Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że motor jest bardziej niebezpieczny niz samochód

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie ?

Gość gość
A co to za idiotyczne pytanie? Chyba oczywiste, że w razie zderzenia samochodu z motocyklem to motocyklista na tym gorzej wyjdzie, bo nie jest niczym chroniony jak kierowca samochodu? Ale jeśli kierowca samochodu przekroczy określoną prędkość i wtedy dozna wypadku, to też niewiele mu pomoże cała ochrona, nawet montowana w sportowych samochodach klatka bezpieczeństwa. Wszystko zależy od prędkości i od tego, w które miejsce zostanie się uderzonym. Ja w każdym razie nie odważyłam się jeździć motorem.

Gość gość
Jest bardziej niebezpieczny dla kierowcy. Samochód posiada klatkę bezpieczeństwa, motory tego nie mają. Gdy spadasz z motoru łatwo jest nadziać sie o coś jeszcze własnym ciałem. W przypadku samochodu - pierwsza zawsze oberwie karoseria samochodu. Jak ktoś już pisze o motorach to przy okazji apeluję. Ludzie! nauczcie się nie jeździć w martwych punktach samochodu...

Gość Klamkaja
Dla kierowcy tak, można jednak trochę się zabezpieczyć. Warto kupić oprócz obowiązkowego kasku, również odzież: http://www.motorabat.pl/ . Wiadomo, trzeba być ostrożnym.