Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zalamana

Polecane posty

Gość gość

Moglam isc na informatyke, zarabiac 8 tys a skonczylam architekture, ciezkie glupie studia, rysowanie kresek ,zapieprzanie po 10 godzin i ledwo 2500 , ledwo starcza na zycie

Gość gość
Wyjedz z Polski. Mi wszyscy tlumaczyli ze mam isc na ekonomie, bo to przyszlosciowe. Poszlam na anglistyke, choc mi tlumaczyli ze bede dzieci w podstawowce za grosze uczyc. I nie zaluje, skonczylo sie zupelnie inaczej :-)

Gość gość
Architekt, k***a ktory nie ma wlasnego domu, to tylko w Polsce jest mozliwe. Po co tyle harowalam jak glupia, na fryzjerke moglam isc.

Gość gość
Ja sie w Polsce dorobilam mebli z IKEI po kilku latach pracy na dwoch uczelniach ha ha. Wiec wyjechalam.

Gość gość
A najsmieszniejsze jest to ,ze w erze gnitow jakie sie buduje wystarczyloby miec technikom budowlane i znac AutoCada zeby pracowac jako architekt

Gość gość
zgadzam sie, jestem architektem i swojej corce odradzilam, bo chcialam, zeby miala dobra prace na calym swiecie . Architekt za granica jest na ogól uwazany za najmarniejszy typ inzyniera, odwala gotowce z katalogu, najwyzej okna itd wstawi gdzie indziej. Jeszcze w Polsce najwiecej ma do gadania ( oczywicie jesli uda mu sie trafic do biura i dostanie cos samodzielnego do zrobienia , co oczywiste nie jest)

Gość alamakota12345
do tej która studiowała anglistyke: co teraz robisz, gdzie pracujesz?

Gość gość
w USa wsrod architektow jest kompletna bryndza, zwalniaja, nie chca zatrudniac, jak sie ma a dobre kwalifikacje ( musieliby zwiekszyc stawke), wola technikow, a zatajac wyksztalcenia nie mozna.

Gość gość
Pracuje w UK, ucze angielskiego.

Gość alamakota12345
w szkole dla obcokrajowców?

Gość gość
Jestem za stara na nowe studia :{

Gość gość
Na lokalnym uniwerku. Ale oczywiscie ucze obcokrajowcow, studentow, ktorzy maja zaczac studia i dostali oferte warunkowa -- musza podciagnac angielski. Uczy sie ich English for Academic Purposes, czyli takich tam, jak sluchac wykladu, robic notatki, pisac esej, robic prezentacje.

Gość gość
Za stara i zmeczona.

Gość gość
Dlaczego, nigdy sie nie jest za starym na studia. W UK student po 40 czy 50 nikogo nie dziwi.

Gość alamakota12345
cudownie, zazdroszczę pracy w UK :) marzy mi się po studiach do autorki: jak masz smykałkę to poradzisz sobie i bez studiów. może jakiś kurs programowania? albo technik informatyk?

Gość gość
Moj mozg juz nie jest taki chlonny i rzezki. Poza tym tyle zmarnowanych lat.

Gość gość
Dziewczyny, wszystko mozliwe! Tylko nie trzeba sluchac dobrze zyczacych, ktorzy mowia, ze sie nie uda. A jak sie nie uda, to probowac dalej. Kiedys sie uda ;-)

Gość gość
To co, zmarnujesz wiecej lat? Probuj, nic nie masz do stracenia.