Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boję się przebić ucho

Polecane posty

Gość gość

Zdecydowałam się, że na 25 urodziny przekłuję sobie ucho. To będzie w sumie mój 5 kolczyk. Tylko boję się, że się czymś zarażę. Dotychczasowo przekłuwałam sama igłą lekarską wiec jestem pewna bezpieczeństwa. Teraz to raczej nie wchodzi w grę. Chce a boje się syfu - jak wybieracie gabinety i na co zwracacie uwagę aby zminimalizować ryzyko? Przejmujecie się tym w ogóle?

Gość gość
macie to gdzieś?

Gość gość
O jaką błonę ci chodzi? :P

Gość gość
Sama sobie przekłuwałaś uchu? Masakra. Idź do gabinetu kosmetycznego, tam sterylnym kolczykiem c**przekłują, a nie igłą. Masakra. Nie wyobrażam sobie, że można igłą dziurę w uchu robić. Fuuuu bleeee

Gość gość
do jakiej kosmetyczki??? tylko do piercera profesjonalnego! do studia albo do zaufanego piercera nie pracującego w studiu.

Gość gość
A jak kiedyś przekłuwano? Co to za masakra minuta roboty i ma się pewność że niczym się nie zarazi. Przekłuwałam tak dziurkę na 3 kolczyka. Swoja drogą to mniej więcej tak samo działa jak ten twój kolczyk pistoletem. Ostrze przebija ucho. Co do gabinetów teoretycznie musi być sterylnie ale nie w każdym jest i o dziwo wielu ludzi właśnie w salonach kosmetycznych czy tatuażu łapie HIV np a teoretycznie nie powinno mieć to miejsca. Nie mam pojęcia jak można to sprawdzić. Najlepiej wybrać popularny salon z renomą nawet jak trzeba więcej zapłacić. choć i to nie daje żadnej gwarancji. Swoją drogą autorka nie pytała czy iść do gabinetu kosmetycznego. Naucz się czytać.

Gość gość
Jak kiedyś przekłuwano? Od kilkudziesięciu lat przekłuwa się uszy pistoletem i sterylnym kolczykiem. A zarazić to się można, od Ciebie, głupotą.

Gość gość
Nie, ja osobiście wybrałam butelkę od coca coli na przebicie błony.

Gość gość
No tak bo powszechnie wiadomo, że pistolet wynaleziono w średniowieczu. Kolczyki to też coś co istnieje zaledwie kilkadziesiąt lat. Powszechnie też wiadomo, ze Hiv to z powietrza się bierze lub po seksie z murzynem. To jest dopiero głupota. Wierzyć że jak coś ma być sterylne to jest.

Gość gość
Dziecko, kolczyk się wyjmuje sterylny z opakowania, ale co Ty możesz o tym wiedzieć, skoro sama walisz sobie igłą w ucho. Sterylną? A skąd wiesz?

Gość gość
Tylko to miałam pod ręką kiedy nadszedł ten moment.

Gość gość
"Zanim zdecydujesz się na przekłucie uszu u kosmetyczki czy w studio kolczykowania, zadaj kilka ważnych pytań. Spytaj się jakie kolczyki są wykorzystywane do kolczykowania, powinny to być kolczyki z tytanu, PTFE, implantinium lub bioplastu. Przed założeniem kolczyki powinny być wysterylizowane. W przypadku studia piercingu upewnij się także, czy użyta zostanie jednorazowa igła, a cały zabieg wykonywany będzie w jednorazowych rękawiczkach lateksowych. Pamiętaj też, że dyplom z ukończenia kursu kolczykowania nie oznacza jednoznacznie, że zabieg zostanie wykonany profesjonalnie Wirus HIV przenoszony jest poprzez krew. Dlatego wszelkie zabiegi wymagające przerwania ciągłości skóry, podczas których może dojść do przedostania się krwi innej osoby, znajdującej się na nakłuwającym narzędziu, mogą stwarzać pewne ryzyko przeniesienia zakażenia. Zanim podejmie się więc decyzję o przekłuciu uszu czy innych części ciała, poddaniu zabiegom akupunktury, warto upewnić się, że zabieg będzie wykonywany sterylnym sprzętem jednorazowego użytku, a jeśli to niemożliwe, sprzętem dokładnie wysterylizowanym. Wprawdzie zakażeń HIV przeniesionych w ten sposób nie obserwowano na świecie zbyt wielu, jednak prawdopodobieństwo istnieje. " Każda strona na ten temat trąbi. Po co skoro to oczywiste? Skąd biorą się rzadkie ale jednak przypadki zarażeń skoro to OCZYWISTE że wszystko jest jednorazowe i sterylne? To nie powinno mieć miejsca w ogóle? Cud jaki? G***o wiesz, n dodatek masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. A sformowania dziecka używają imbecylki, aby podkreślić swą wyimaginowaną wiedzę, mądrość na dany temat. Ska wiem bo sama sobie kupiłam i wysterylizowałam. Wiec jestem pewna.

Gość gość
ja nie mogę co za idiotka :D pistoletem się od zawsze przebija uszy? a to ci niespodzianka, jeszcze całkiem niedawno nawet w salonach przebijali igłą. Ty jesteś jakaś nienormalna dziewczyno skoro widzisz w tym coś dziwnego, pistoletem i sterylnym kolczykiem to Ty sobie chyba mózg przebiłaś

Gość gość
a sterylne igły można kupić w każdej aptece za parę groszy

Gość poli30
najlepiej będzie jak pójdziesz do profesjonalnego piercera,on ma wszystko sterylne i zna się na swojej robocie

Gość gość
Proszę nie kłócić się w moim wątku. Jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to wypad!!! Nie interesują mnie pobożne życzenia i założenia teoretyczne. Interesują mnie fakty jak sprawdzić salon kosmetyczny aby nie było żadnych niespodzianek.

Gość gość
Zapytaj Jackowskiego albo wróżki Hieronimki.

Gość gość
No trzeba być niezłym debilem, żeby sobie igłą ucho przekłuwać. W domu, w gównianych warunkach. Widocznie biedota tak ma, prowizorka.

Gość gość
Spróbuje poszukać dobrego piercera ale w mojej okolicy nie słyszałam o kimś takim. Myślałam, że do zwykłego ucha kosmetyczka wystarczy. Ale kosmetyczkom tak jakby nie ufam za bardzo bo wiem jak wygląda praca wielu.

Gość poli30
ja miałam przebijane tez igłą bo nie bylo jeszcze pistoletów i tez zyję i mam się dobrze ;)

Gość gość
Dobra skończ już i wypad z tego wątku. Skoro zostałaś wyżej zgaszona pozostały ci tylko wyzwiska i obelgi. Idź może na gogle się dokształć.

Gość gość
Masz sto lat?

Gość gość
Gogle? Ha ha ha, co za idiotka. Załóż na łeb sobie, te gogle, matole.

Gość poli30
mam 30 lat,jak miałam przebijane byłam dzieckiem i u nas w miescie nie było pistoletu,może w duzych miastach były,nie wiem

Gość gość
Ja mam 28 normalnie miałam przebite pistoletem ponieważ po pierwszej komunii sobie zażyczyłam. Potem mijały lata a zaczęły się szaleństwa młodości. Chciałam sobie przebić ucho jeszcze raz wyżej. Mama mi zabroniła, nie dała kasy. Do dziś nie mogę tego pojąć pierwszy raz sama mnie zaprowadziła jak byłam małym dzieckiem a drugi raz nie i już. Wiec poszłam do sąsiadki co była pielęgniarką po igłę zapakowaną i przebiłam sobie. Wiele moich koleżanek przebijało na obozach igłami lekarskimi bo to było tak fajnie wbrew woli rodziców. Wszystkie też żyjemy, nie było masakry, krwi dookoła, spuchniętych uszu. Pyk i już. Naprawdę nie rozumiem o co chodzi?

Gość gość
Zapytaj się jeszcze co za debil kupował jedzenie na kartki zamiast pójść do spożywczego.

Gość gość
Ci co przebijają sobie części ciała to pustaki

Gość gość
Przebij i zapomnij. im bardziej to rozdmuchujesz tym większy lek narasta.