Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lovely105

Nareszcie nasz rok dziewczyny

Polecane posty

Gość gość
Albo zapomniała napisać :) mój narzeczony też nie chciał kamerzysty ale go przekonałam

Gość gość
Po co urządzacie wesele za 1,5 roku czy 2 lata ? Bezsensu takie czekanie .

jeśli się chce sale która jest "rozchwytywana" i to w miesiącach ślubnych to lepiej sobie zarezerwować 1,5roku przed. A poza tym każda tu pisze o tym roku chyba

Gość gość
My takze, zeby nie brac akurat tych ktorzy mieli wolne terminy, zaklepywalismy sale i zespol grubo ponad rok wczesniej. U nas niestety takie terminy, a zalezalo nam na konkretnym miejscu i kapeli. Wesele koncem czerwca i mamy juz praktycznie wszystko, poza zaproszeniami, nie wybralam jeszcze bukietu slubnego i nie mam sukienki i butow na poprawiny. Reszta juz pozamawiana :) ach no i u nas ciasto i tort weselny wybieramy tydzien przed weselem po spotkaniu w naszym lokalu, kiedy tez podajemy ostateczna ilosc gosci.

My też chcieliśmy konkretny zespół dlatego zaklepaliśmy go prawie półtora roku przed :)

Gość gość
hej dziewczyny! Nasz slub 16.08 mamy juz sale, kamerzyste, fotografa, orkiestre, zakupilismy przed nowym rokiem alkohol gdyz ponoc akcyza ma wzrosnąc w tym roku, mamy juz zamowione obraczki. Pozostalo nam teraz wybrac sie do ksiedza i tu pojawia sie moje pytanie, kiedy sie daje co laska teraz przy spisaniu danych itd czy 3 miesiace przed slubem?

To musicie dogadać z księdzem bo co parafia to inna gadka jest. my będziemy płacić w dzień ślubu

Gość gość
Teraz bedzie musieli dac na same zapowiedzi, a w dzien wesele placi sie za slub, u nas dodatkowo daje sie paczki z ciastem w dzien slubu ksiedzu, koscielnemu i organiscie, a tym dwum ostatnim poza ciastem tez oczywiscie 'co łaska', bo bywalo juz tak, ze jak mlodzi nie dali pieniedzy to a to organista nie zagral na wejscie, a to teksty czy melodie mu sie mylily... niestety kosciol obecnie to niezla instytucja i niestety mlodzi czesto zamiast myslec o samej ceremonii i sakramencie, mysla czy nie za malo dali i czy wszystko bedzie w porzadku

Gość fioletowa fioletka
Nie, nie mamy jeszcze zespołu/wodzireja ani fotografa/kamerzysty. Nasza sala też rozchwytywana ale na kwiecień wszyscy witają nas z otwartymi ramionami i wolnymi terminami, dlatego pierwsze przygotowania zaczęliśmy pod koniec września/na początku października. Zaczęliśmy od zaklepania terminu i sali, potem suknia, potem garnitur, parę dodatków i w sumie w połowie grudnia odebraliśmy obrączki. Teraz będziemy myśleć nad fotografem, może jeszcze w styczniu załatwimy zespół lub wodzireja. Jakoś nie kręcą mnie te ślubne przygotowania, osobiście sądziłam że jest tego mniej, a okazało się inaczej, przez co straciłam sporo chęci.

Mnie też drażni to szykowanie ale samo się nie naszykuje :P no jak macie w kwietniu to faktycznie na spokojnie załatwicie :)

Gość perła222
my mamy w sierpniu. mamy już zaklepane kościół sale kamerzysta plus fotograf orkiestra. czekamy na projekt zaproszeń.:) i zgodzę się teraz to już zaczyna być najbardziej stresujący dzień, a tyle jeszcze trzeba zamówić.

Gość gość
21.06 :)

Gość gość
A my mamy 1 marca ślub :) I faktycznie zamiast z przyjemnością organizować wesele, to mamy tylko ciągły stres..

Gość gość
Ja mam wesele w czerwcu i zero stresu, sale, fotografa, dj i kościół mamy załatwione, kamerzysty nie chcieliśmy, projekt zaproszeń gotowy, obrączki mamy wybrane ale jeszcze nie zamówione, suknie mam, po garnitur idziemy w kwietniu