Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seelenschmerz

FOBIA SPOŁECZNA

Polecane posty

Gość Seelenschmerz

Czy ktoś z Was też ją ma? Jak z nią walczyć? Jak się z tym czujecie? Może razem spróbujemy z tego wyjść; razem spróbujmy pokonać tę fobię.

Gość gość
Ja nie cierpię na fobię społeczną , ale mam nerwicę i depresję. Ze wszystkim walczyłam sama , niestety bez większych skutków. Żyłam , ale czy to można było nazwać życiem to wątpie. Poszłam do specjalisty i czuje się lepiej , chociaż nie jestem od razu szczęśliwa , nie czuje się bezpiecznie i nie cieszy mnie każdy dzień. Moje problemy wynikają przede wszystkim z domu , jako dziecko i nastolatka borykałam się z problemem przemocy psychicznej w domu. Teraz jestem w klasie maturalnej , mieszkam w dziadków. Jedyną rzecza , która naprawdę sprawia mi radość i sprawia że chce mi się żyć są marzenia. Mam marzenia i plany , codziennie o tym myślę. I wiem że uda mi się wszystkiego co zaplanowałam dokonać :) Idz do psychiatry albo terapeuty , psychologa. To NIE JEST WSTYD. Możesz żyć normalnie i nawet szczęśliwie. Wiesz , ja mam jeszcze przed sobą mature... i szkołe.. I jak o tym myśle to chce mi się płakać , bo nienawidzę szkoły. Ale damy rade. Ostatnio byłam w szpitalu na oddziale dziecięcym , gdzie znajdują się dzieci chore na raka. One dają rade , więc dorosłe baby tez dadzą :) Jestem zdrowa fizycznie , ale mam problemy psychiczne. Nie można mieć wszystkiego , i nikt nie jest całkowicie zdrowy. Zacznij życie postrzegać w jaśniejszych barwach , a na ludzi miej wy**je**ba***ne , chociaż wiem że to trudne , ale oni mają swoje problemy i nie zwracają uwagi na innych ludzi , nie przejmuj się nimi i żyj tak jak Ci się podoba. Wszytsko się w końcu ułoży i u Ciebie i u mnie.