Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam które zagęszczają mm kleikiem

Polecane posty

Gość gość

Witam Dziś chcę podać dziecku na noc mleko i zageścić je kleikiem ryżowym. Kupiłam do tego celu smoczek trójprzepływowy Avent. Mała ma 4mce i zjada ok. 150-180 ml mm. Moje pytanie jest takie. Ile dodajecie kleiku do mleka,aby było geste,a jednocześnie dziecko z chęcią i bez trudu wypiło. I na jakim przepływie smoczka Wasze dzieci jedzą tak przygotowane mleko?

Gość gość
Witam, podbijam temat autorki :).

Gość gość
i miarka kleiku na 3 miarki mleka

Gość gość
ja tez mam smoczek do gestych płynów,przeważnie podaje na 3 kreskach,bo wychodzi dośc gęste,tylko ze ja gotuje sama kaszke manne,kukurydzianą albo kleik ryzowy,to wszystko na przemian,na wodzie a potem odpowiednio miarki,tak jak wczesniej tylko zamiast wody idzie kaszka

Jeśli to będzie twój pierwszy raz to dosypałabym do tej ilości mleka dwie czubate łyżeczki. Ale wydaje mi się że wtedy mała nie zje całego mleka bo poprostu będzie bardziej kaloryczne i syte. Więc pomniejsz mleko i np. 1,5 łyżeczki kleiku.

Gość gość
a nie prosciej by bylo uzyc specjalnego smoczka do kaszek? w zaleznosci od firmy - sa albo z krzyzykiem albo z kreską

Gość gość
Tak pierwszy raz :-) Czyli na 150 wody (4 miarki ) 1,5 miarki. Może zrobię mniej...

Gość gość
Ja zagęszczam kleikiem kukurydzianym i daję na 180 ml wody i 6 miarek mleka 2 płaskie łyżeczki kleiku. Mały (5 miesięcy) wypija całość bez problemu. Karmię go 4 x dziennie i chyba nie do końca się tym najada, więc zaczęłam już wprowadzać warzywa - na razie marchewkę i ziemniaka w postac**przetartej zupki, którą podaję przed wczesnopopołudniowym karmieniem..

Gość gość
Może prościej,ale Avent robi smoczki do kaszek dopiero powyżej 6-tego m-ca. Więc domyślam się że dziurka w nich jest spora. Przez trójprzepływowy ponoć też dobrze idzie mm z kleikiem.

Gość gość
na 150 ml. daję 5 miarek :-) nie 4... Ale ok. Dzięki dziewczyny.

Gość gość
ja podawałam kleik smoczkiem do kaszek już w 5 miesiącu i się sprawdził, ale kleik musi być gęsty,

Gość gość
to nic, ze na smoczku jest od6msc w przypadku kaszek 4msc dziecko tez sie nie udławi, spokojnie. To nie jest dziurka tylko takie naciecie w ksztalcie krzyzyka badz kreski i w zaleznosci z jaka siła dziecko pociagnie to tyle zassa. Spróbuj :) Moja ma odkad skonczyla tydz zageszczane nutritionem i wychodzi z tego gesciejsze mleko niz zwykle i wiesz co - mając tydz piła ze smoczka 6msc+ A teraz ma 4 i jak robie z kleikiem to nawet te krzyzykowe smoczki sa za male i tak musze ciut je powiekszac.