Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Akumulator pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy mozna przeladowac akumulator??? Chcialem go naladowac porzadnie ale nie wiem czy moge na dluzej zostawic. Jak to jest z tym??

Gość motoguru
zależy jaki prostownik większość ma zabezpieczenia przed przeładowaniem po co chcesz go ładować ? kup miernik i zobacz jakie ma napięcia.

Gość gość
Bo samochod stal niejezdzony 2 miesiace i sie calkiek aku rozladowal, wiec teraz chcialem go na maxa naladowac przed mrozami.

Gość motoguru
może być już po nim pamiętaj, żeby odkręcić cele w czasie ładowania o ile sie da i uzupełnić wode destylowaną jeżeli potrzeba

Gość gość
jak się całkowicie rozładował to pożytku z niego nie będzie. włącz go na cała noc ładowania. nic mu się nie stanie

Gość lady milady
to ja też mam przy okazji pytanie.moje auto stało 2 tyg i też mi padł akumulator ;-( , poźniej kumpel mi go naładował, ale powiedzial,ze on mógł się hmm..no jaby to powiedzieć postarzeć i powinnam kupić nowy.ale ten na dopiero rok i teraz w sumie działa bez zarzutu.to powinnam kupic nowy czy nie?

Gość lady milady
aha on jest firmy topla jeśli to ma jakieś znaczenie

Gość motoguru
będzie działał.

Gość lady milady
uffff..to dobrze , bo juz myślalam ze czeka mnie bezsensowny wydatek.dziekuje za inf

Gość gość
Zasada jest taka: akumulator powinno się ładować prądem 1/10 pojemnośc**przez 10h (np.45Ah.prąd 4.5A). Sprawny powinien być całkowicie naładowany i pow.mieć gęstość elektrolitu 1.26g/cm3.Mierzy się aerometrem,po 1.2h po zakończonym ładowaniu.Jedynie taki pomiar jest w pełni miarodajny.

Gość lady milady
o boże nic nie rozumiem z tego powyżej ale może dlatego ze jest nowy rok i mam kaca;-)

Gość gość
Bo jesteś ograniczony,żeby nie użyć dosadniejszego określenia.

Gość lady milady
wybacz ale jako kobieta nie musze sie znac na akumulatorach. wystarczy za znam sie na męzczyznach :-)

Gość gość
akumulatory są różnej jakości i dlatego też różnej trwałości, ja kupiłam dobry w http://www.akumulatory.auto.pl/ i na szczęście nie mam z nim problemu

Gość gość
To zależy od modelu... Mnie się osobiście nic takiego nie zdarzyło. Kupowałam swój na http://www.batprofi.pl/ . To hurtownia, która ma naprawdę duży wybór. I bardzo dobre ceny.

Gość agnes_717
Potwierdzam. Ja również swój zakupiłam od www.batprofi.pl. Akumulator chodzi bez zarzutów, w zimę nie mam problemów z odpaleniem samochodu, kilka razy nawet pomagałam sąsiadom odpalić ich samochód z kabla. Polecono mi zakup aku Varty