Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postanowienie

Dieta low carb

Polecane posty

Gość gość
nie rob eksperymentow na swoim organizmie

Gość gość
Arizona jest zerowym autorytetem, jej dzialania na Kafe jasno pokazuja, ze dieta w jej wykonaniu jest awykonalna. Bo teoria to nie wszystko, trzeba miec jeszcze madrosc i doswiadczenie. Naczytac sie darmowych madrosci i naogladac YT to sie kazdy moze, ale rzetelna wiedza jest niezbedna, inaczej to eksperymenty na naszym ciele konczace sie niepowodzeniem jak w przypadku Arizony. (I to i tak niezle, bo mozna nabawic sie miazdzycy, cukrzycy czy innych schorzen robiac tak jak ona). Jak ktos ma problem w utrzymaniu i przeprowadzeniu prawdziwej low carb to juz lepiej niech sie wezmie za pierwsza lepsza dietke z kolorowej gazetki dla glupiutkich kobietek. Mniej szkody sobie zrobi, bo wytrzyma tydzien ;-)

Gość Postanowienie
dobrze wiedziec :)

Gość gość
up

Gość gość
up jadam zdrowo jak efekty?

ha! rano 75,7 kg na wadze:D zjedzone- 2 udka pieczone, baby marchewki (ok 150g) z maslem, sałatka z garsci mixu salat, 1/2 pomidora i kawałka papryki + 2,ł. smietany 18% kawa ze smietanka 30% - ale smietanki moooze z 20ml (koncowka:P) zupa pomidorowa- gotowana na kurczaku, plus smietana 18% w srodku pomidory z puszki, przecier, marchew seler i pietruszka (ok 300ml)

i doszedł omlet z jajka, żółtka, łyzki śmietany 18% a do tego łyżka śmietany 18% i 1/2 małej łyżeczki soku jagodowego bo za mało tluszczu wczesniej było. aczkolwiek widze ze wegle beda dzis megawysoko bo w okolicach 30g ;/ białko ok 90 tłuszcz ok 95 i wegle... ok 35;/

zrobiłam kotlety mielone...z indyka (ach te zapasy;p) dodałam 2 lyzki zmielonych pestek dyni i 3 l. zmielonego siemienia ( teraz troche zaluje-wegle, ale z drugiej strony sa spoko na jelitka;p) i 1 jajko...usmazylam an smalcu... tak mniej wiecej wyszlo b- ok 97 t- ok 76 w-ok 13 1 sztuka- b-14 t-10.8 w-2 i 164 kalorie:)

Gość gość
up

Gość Postanowieni
Dziś na obiad piersi z kurczaka marynowane przec noc pokrojone w kostke i usmażone na oliwnie do tego czerwona marynowana papryka.

jezu u mnie dzis masakra. sniadanie - jajecznica z4 jaj z szynka i szpinakime lunch- sałatka- mix salat, 15 oliwek, kawalek papryki, pol pomidora, pol awokado obiad- 4 kotlety mielone z indyka (mieso, mielone pestki dyni, siemie jajo- na smalczyku) i szpinak kawa ze smietana 30% ( ok50 ml!) wieczorem- ok 10 orzeszkow ziemnych (ale tych w skorupce) na wytlumaczenie- hormony, beznadziejny dzien i zapierdziel w pracy... ale grunt ze nie bylo pszenicy ani slodyczy a nawet owococow

Gość Postanowienie
spoko ale dużo :)

Gość Arizona2017c
Jadam zdrowo, Żadna masakra - podstawą lc jest jeść tyle, żeby nie czuć się głodnym. Sprawdź oliwki bo najczęściej mają sporo ukrytego cukru :)

Gość Arizona2017c
Orzeszki ziemne nie są orzechami tylko rodzajem fasoli więc nie bardzo sprawdzają się w diecie lc przymulają samopoczucie i nasilają stany zapalne w organizmie. Migdały się za to idealnie sprawdzają.

Gość do_Arizonyyy
czesc Arizona,mam pytanie, mam duza nadwagę i chce schudnąć dzięki diecie niskoweglowodanowej, powiesz mi gdzie znajde kompendium wiedzxy w pigilce?dodam,ze nie msm czasu na czytanie książek i dłuższych publikacji,bede ci bardzo wdzieczna, pozdrawiam

dzieki za info! przyjełam do wiadomosci :) heh mam wyrzuty sumienia, bo orzeszki były mojego faceta- i tak wzielam z nudow;p zainwestuje w orzechy, a jak jest w włoskimi? dozwolone? mam pełno w domu :)

a co do oliwek czarne- bodajże z biedry mają podobno ZERO węgli a czarne z tesco 3g na 100g produktu- mysle ze to spoko- zwlaszcza ze ten wysoki smukły słoiczek to chyba 165g, a starcza mi na kilka dni:)

Gość POSTANOWIENIE
bzdura, oliwki mozesz jesc smiało. co do orzechow to nie jedz ich, do arizony masz tu wszystko przeczytaj od poczatku, i bedziesz wszystko wiedzial to zadna filozofia

Gość Arizona2017c
Do Arizony, Nie odniesiesz sukcesu bez wiedzy więc jeśli faktycznie chcesz schudnąć musisz zainwestować czas. Na początek polecam książki: Dieta bez pszenicy ,Nowa dieta Atkinsa , Dlaczego tyjemy - Gary Tubes, Dieta Bez Zbóż - Mercola Joseph. x Bardzo prostą dietą LC jest początkowa faza diety Gacy, mięso, tłuszcz i pomidory, jeśli będziesz trzymać węglowodany poniżej 70g, czystego białka poniżej 100g redukcja powinna się rozpocząć.

Gość Postanowienie
arizona ty sobie jaja robisz? nie trzeba czytać książek tylko wystarczy zmienić nastawienie i jest to co jest napisane

jasne,po co czytac,przeciez od tego oczy się psuja.Wiedze czerpiemy z tego co kolega powiedział,lub napisano na kafe;)

Gość gość
Postanowienie, dlaczego piszesz, że ma nie jeść orzechów?

Gość Postanowienie
duzo wegli i tluszczu

białko 117 tłuczcz 106 wegle 22 Postanowienie... bo ja nie robie takiego totalnego low carbu próbuj***ardziej lchf- low carb fat high jakie wogole sa proporcie B T W w zwyklym low carb?

Gość Postanowienie
nie patrze na proporcje, jem zdrowo - naturalnie. wiem tyle że waga sie powoli zatrzymuje, dlatego powiniem ciezko trenowac ale jakos sie nie sklada ...

Gość gość
up

Gość Postanowienie
Witam wczoraj zrobiłem 6 serii po 12 pompek, brzuszki i przysiady z obciążeniem. Dziś rano jajecznica , popołudniu udko kurczaza z sałatką grecką

Gość gość
up

Gość gość
up