Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bleck red withe najgorsze meble na swiecie

Polecane posty

Gość gość

Kupiliśmy z meżem meble w Bleck red Withe 2 raz meblościanka u syna w pokoiku zakupiona 2 lata temu wygląda koszmarnie słaba okleina sprawila ze od byle czego się wyciera, na dobór złego kupilismy meble do salonu, za ok 3000 mamy je ok 3 mc, dziś gdy probowałam domknąć szuflade jak by pekla frontowa deska ( nie odleciala ale jest taka kreska) czy to bedzie obejmowac gwarancja czy uznaja za usterke mechaniczną ? Dodam ze nie była zapchana że sie nie mogła domknąć

Gość gość
Miałam to samo kruche i słabe rownież nie polecam....

Gość gość
Dla mnie sa super i wizualnie i w ogole a co do gwaracjio radze sie przejechac do BRW i sie dowiedziec

Gość gość
Pewnie nie. Czemu kupujecie taki badziew?

Gość gość
bo znajomi nam mówią ze sa meble dużo lepsze niz w np ikei za 3000zl meble powinny juz chyba byc w miare chociaż porządne a one wyglądają tak tylko na pierwsze oko ;/

Gość gość
e tam.. ja kupowałam tam dawno temu System XXI czy jakoś tak.. miałam u siebie kilka lat w swoim pokoju w rodzinnym domu, później kilka lat w mieszkaniu męża, teraz trafiły znów do domu rodzinnego do piętra siostry.. Nie było źle.. jedyne co to jak za dużo upychałam ubrań w pionowej szafce, to tylna dykta się wygięła trochę, i na jednej szafce został ślad bo jakimś felernym podgrzewaczu (nie wiem, przeciekał czy co, ale wypaliło się na czarno). Oczywiście trochę otarć przy przenoszeniu czy przewożeniu z miejsca na miejsce też się zrobiło. Ale te meble mają już jakieś 10 lat. Od roku mamy w salonie meble z Agata meble i co? Szafka pod tv (taka dłuższa, łączona z szafką z małą witrynką), i ma na dole 2 szuflady. Nie wiem, na co oni te szuflady robili.. chyba do ozdoby.. trochę papierów, trochę dokumentów, pism.. i już się zarwał dół i przód odpada..

Gość Jaamajka
ja też uważam ze sa dziadowskie no i do tego wizualnie nie robią szału. Takie bardzo typowe polskie meble kiepskiej jakości, nie warte ceny.

Gość gość
są średnie, dla ludzi np. młodych, którzy chcą szybko urządzić całe mieszkanie, a nie mają kasy na lepsze meble moja ciocia i mama mają meble od nich w kuchni, cioci są strasznie zniszczone, ale ona jest raptus w kuchni, mamy średnio zniszczone, ale ona uważa....my kupiliśmy meble do kuchni na wymiar, drogie, ale mają być na lata

Gość gość
U mojej mamy w domu sa 2 zestawy tych mebli i jedne sa ok po 5l a drugie zaraz po zakupie np odpadaly szuflady. Reklamacje uwzgledniali za kazdym razem a zglaszana byla z 5razy. Dykty z tylu w szafach to tragedia. Ja mam w dom z Agaty i tez juz sie psuja chociaz kupione byly rowny rok temu. Corka ma meblika a pokoju i musze stwierdzic ze to sa porzadne meble. Zero sladu uzykowania, solidni i po roku nadal jak nowe.

Gość gość
Widocznie teraz robia tandete ;/ bo te sprzed 10lat jeszcze jako takie byly... A nie zgodze sie ze sa dla mlodych co tanioo chca sie szybko urzadzic bo maja drogie meble i w zlozeniu tez masakra....

Gość gość
wlasnmie bedziemy zmieniach u synka poniewaz te 2 letnie z Bleck red Withe juz sie nie nadaja :) Przyda mi sie firma ktora pani tak chwali :) Dziekuje postaram sie zglosic usterke tylko boje sie ze stwierdza ze to z mojej winy....

Gość gość
Bo ja wam powiem moi drodzy że lepiej zamówić meble u stolarza najlepiej takiego co po godzinach sobie dorabia oczywiscie bez VAT-u ,mam taką szafkę pod telewizor za 200 zł , stolik i komodę ,oni uzywają innego lepszego materiału, te płyty sa jakby grubsze i lepiej oklejone , a cena jest troszke wyższa ale jakościowo te meble są 10 razy lepsze od BRW Moja siostra ma szafę wnękową zrobioną na zamówienie kosztowało ja to 1600 zł, szafa ma 150 cm szerokości i wysoka jakieś 260 do sufitu,i oczywiście 2 drzwi przesuwne wszystko to stabilne i nie rusza się na boki jak szafa ikea czy brw

mialam u syna system z brw,bardzo zalowalam pozniej zrobilam mu na zamowienie u stolarza-bez porownania

do salonu tez robilam u stolarza-piekne jestem b.zadowolona fakt ze drozsze ale przynajmniej posluza

Gość gość
ja mam komody z tej firmy w pokoju i meble w kuchni. w pokoju trzymają się całkiem nieźle ale dość dużo mnie kosztowały bo za każdą część płaciłam osobno, z kolei kuchnie kupiłam w promocji i na szufladach od rantów odpadła okleina krótko po zakupie. oprócz tego tak ogólnie też nic się z nimi nie dzieje.

Gość gość
też mam te meble... żałuję i to bardzo. 4 lata temu kupiliśmy kpl do sypialni: łózko, szafa 3 drzwiowa, szafka nocna i komoda. Już po rozpakowaniu okazało się że drzwi szafy przyjechały ubite a jedne musiały być źle przechowywane bo były wygięte w łuk. Dzwoniłam z rekalamacją, owszem nie będzie problemu z wymianą ale musi Pani przywieźć te skrzydła drzwiowe. Do tego sklepu miałam ok 22km, mam małe autko i ciekawe jak ja je miałam tam przywieźć? dowoził je BRW ale kierowca nie ma obowiązku zaczekać czy wszystko jest całe. Nie pojechałam, jakoś zamontowaliśmy, prawie nie widać :/ Łóżko skrzypi podczas wchodzenia do niego, po 4 latach zaczynają się wyłamywać śruby które są montowane w ramę łózka a podtrzymują stelaż. Mąż waży 74kg, ja 56 a stelaż w nogach łóżka wyłamał się pode mną jak siedziałam i karmiłam niemowlaka. Komoda - od samego początku fatalnie jeźdżą szuflady, tak jakby prowadnice były zbyt miękkie i każda strona szuflady jeździ jak chce. Stolik nocny - co wieczór odkładam na nim książkę, zdążył się "wytrzeć", jest bledszy właśnie w tym miejscu. Szafa - duża ale ma źle rozwiązane wnętrze więc musiałam je przerabiać za pomocą elementów z ikea Sypialnia kosztowała mnie ponad 3000. Uważam że w tej cenie kupiłam po prostu szmelc. To były moje pierwsze meble i zmarnowana kasa. Do dużego pokoju kilka tygodni później kupiłam "meblościankę" z allegro, nowa, w promocji za 299zł, duża, nowoczesna, w miarę ładna i do dziś stoi i wygląda jak nowa. Wszystko działa, szuflady jeżdżą, drzwi szafek nie wiszą krzywo, meble mają jednakowy kolor. I coś jeszcze ważnego, w tym samym czasie kupiłam też synkowi meble z ikea, nie serię dziecięcą ale zwykłego malma, expedita i paxa. Do dziś wyglądają jak nowe mimo tego że są w pokoju dziecka i zdecydowanie są mniej szanowane. W ikea za sypialnię zapłaciłabym podobnie a szafa byłaby super w tej cenie. Na błędach człowiek się uczy. Nie polecam tego sklepu.

Gość run run
Mogę zapytać dlaczego wiedząc jaka jest jakość mebli z tego sklepu zainwestowaliście 3 tysiące w kolejne? Trochę to bez sensu.