Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różawogrodzie

śluz kiedy i jaki

Polecane posty

Gość różawogrodzie

Czy śluz z pochwy powinien występować cały czas? Czy są dni cyklu kiedy powinno być całkiem sucho? Bo ja takich dni praktycznie nie mam. Cały czas jakiś śluz jest. I czy śluz lekko żółtawy jest normalny? Często o intensywnym nieprzyjemnym, ostrym zapachu. Czy mam się niepokoić? Dbam o higienę miejsc intymnych, ale może coś jest nie tak? Mam też inny problem - mianowicie zbyt duże wargi sromowe wewnętrzne (mniejsze), tak, że wystają ok. 1 cm poza wargi większe.To chyba tzw. motylek. Czy to źle? Nigdy nie czułam z tego powodu dyskomfortu fizycznego, to znaczy nie zawadzają o bieliznę, nie ocierają się itp. Odczuwam jedynie ogromny dyskomfort psychiczny. Nigdy jeszcze nie współżyłam, czy to może przeszkadzać w jakiś sposób? I czy nie odstraszę lubego? ;) (On twierdzi, że nie, ale nie daje mi to poczucia pewności i tak). A i jeszcze w tych wargach sromowych mniejszych są jakby grudki. Nie swędzą, nie bolą, ale są. Może to ma powiązanie z tym śluzem? Ale one są od kiedy pamiętam, nie wiem, czy to jest coś złego. Trzeba to leczyć?

Gość gość
ja mam tak samo :( Może ktoś i mi pomoże... :)

Gość gość
Taki sluz o nie przyjemnym zapachu koloru zoltego moze byc oznaka infekcji tak bylo przynajmniej w moim przypadku wiec idz do ginekologa bo im wczesniej tym lepiej ja dostalam tabletki dopochwowe i juz jest ok ale nie powinno sie z tym zwlekac bo to mozbyc cos powazniejszego. Jesli chodzi o wargi sromowe mniejsze to tez mam takie troche wystajace ale dla moj partner nigdy nie narzekal.

Gość gość
zoltawy sluz moze byc normalny ale jesli dochodzi do tego zapach to raczej juz cos nie tak... idz do ginekologa to moze byc infekcja albo zly poziom ph pochwy da tabletki lub globulki i sie unormuje suche dni powinny wystepowac po okresie dni nieplodne

Gość gość
i tylko po okresie są "suche" dni?

Gość gość
Ja mam na okrągło żółtawy śluz, pomijając dni płodne, byłam u 3 ginekologów i żaden nie wykrył żadnej infekcji... Wargi sromowe też mam dłuższe ale mój mąż je lubi

Gość gość
ja mam np. takie dość duże wargi sromowe mniejsze. jakbym założyła stringi, to zdecydowanie by mi wystawały :( Ale mój facet (teraz juz były) niby nie narzekał i nic nie mówił, ale ja ich nienawidze

Gość gość
dni suchych 3-4 po okresie ale to zalezy od cyklu organizmu itd ja je mam

Gość gość
tantum rosa i irygator lacidovag to talkie przeciwzapalne i odbuduwujace flore bakteryjna

hmm....ale irygatora nie będe mogła użyc, bo nie zaleca się, bo mogą przerwać błonę dziewiczą, a jak pisałam nie współżyłam jeszcze

Gość gość
jeju, dziewczyno... przecież Twoja błona mogła już pęknąć podczas wysiłku fizycznego itd. (ja tak miałam i znajoma też) nie przestaniesz być dziewicą nie mając błony...

A teraz co to? pomóżcie... kupiłam sobie Gyntimę w globulkach i stosuję od 4 dni, a od dwóch dni pojawia się biała wydzielina taka jakby w grudkach...nie ma już nieprzyjemnego zapachu, nie ma jej dużo, ale takie grudki - czy to normalne?

Gość gość
To moze byc od tych globulek. Ale z takimi rzeczami to powinnyscie zasuwac do ginekologa. Nigdy nie jestescie same stwierdzic jakiego rodzaju to infekcja. Ginekolodzy nie gryza a moga pomoc. Infekcje zdarzaja sie kazdemu. Nie ma na co czekac tylko idzcie do lekarza. Bialy grudkowaty sluz to najczesciej grzybek ale nie stwierdzisz tego sama ani nie gdy stosowalas jakies tam leki. Co do sluzu wszystko zalezy od organizmu, hormonow. Nie kazda ma tak samo. Ja np po okresie mam kilka dni suchyc a potem mokro az przez dni plodne i po dniach plodnych tez najczesciej uczucie wilgoci choc nie zawsze.

Gość gość
nic mnie nie swędzi, a ten śluz grudkowaty pojawia się na przemian z takim żółtawym, też bezzapachowym, który trochę zasycha :/ jak myślicie - skończyć tą 10-dniowa kurację Gyntimą, czy przerwać i kupić np. Clotrimazolum ??

Gość gość
Jak zaczelas to nie przerywaj i nie kupuj na wlasna reke. Tylko idz do tego lekarza! :) Dobrze Ci radze.

Gość gość
Tak wiem doczytalam to. Dlatego jak juz zaczelas to wez przez tydzien i odstaw. No i na wizycie poinformuj ze ja bralas. Moze akurat C***omoze/pomogla i bedzie po sprawie ale lepiej zebys poszla do gina. On zapisze juz cos konkretnego co napewno da pozytywny efekt :)

Gość Aleksandra2121
Nie przerywaj leczenia a na pewno nie zmieniaj na inne bez konsultacji z lekarzem. Mnie to wygląda trochę na podrażnienie ale lepiej sprawdzić, posiew z pochwy byłby tu najlepszy. Następnym razem przy pierwszych objawach zaaplikuj sobie probiotyk dopochwowy invag, zawiera on 3 szczepy probiotycznych bakterii dzięki czemu skutecznie hamuje rozwój infekcji.

Gość gość
up

Gość gość
Co Ty chcesz jeszcze wiedziec? Juz wszystko jest napisane..