Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygladalo odpieluchowanie waszych maluchów POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość gość

moja córka kończy 2 lata za trzy tyg. Jak miała 16 miesięcy odpieluchowała się praktycznie sama. Niestety po miesiacu zycia bez pieluch i bez wpadek bedac w przedszkolu miala przykry wypadek i zrazila się do nocnika na dobre. Od dłużeszego czasu próbuję ją zachęcać do nocnika ale nic to nie daje. Teraz okazało się ze ma alergie na wszystkie jednorazówki, lekarka powiedziala że tylko wielorazowe pieluchy pomogą. Zaczełam więc takie używać od 2go dnia Świat. Po dwóch niach dziecko stwierdziło że ma dosyć tych pieluch i chce majtki. Zaczęła mi wołać kupe, ale siku nie zawsze i czesto sika na podłoge. Kolejna sprawa to te pieluchy przeciekają więc i tak wszystko jest mokre. Moja decyzja: spróbuję odpieluchować, ale JAK??? Prosze was mamy opiuszcie jak wygladało u Was odpieluchowanie, co działało najlepiej, jak tłumaczyłyście i czy zdarzało wam się zdenerwować?

Gość gość
hallo? czy komuś kiedyś się zdarzyła przygoda z odpieluchowywaniem??

Gość gość
Parę razy się posika i nauczy się kontrolować sikanie. Moja córka dzień przed pójściem do przedszkola miala nie ale 2 lata i robila w pampersy. Do przedszkola poszla bez pieluch. Taki byli warunek żeby ja przyjeli. Posikala wszystkie zmiany. Na drugi dzień zakumala o co chodź :) dobrze zaczelas niebawem twoja tez zrozumie. Możesz tez częściej sądząc ja na nocnik

Gość gość
ona nie daje sie sama posadzic bo wpada w furie. Zachecam ją, ale właśnie mnie zaskoczyła bo zapytałam się czy chce siusiu to powiedziała że tak i sama się rozebrała i zrobiła:) Było oczywiście wielkie brawo i podskakiwanie ze szczęścia:D

Gość violka_fiolkaaaa
Zaczęłam pierwszą próbe jak córka miała 2 latka ale sikała w majtki wiec zaprzestałam i po pół roku babcia jej powiedziała że jak zrobi siku na nocnik to dostanie pieniążka zdjęłam jej pampersa ,po chwili usiadla i mowi ,ze zrobiła,i rzeczywiscie udało sie:)), dostala od babci dyche .Pampersa juz jej wiecej nie zakładałam,juz normalnie zaczela za kazdym razem sikac na nocnik:)Na noc dawalam jej podklady w razie czego ale nigdy sie nie zsikala:)

Gość gość
Viola to u Ciebie jak w bajce:D

Gość gość
Jest ktoś jeszcze kto powie jak było u nich?