Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujacaa123

skuteczna antykoncepcja

Polecane posty

Gość poczatkujacaa123

wiem ze nie ma 100 % metody na zapobieganie ciazy . lecz jezeli kozysta sie z dwóch metod jest sie bardziej pewnym :D powiedzcie jakich wy uzywacie o jakich słyszeliscie jakie sa bezpieczne w miare ?

Gość gość
Najskuteczniejsza jest zakaz pokazywania c**ki płc**przeciwnej.

Gość gość
wstrzemięźliwość jest rzeczywiście najskuteczniejsza. i 100% pewność

Gość gość
100% pewnosci daje tylko brak sexu najepiej jezeli chcesz sie zabezpieczac to idz do ginekologa on ci doradzi co bedzie najlepsze.. jezeli dopiero rozpoczelas wspolzycie to pewnie najlepsze beda pigulki... moja siostra brala 6 lat w ciaze nie zaszla teraz ja tez uzywam i poki co odpukac jest wszystko tak jak powinno

Gość gość
Metoda objawowo-termiczna ;) Korzystam z Cyclotestu - komputera cyklu. Codziennie rano mierzę temperaturę a on ją interpretuje. Dzięki temu wiem, w jakiej fazie cyklu się znajduję i kiedy jest mozliwość zapłodnienia. W dni płodne po prostu nie współżyjemy

Gość gość
Mam pytanie odnośnie tego cyclotestu. Cykle wahają mi się ok 5-6 dni, czy mogłabym go stosować mimo to? Byłby tak samo skuteczny?

Gość elli 0002
gościu wyżej. dla komputera cyklu nie ma znaczenia czy ci się waha 4 dni czy 4 tygodnie, bo określa dni płodne na bieżąco. ja sama nie korzystam z tych cudeniek bo mi wystarcza program do obserwacji i samodzielna interpretacja nie jest taka trudna jak się niektórym wydaje. mierzysz temperaturę wpisujesz objaw śluzu, szyjki czy czego tam jeszcze i komputer ci daje znak czy dzisiaj można czy nie. Owszem ma w pamięci ostatnie cykle, ale decydujące są objawy z tego cyklu.

Gość bialamasajka
Jak najbardziej możesz go stosować :) Są to przecież jeszcze regularne cykle

Gość gość
Ja wybrałam kapturek naszyjkowy - femcap. Nie ma skutków ubocznych, co jest dla mnie bardzo istotne. Seks jest zdecydowanie przyjemniejszy niż w prezerwatywie, partner mówi że jest niewyczuwalny :)