Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postanowienie

Dieta low carb

Polecane posty

bieda! 43g wegli 145g tluszczu 130g bialka... zgubiły mnie buraczki cholerne;p ale wypiłam 1,5l wody i ok 1,2l herbat ziolowych plus orbitrek 30 minut;p jakos to sobie wybacze, zwlaszcza ze jestem przed @ :P jutro zapełniam lodówkę... jakies propozycje? wprawdzie lista juz jakastam jest, ale moze o czyms nie pomyslałam:)

Gość Postanowienie
piersi z kurczaka jajka wafle ryzowe oliwa makrela jabłka ja dodam ze na tej diecie fajne jest spagetti bez makaronu sam sos :D

jak masz obieraczkę do warzyw to mozesz nia tak obrac marchewke, gotowac te obierki chwilke w wodzie i wyglada jak makaron (tzn skorke wywalasz, ale cała marchewkę hm no wiesz... skrobiesz obieraczka na dlugie paski;p)

Gość a moze na liste
łosoś wędzony na zimno??

Gość a moze na liste
łosoś wędzony na zimno??

Gość Postanowienie
dzisiejsza waga 83.5 :D

u mnie dziś -jajecznica z 3jaj, kawałek papryki, kawałek kurczaka i 3 l. szpinaku (wszystko w jajecznicy oczywiscie) - sałatka: szpinak, pomidorki koktajlowe, feta, prażone pestki dyni, (sos z oliwy, czosnku, soku z cytryny soli i pieprzu) plus duuuże pieczone udko (bez skóry) na kolacje nie mam pomysłu;) waga- 75,00... kilogram mniej... hmm postanowiłam jeść mniej tłuszczu ;p i generalnie mniej kalorii, bo jedzac 2 tysie żarłam jak szalona, chciałabym zredukować do 1700 (przy czym zwiekszyc warzywa, zmniejszyc tłuszcz;p) 1tydzien- zero cukru, mąki, zbóż, owoców. jest git:) chudnąc kilogram na tydzień... za 2 mies- 8 kilo hehe byłoby ekstra:) ps. i tak mam cichą nadzieje, ze waga mi staneła przez @ a nie przez kalorie;] Postanowienie- gratki spadku! ;))

Gość Postanowienie
dziękuje, ja bardzo mało jem i za duzo w tym bylo wafli, od dzis ograniczam wafle do 4 sztuk, i zaczynam jesc wiecej warzyw do tego musze biegac ale nie mam ochoty

a łosos wędzony na zimno został kupiony, al enie te płaty, tlyko z tesco taka tuszka 100 czy 150g, z makłowiczem na obrazku- okolo 9zl? z koperkiem i drugi bez dodatków :) Postanowienie- wiem coś o tym, węgle to zlo;p polecam Ci szpinak, w biedronce swieży kosztuje 3,90 a masz cała pake- masa zelaza, wit c., mało kalorii i moim zdaniem bardziej sycący niż sałata, dodaj pomidora i zrób sos z oliwy i git! a w tesco mrozony szpinak- ja czesto kupuje w brykiecie, ale są też takie prostokątne mrożonki po 450gram zmiksowanego na puree i kosztuje to 1,90zł :) ugotowac całe i zjesc. mozesz dodac smietane, albo serek wiejski- serek od ciepla sie roztapia i ciagnie jak żółty:) no i duużo, dużo czosnsku;) a ja w pon. mam w planie bakłażana nadziewanego mięsem mielonym:)

Gość Postanowienie
ja dzis bede jadl sos do spagetti, jutro moze grecką zrobie

u mnie -na sniadanie omlet z 2jaj, 2 brykietow szpinaku i 3ech pieczarek i plasterka boczku plus serek Emilki 0% tluszczu (tlyko taki mialam) ze szczypiorkiem, pomidorkami koktajowymi i papryka -okolo 13nastej.... duża kawa z popularnej sieciówki (no comment;p) -okolo 18nastej obiadokolacja- 130g łososia wędzonego na zimno- tesko plus sałatka szpinakowa, plus 2 suszone śliwki -kawa ze śmietaną 30% i słodzikiem ( DOCZYTANE- słodzik nie podnosi stezenia glukozy to raz, dwa jest szkodliwy dopiero w dużych ilosciach, a nie przy 2och tabletkach na dzien;p i tego sie bede trzymac, bo ja kawe lubie słodką i koniec)

Gość Postanowienie
dokladnie ja tez lubia slodka i daje slodzik, waga mi sie nie zatrzymala i caly czas gubie, nie robilem dzis treningu nie mialem sil po calym dniu na WOŚP(bylem wolontariuszem) pozdrawiam

Gość Postanowienie
83.1 dziś, jest ok

Gość Postanowienie
dzis bez treningu kregoslup mnie boli nie wiem od czego na kolacje twarog

sniadanie- 3 jajka plaska lyzeczka smalcu pol cebuli 4 pieczarki 2parówki sokoliki ( 7,2g tłuszcz, 8,2białko) kawa z mlekiem obiadokolacja- 100g szpianku 3pomi koktajowe oliwa, musztarda prazone migdały 1/2 bakłażana nadziewanego mięsem mielonym z granulatem sojowym+ żóty ser 1,5l wody 3 zielone herbaty jestem full.

Gość Postanowienie
powoli ale idzie przestalem jesc wafle, jem wiecej miesa, pije duzo, jajka 5 max cos ostatnio zmniejszylem porcje

Gość Postanowienie
82.2 :D

Gość gość
aa! ja po wczorajszym mega zmniejszeniu kalorii 73,8 !! Postanowienie jeszcz 5 jajek dziennie czy na tydzien? ja jem 3 na sniadanie..codziennie.. ale mysle,zeby przystopować ;p

Gość Postanowienie
codziennie w sumie rano jajecznica z 3, i rzadko z 3 na wieczoe, teraz urozmaicam sobie warzywami i miesem zamiast jajek

no to ja 2-3 na sniadanie polecam (nie pamietam,moze wspominałam. jak tak to sorry) kabanosy drobiowe z biedronki!! są rewelacyjne! w skladziei napisane, ze ZERO WEGLI. 18g tłuszczu i 22g białka czy jakoś tak. no i nie mają chemii :) i są przepyszne! koszt - tu srednio na jeża bo jakos 9,90za 280g ( 11sztuk)

Gość Postanowienie
dzis na obiad pieczona kaczka, teraz gotuje brokul z fetą i sosem czosnkowym wagi sie waha w okolicach 83

u mnie udka z kurczaka i szpinak, na sniadanie kawa ze smietanka (nie blylo czasu ani glodu) rano 73,1 ! wow:P postanowienie- uwielbiam ten zestaw tj brokol feta sos czosnkowy, ale ja oczywiscie na gore zawsze nawale jeszcze lyzeczke platkow migdalowych:D

Gość gość
calkiem dobrze się odzywiacie-proponuje wlaczyc bialko roślinne-groszek,fasola,soczewica.Soi nie polecam,bo to G

Gość gość
salatka z lososiem wedzonym 150 g lososia wedzonego 1-2 gotowane ziemniaki salata lodowa koperek swiezy,badz suszony lyzka musztardy francuskiej(tej z calymi ziarnami gorczycy) majonez,sol,pieprz pycha,a ziemniak swietnie uzupelni wegle

Gościu :D no ja uwielbiam kotlety mielone z czarnej fasoli/ ciecierzycy, za jakis czas na pewno dołączę do menu :D s- omlet z 3 jaj, 3 pieczarek, garsci lisci szpinaku i parówki z szynki (;/) na klarowanym maśle, herbata zielona o- żeberka pieczone + sałatata k- to sie okaze :) moim małym grzechem jest kawa... ale kawa ze smietanka 4% i... łyżeczką syropu jagodowego z łowicza (jest przerewelacyjna, ale niestety cukier, cukier,cukier..hmmm... niestey po pierwszej mam chec na kolejna;p) 73,2kg

Gość Postanowienie
witam, dzis rano 82.5 żle się czuje , od 3 dni bez treningu(przeziebiony jestem) juz prawie 8 do szkola trza isc a ja jestem tak nie wyspany ze zasypiam to pisząc, Jadam zdrowo- ja wgl czesto mam zawroty glowy jak wstaje itp. straszne oslabienie, za mało jem