Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama prawie 3 latka

duzy problem z nocnikiem

Polecane posty

Gość mama prawie 3 latka
te 21 st to jest wlasnie przy grzejnikach na maxa

Gość gość
pstrokatka juz mi zal twojego dziecka Sama tez pozginasz z gołym dupkiem jak masz w domu 17 stopni ? Takie chodzenie z gołym tyłkiem to mozna sobie robic latem a nie zima .

Gość pstrokatka
Ja nie mowie ze w takiej temperaturze dzieciaki z golym tylkiem puszczalam tylko ze jak uczylam to tez za cieplo wmieszkaniu nie bylo dzieci sie nie pochorowaly ani nic wiec raczej im nie zaazkodzilam. Moim zdaniem 20 21 stopni to normalna temp w mieszkaniu i raczej dziecku ktore nie jest przegrzane nie zaszkodzi. Ja nikomu na sile nic nie karze ktos porrzebuje pomocy to pisze jak ja ten problem rozwiazywalam u siebie decyzje pozostawiam autorce. A swoja droga to u mojej mamy mieszka na parterze w bloku to zmniej jest w mieszkaniu latem niz zima wiec pora roku tu nie jest zadnym wyznacznikiem

Gość pstrokatka
Ja nie mowie ze w takiej temperaturze dzieciaki z golym tylkiem puszczalam tylko ze jak uczylam to tez za cieplo wmieszkaniu nie bylo dzieci sie nie pochorowaly ani nic wiec raczej im nie zaazkodzilam. Moim zdaniem 20 21 stopni to normalna temp w mieszkaniu i raczej dziecku ktore nie jest przegrzane nie zaszkodzi. Ja nikomu na sile nic nie karze ktos porrzebuje pomocy to pisze jak ja ten problem rozwiazywalam u siebie decyzje pozostawiam autorce. A swoja droga to u mojej mamy mieszka na parterze w bloku to zmniej jest w mieszkaniu latem niz zima wiec pora roku tu nie jest zadnym wyznacznikiem

Gość gość
Ty pstorkatka masz coś nie tak z głową, 18 stopni z głym tyłkiem kazalaś dziecku chodzić??? Nawet jak plecy są zakryte to jest zimno. Autorko Ty się nie słuchaj pstrokatej, maluch dostanie zapalenia pęchrza i dopiero będzie się bał sikać. Zrób system kar i nagród, ładnie sika to będzie bajka ulubiona, sika w majtki nie ma bajki. Wiesz sama co Twoje dziecko lubi najbardziej i jak nie chce sikać do nocnika to zabierz mu to.

Gość gość
pstrokatka zgadza się 20-21 to normalna temp ale jak się jest ubranemu. U mnie też tyle jest stopni, ale dziecko ma majtki, rajstopy i spódniczke i jak siedzi to nie jest jej zimno w dupke.

Gość pstrokatka
Czytacie moje wypowiedzi z takim zrozumieniem jak wam wygodniej i nie piszcie tekstow ze mam z glowa cos nie tak bo nie mam. Forum jest po to zeby doradzic najbardziej opcjonalne wyjscie wy byscie nie ryzykowaly ja zaryzykowalam 2 razy fart a moze faktycznie nic strasznego. Nie bronie wam sie odnosic do moich wypowiedzi ale nie pozwole sie obrazac

Gość mama prawie 3 latka
pomysl jej jest dobry ale u mnie za zimno na to zdecydowanie, mi chlodno w ubraniu a on z gola pupa by na bank sie rozchorowal :( 2 godz od ost razu teraz siedzi od 10 min zobaczymy co tym razem bedzie....

Gość gość
autorko bo ten pomysł jest dobry, ale latem. Nocnik wystawiasz na dwór i puszczasz malucha nawet i golego, oczywiście jak mieszkasz we własnym domu.

Gość mama prawie 3 latka
dokladnie siedzi dalej, nie chce wstac i nie wiem czy zrobil czy nie :(

Gość mama prawie 3 latka
:) no jest siusiu ale z kupa :) wiec samo siusiu nadal nic ale wazne zrobil :)

Gość mama prawie 3 latka
nie rozumiem, dopiero co zrobil, i w majtki poszlo troche siku :(

Gość gość
autorko jak ja swoją uczyłam sikać do nocnika to co 10 minut ją sadzałam tylko to było latem to duzo pila.

Gość mama prawie 3 latka
on tez sporo pije, do poludnia po kupie z ktora siusiu tez bylo, po 40 min zalal sie caly. teraz chyba znowu trzeba bedzie bo sporo picia bylo przy kolacji po 17 tej

Gość gość
ciezka sprawa... Ja mojego 3tyg uczylam, zanim cos zalapal, tez potrafil wstac z pustego nocnika i sie zsikac w majtki ;) a pomoglo 'samodzielne' kupienie nocnika-auta, probowalas? Jak juz nawet nagrody nie dzialaja, to nie wiem co doradzic

za bardzo się z nim cackasz. taki duży chłopak i w pieluchy chce robić ohyda :/ przecież on wszystko rozumie. Po porostu mu się nie chce. Leniuch wie, że nie poniesie żadnych konsekwencji i wali w gacie :O

Gość mama prawie 3 latka
dns- obawiam sie ze masz duzo racji ale nawet jakbym chciala go zmusic to niby jak? przeciez mu brzucha nie bede ugniatac

Gość mama prawie 3 latka
ale nawet zakazy itp, nie mam co zakazywac, slodyczy nie *****ajek malo oglada. nie mam nic zeby mu zakazac

Gość gość
to zamiast zakazow sprobuj nagrod- kup mu cos, co lubi, pokaz mu i obiecaj, ze dostanie to jak bedzie robil siku do nocnika

Gość gość
uwierz mi, robilam tak :(