Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chłopaktak

Co to mogło być zawroty głowy problemy ze wzrokiem

Polecane posty

Gość Chłopaktak

Pewnie nie ma tutaj nikogo takiego kto posiada jakąkolwiek wiedzę na ten temat ale zapytam . Zawroty głowy , brak energii , bóle głowy , problemy ze wzrokiem w końcu omdlenia , na co mogą wykazywać ?

Gość gość
Wybierz się do neurologa, to może być wiele rzeczy, ale raczej nie zwlekaj.

Gość gość
Byłem ale nie dociągnęłem sprawy do końca lecz od tamtej pory to ustało tak jakby ale nadal czuje że coś jest nie tak

Gość gość
mam podobne objawy od ponad pol roku (tylko nie mdleje, zamiast tego dretwieje. przy czym oczywiscie mam zawroty glowy, bole raczej nie, ale slepne na jedno oko), wykryto u mnie padaczke miesiac temu...

Gość gość
U mnie to podejrzewano ale się wtedy wystraszyłem i podczas badania wmówiłem sobie że nie mogę być chory , leżałem i myślałem o tym że nie może tak być. Badania nic nie wykazały , tylko jakieś drobne nieprawidłowości i zostałem skierowany na tomografię na którą nie pojechałem. Nie wiem tego, ale być może organizm oszukał sprzęt aczkolwiek od tamtej pory wszystko ustało i jedynie teraz odczuwam czasami ból głowy ale niezbyt często .

Gość gość
Prawdopodobnie masz migrenę.Moja córka od 3 lat tak ma raz do roku i dopiero teraz neurolog nas uświadomił że to właśnie migrena.

to może być wszystko od mirgerny, przez epilepsję aż po nowotwór więc wracaj do lekarza.

Gość gość
Mam taki zamiar ale nie mogę się zebrać w sobie gdyż teraz nie mam jakiśch poważniejszych objawów więc nie chce się włuczyć po lekarzach. Problemy te miałem już dawno temu ale nie wiem czy może to wrócić czy już to całkiem przeszło..

Gość gość
Za dużo denaturatu.

Gość gość
prawdopoodbnie niczego nie oszukałes, u mnie wyniki badan tez byly w porzadku, bo prawda jest taka, ze padaczke jest wykrywana przez badnia tylko w 30%, pozostale przypadki sa diagnozowane z wywiadu, tak jak u mnie bylo. najpierw wykluczyli wszystko inne: SM, guzy, tarczyce itd. , co mogloby dawac takie objawy, ale na wynikach bylo czysto, wiec lekarz potwierdzil epilepsje i tyle.

Gość gość
Więc gdyby to była epilepsja to nie warto diagnozować tego gdyż tylko w papierach mi nabrudzi a później ciężko o jakąś pracę. Skoro po okresie 4 lat nic mi niby nie jest to nie będę się wciągał w zabawę z lekarzami . Jedyne rozsądne wyjście .

Gość gość
przy cukrzycy,gdy spada poziom cukru,pojawiaja sie problemy ze wzrokiem,dretwienie rak,zawroty,dreszcze..Ale to chyba nie to..

Gość gość
Lat miałem 16 czy 17 , nie pamiętam już dokładnie .

Gość fvbneiruhge8gy78
Nawet jezeli lekarz stwierdzi ci epilepsje i przypisze leki, to nikt inny nie musi o tym wiedziec. pojawiloby ci sie to w papierach jedynie gdybys ubiegal sie o orzeczenie niepelnosprawnosci. warto isc do lekarza i to zdiagnozowac i leczyc, nawet jezeli teraz ci to nie przeszkadza. mnie tez nie przeszkadza, raz na miesiac zle sie poczuje, co mi tam. myslalam, ze nie warto brac lekow, bo branie psychotropow to nie jest przyjemna sprawa, ale lekarz mnie przekonal - bo to moze sie pogarszac. i ja to odczulam, nim zaczelam sie leczyc - pol roku temu mialam lzejsze 'ataki' w porownaniu do tych sprzed miesiaca. padaczka moze ewoulowac i stac sie okropna! a wtedy to na pewno o pracy bedziesz mogl pomarzyc :P coz, ja mam ta epilepsje, mam 20 lat, nie bede sie ubiegac o jakikolwiek stopien niepelnosprawnosci, bo nie czuje sie niepelnosprawna i bede normalnie pracowac, gdyz z lekami nie czuje sie jak epileptyczka

Czasami w okresie dorastania są takie problemy. Mogą to być zwykłe migreny, problemy z ciśnieniem i z wiekiem samo mija.

To moze byc od nadcisnienia.. mialam tak miesiac temu.. nie zjadlam sniadania wypilam 2 kawy i pojechalam na zakupy juz po godzinie dostalam zawroty glowy, czarne kropki w oczach, malo co widzialam do tego straszny ból glowy i wymioty..

Gość gość
to z pewnością od walenia konia przed kompem

Gość fvbneiruhge8gy78
powinienies tez zbadac hormony tarczycy

Gość gość
Tak wiem , objawy mogą też sugerować hipoglikemię czyli zbyt małą zawartość cukru we krwi ale myślę że to nie to. Co do pracy to już myślę że przy fizycznej znacznie by utrudniło oczywiście dałoby się to obejść ale trochę trzeba kombinować.. To jak się domyślam o koleżanki chorobie nikt nie wie ? No ale jak się ma jakieś ataki to nawet trzeba było to rozwiązać u lekarz. Ja natomiast poza bólem głowy nic nie odczuwam także może to też nie być epilepsja..

Gość gość
Myślę że od dojrzewania to też nie bo to było zupełnie coś innego. Nagle po tym badaniu znikły mi te objawy mimo tego że wcześniej przez ponad rok dawały o sobie znać z coraz to większym nasileniem.

Gość gość
dieta ewy Dąbrowskiej cie wyleczy a wykłady na yutube radawa

Gość gość
moe zrob badania wzroku? moze sie okazac, ze masz wade i po prostu to mialo wplyw. polecam www.nemezis.net.pl

Gość gość
zrob badania

Gość gość
Myślę że od 2013 roku do teraz już się zbadał ;-)

Gość gość
przytrucie Czadem

Gość MaryśkaMaryśka
Przebadaj oczy - ja mialam dość podobne objawy i poszłam do dr Hanarza i okazalo się ze coś tam z ciśnieniem oka...

Gość gość
idz do okulisty moze trzeba kupic okulary. w http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ jest zarowno gabinet jak i od razu optyk takze wszystko mozesz zalatwic za jednym zamachem.

Gość gość
moze masz jakies pierwsze objawy udaru, ale jezeli chodzi o jakies drobniejsze problemy ze wzrokiem to zauwaz czy wystepuja tylko teraz czy moze byly od zawsze? moze lepiej zacznij od wizyty u okulisty, ja chodze do Dzięgielewska Instytut Oka, jezeli to nie to to lekarz od razu zauwazy