Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postanowienie

Dieta low carb

Polecane posty

Gość Postanosienie
mysle ze poł marchewki nie ma duzo cukru, na tej diecie jest wazne zdrowe jedzenie warzyw mozna jesc do oporu,

Gość Postanowienie
jak chcesz przygotowac pierś ?

Gość Postanowienie
smaż na oliwie :D masło szybko się spala

Gość gość
up

kolacja... jajecznica z 2 jaj na boczku :D z lyzecza koncetratu pomidorowego- dla smaku innego niz tlusty;p ppyszotka a w miedzyczasie zjadlam kolo 15 szt orzeszkow bez soli i 5 plastrow smazonego bekonu :D ej, a mozna slodzik? uzywam;p

Postanowienie ej ale maslo kalrowane jest spoko do smazenia, ja uzywam oliwe jedynie do slatek itd,,smazylam jesli juz to zawsze na rzepakowym:)

Gość Postanowienie
ja tylko slodzik uzywam, :) maslo klarowane jest ok

Gość gość
up

Gość Postanowienie
dziś jadłem tylko wafle ryżowe i jajecznice , do tego 0,5l pepsi ,kawa i herbata :D potem moze jakis trening pozdrawiam

Gość Arizona2017c
Postanowienie, To co opisujesz nie jest dieta nisko węglowodanowa. Wafle ryżowe, jaja i pepsi to jakiś koszmarek dietetyczny, niskie kalorie, niskie białka, węgle z dziwnego źródła. x Zdecydowanie niekorzystna dieta jak na 16 latka w fazie rośnięcia. Warto jeszcze raz sprawdzić podstawowe info o dietach nisko węglowodanowych.

Gość Postanowienie
haha się uśmiałem pepsi bez cukru, 0kcal 0 wegli nie wiem skad masz takie informacje ale nie wolno wykluczyc wegli do maksa , a ja czerpie je z najzdrowszego zrodla jakiego sa wafle naturalne. jajka sa najlepszym produktem na swiecie pozdro poczytaj

Gość gość
Kwaśniewski w diecie optymalnej dopuszcza wszystkie węgle, byle do wyznaczonej granicy. Nawet te słodyczowe.

Pisałeś wcześniej o ładowaniach, możesz trochę więcej napisać, co ile dni robisz? Ja kiedyś próbowałam być na CDK, ale źle się za to zabrałam i nie wyszło. Teraz się zastanawiam, czy po powrocie na low carb znowu nie spróbować, tylko lepiej się przygotować.

Gość gość
oczywicie, przeciez sam mozg potrzebuje 120g wegli, a pien nerki, erytrocyty, komorki bez mitochondriow? Mozg niechcetnie przechodzi na ketony, jest to robota glupiego, bo musi zcukrzac i tak wlasne lub zjedzone bialka. kazdy chcac spalac tluszcz powinien wcinac minimum 100g wegli dziennie a najlepiej 150-200.

Gość gość
up

Gość Arizona2017c
128g tłuszczu x 9kal - 1152 86g b x 4kal - 344 25g w x 4kal - 100 daje: 1596 kal - masz prawo być głodna - dieta restrykcyjna kalorycznie

Gość gość
Postanowienie,no to się uśmiałam...Ty kazesz Arizonie doczytać?Ona przeczytala mnóstwo prac***publikacji i przetestowala niskowenglawa na sobie(idzie Atkinsem).Czy to jest dobra droga -nie wiem,ale wsuwanie 10-ciu jaj dziennie doprowadzi Cie do przebialczenia.Zwieksz podaz węgli na rzecz warzyw+ tłuszcz,nie pij gownianej coli O,bo tez wyrzuca info do trzustki,ze jest cukier i powoduje wyrzuy insuliny(zwłaszcza,ze masz nadwagę i ten gruczol jest upośledzony.

Gość gość
te etykietki z produktów tez trzeba czytac ze zrozumieniem

Gość Postanowienie
pije cole bez cukru, nie wiesz na czym polega przebiałczenie, znam ludzi co jedza po 30 jaj i nic im nie jest dzis na kolacje jajecznice z boczkiem, wczesniej jablko + wafle pozdrawiam

Gość gość
wiem na czym polega przebialczenie,choc nigdy nie dopuscilam się tego dotkliwie.W ostatnie swieta poleciałam z białkiem(mieso,jaja,ryba)-niby parce na mocz,a sik zeowy

Gość Postanowienie
zeby zneutralizowac zakwaszanie trzeba jesc duzo warzyw cala filozofia, rowniez gdy odcinamy wegle moze sie to spowodowac dlatego j wcinam wafle

Gość gość
wafle nie sa zle,ale 10 jaj dziennie to przesada

Gość Postanowienie
dzis tylko 6 kiedys tez tak myslałem a co z ludzmi ktorzy jedza 30-40?

Gość gość
codziennie?

Gość gość
kazda przesada w zyciu,diecie ma swoje konsekwencje.

Gość gość
słoneczko madrze pisala-ta dieta nie jest prosta,a każdy przeważnie przebialcza

Gość Postanowienie
no to zobaczymy na moim przykładzie ;)