

Na wszystkich usg i usg 3D w 23 tc wszystko wyszło OK, a maltretowałam lekarza strasznie o to. Na koniec nawet mi powiedział, że mały ma rynienkę pod nosem jak Rów Mariański, a jej brak to jest najbardziej charakterystyczny z objawów (no dobre i tyle informacji). Mózg, móżdżek, serce i reszta w najlepszym porządku ale póki się nie urodzi to chyba będę myśleć cały czas.

Gość gość
a możesz mi powiedzieć, czemu o ciąży dowiedziałaś się dopiero w 8 tc?

Gość gość
nie pilas alkoholu w ciązy tylko na samym jej poczatku jak chyba wiekszosc osob ktore jeszcze nie wiedza ze zaszły. Ja też piłam, jak sie dowiedzialam ze jestem w ciązy to bnue wzielam njuz alkoholu do ust. FAS to mozesz miec jak bys pila nadal.

Gość gość
nie martw sie w drugiej ciazy ja pilam moze nie w duzych ilosciach ale czesto, bo akurat bylam na wczasach. Przez pierwsze 3 tc pilam ale tydzien juz przed okresem nie pilam.Dziecko zdrowe I rozwila sie dobrze.A w pierwsza ciaze zaszlam w okres swiatecznym i sylwestrowym :) wiec tez pilam cora ma teraz 6 lat i jest zdrowa i bardzo madra mowi w trzech jezykach,potrafi napisac opowiadanie na cala kartke a4,a w 4 latka ukladala puzzle 300czesc.

Dowiedziałam się dopiero w 8tc, bo nie planowałam tego i nie spodziewałam się, brałam tabletki anty, a jak pojawiły się objawy (ospałość, zmęczenie, wstręt do jedzenia) to w ogóle nie powiązałam ich z ciążą, bo od lat mam problemy hormonalne, a 8 lat temu dowiedziałam się, że nie mogę mieć dzieci (tarczyca, niedrożne jajowody, policystyczne jajniki i parę innych wad) i nigdy nie leczyłam się na bezpłodność ani nie starałam o dziecko żadnymi terapiami.Podobne objawy miałam przy skokach TSH dlatego myślałam, że to tarczyca świruje znów, a już brałam euthyrox 125. Dopiero jak mi wyszły żyły na ramionach i piersiach to zrobiłam test.

Gość gość
dziękuję Ci za odp :) więc myślę, że nie masz się co martwić na zapas, trzymam kciuki i życzę Ci zdrowego gzubka :)

Gość gość
kafeteryjne pijaczki popierają swój alkoholizm w ciąży. Do AA się zapiszcie menelki razem z autorką. Patologia

Gość gość
A autorka to ma jakiekolwiek pojęcie o stanie, w którym się znajduje? O ciąży, fizjologii, ciałku żółtym np i jego funkcjach? Zachodzicie w ciąże, mnożycie się jak króliki, więc może posiądźcie jakiekolwiek minimum wiedzy o tym, co i po co w sobie nosicie :o 🖐️

Gość gość
proszę z linka powyżej usunąć spacje jest tam obrazek dla kobiet ktore pija w ciazy

Gość gość
nie przezywaj, tez pila w ubiegle sylwestra nie wiedzac ze jestem w ciazy, co innego jakbys pila codziennie

Gość gość
Do osób wyżej głupi jesteście czy jak? Przecież autorka napisała, że nie zrobiła tego świadomie tylko po prostu nie wiedziała, że jest w ciąży! Do tego miała kilka przypadłośc**przez które lekarze mówili, że nie będzie mogła mieć dzieci więc skąd mogła wiedzieć?