Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postanowienie

Dieta low carb

Polecane posty

Gość Postanowienie
w 100 ml Białko w 100 ml: 3,20 g Węglowodany w 100 ml: 4,30 g Tłuszcz w 100 ml: 2,00 g pijąc szklanke mamy ponad 10 g

Gość jadam zdrowo
ja zrobilam muffiny z tego przepisu. : puszka bialej fasoli 2jajka lyzeczka sody garsc tymianku sol pieprz wyszlo mi 7 sztuk- 1szt ma 50kcal, 3,2g wegli 4g białka i 1,7tluszczu poczynajac od tima ferrissa ktry kazde wpierdzielac fasole albo soczewice prawie do kazdego dania, wszyscy na diecie low carb ja jedza , puszka białej- 235g ma 22g weglowodanow....

Gość jadam zdrowo
167 cm 76 pieprzonych kilogramow 25 lat (od lipca przytylam 7 kilo,,, po...niby madrej diecie- niby jadlam duzo, wszystko, zdrowo, racjonalnie... to nie dla mnie, musze oduczyc sie jesc slodyczy;/ i u mnie racjonalnie- tzn bez chleba jednak, bo nie umiem porzestac na 1 kromce...)

dzisiaj nie bylo low carbow.. sniadanie- sok z pietruszki selera marchwi i jablka obiad- hamburger- z ciemnej bulki i kotleta z mielonego indyka i otrąb plus warzywa musztarda i keczu, plus salatka coleslaw - wersja domowa;p kolacja- i tu ... 4 kotleciki indykowe....sru;p ja musze miec wszystko rozpisane i zaplanowane, no i muszze miec wyczyszczony ze zlego zarcia dom- inaczej nie potrafie;p a co do fasoli- wlasnie mocze czarną fasole- mam zamiar zrobic z niej burgery... nie wiem cyz ja bede stricte low carb- po prostu - odstawiam bulki, chleby,makarony -slodycze, cukier - owoc- 1 na dzien- zapewne to bedzie jablko;p -alkohol tez zegnam - w pracy woda- 1.5l (teraz mam urlop- i cienko mi idzie, ale bedac w pracy to norma) niby latwo i prosto, ale nie bedzie tak latwo. ekhm, aczkolwiek jade z tym koksem, nie ma opcji, zebym była znowu takim grubasem, pamietam jak swietnie czulam sie bedac lzejsza o te kilogramy...

Gość gość
kurcze, fajna ta dieta...mam pytanie- nie macie na niej zaparć? U mnie każda dieta z duż ilościa białka tak się kończy:(

Gość sloneczko214
no wiec wlasnie, pamietaj zawsze co Cie doprowadzilo do tej nadwagi. Ja wywalisz buly, generalnie make i slodycze, slodkie i alko na bank schudniesz. Jedz zdrowsze bezglutenowe i to w ilosci symbolicznej, tylko dla zaspokojenia podst. funkcji komorek nieposiadajacych mitochondriow i bedacych skazanych na glukoze. Polecam Ci kupic przeswietna ksiazke "Zycie bez pieczywa" Lutz - autor. DObrze tlumaczy zasady.

Gość sloneczko214
nie ma zaparc, bo je sie warzywa, i nie jest to Dukan czy inna wysokobialkowa. Czytaj prosze uwaznie. Bialka ok 60g dziennie dal kobiety starczy.

słoneczko214wiem, wiem, wiem tylko czemu cholera jest tak trudno? ;p kocham slodycze i to w ilosciach chorych dla innych ludzi. a czytałas ksiazke zycie bez pszenicy? tez ponoc niezla :)

Gość Postanowienie
Jadamzdrowo , zanim zaczniesz diete napisz sobie menu na 10 dni, kup skladniki i dopiero zaczynaj bo tak to nie ma sensu. Każde przekroczenie progu węglowodanów kończy się porażką, bo tutaj organizm ma sie przestawic na czerpanie kalorii ( energii) z tluszczu a nie wegli, to przestawianie trwa troche ale warto wytrzymac. to dieta ekstremalna mozna sie wyrzezbic do kilku % tłuszczu. Zaparc nie ma, wszystko ok na początku słabo się czujemy, brak wegli = brak energii przez pare pierwszych dni pozdrawiam

Postanowienie Help Me! lista zakupow- piersi z kuraka szpinak brokoly kalafior jaja ryby makrele wedzone tunczyk (oczywiscie nie bede kupywała po jedenj sztuce- warzywa najczescie kupije mrozone- duze iloscci na wage- czesto robie zupe krem) wiem, ze powinno sie jesc te cholerne tluszcze, ale serio megaciezko mi uwiezyc ze tluszcz bez wegli jest spoko... ach wyprany mozg ;p

Gość Postanowienie
jadam zdrowo - pracujac mozesz przeznaczyc wiecej pieniedzy na diete :) czyli mozesz sobie dogadzac miesami, brokułami itp :D czyli na start masz juz z górki , poniewaz masz większą różnorodność spożywanego jedzenia. ale z drugiej strony troche wydziwiasz :D jakies soki z pietruszek , muffiny itp :D .

Gość Postanowienie
skresl tunczyka kup oliwe z oliwek extra vegien i lej do wszystkiego

hahaah wydziwiam...jak to baba, nie ;p co ja zrobie, ze lubie gotowac i sie babrac z muffinkami itd noo i fakt faktem, na jedzenie nigdy kasy nie załuje :) a oliwy mam porzadny zapas.. probowałam sie tez przekonac do oleju z siemienia lnianego, ale drania nie znosze;p

hmm a co z tunczykiem nie halo? Słoneczko, czytam to twoje Zycie bez pieczywa- znalazłam na chomiku:) tu kaza wegle ograniczyc do max. 72g na dobe... takie mnie restrykcyjne low carb mozna rzec

Gość gość
Bardzo was proszę , odpowiedzcie czy to jest dobry jadłospis na dwa dni? 1.posiłek- kefir 2.p.- jabłko 3.p.- ryba z warzywami, lub mięso z warzywami( warzywa w sałatce z oliwą) 4.p,- śledź z warzywami 5.p.- jajka w majonzie

Gość gość
musiałam podzielić post, bo kafee nie chciała do wpuścić owsianka maślanka ryba lub mieso z warzywami jajka z warzywami sałatka z ryby wędzonej lub z puszki ????

Gość gość
w drugim poście jest też 5 posiłków :P

Gość Postanowienie
bez majonezu i maślanki. tuńczyk i majonez jest trucizną dla człowieka

Gość Postanowienie
http://lifestyle.wp.tv/i,Tunczyk-w-puszce-warto-go-jesc,mid,1235076,index.html?ticaid=611f65#m1235076 tutaj macie wyjasnione

sniadanie mistrzow za mna 3 jaja masło i troche ...smalcu... (tu narodzily sie watpliwosci- to nie mozliwe ze tak schudne;p) kawałek- malutki czerwonej papryki 3 plastry pomidora i jeszcze 4 brykiety szpinaku - to wszystko w jajecznicy no i rzecz jasna 1,5 muffina z fasoli. to jest za je bi sta szama!

zapomnialam o swojskiej wedzonej szynce w sroku- porzadny plasterek i sprostowanie- muffina zjadalm pół, czuje sie meganajedzona, ale po takim czasie niejedzenia tlustego, czuje ten tluszcz doslownie w gardle ugh;p

Gość Postanowienie
lepiej jak byś czuła lekki głód :)

teraz mi to mowisz:D ?? ja czytalam wczoraj jeszcze o tej diecie lchf- low carb high fat i stad tlkuszcz,.. obliczyłam bialko- 258g tluszcze- 48,7 !! (hmm to zapewne za duzo:D koncze ze smalcem;p) wegle- 8,0

Gość Postanowienie
zapomniałem napisac, rano sie wazylem i jest 84,6. przypominam zaczynalem ok. 87.5 bo po świętach :D

gratulacjie spadeczku wskazowki na wadze!! niezly motywator, ja dopiero uwierze w skutecznosc jak zobacze u siebie, bo wkrecam sobie ze na mnie to na bank nie zadziała;p

Gość gość
Postanowienie, a co jest złego w maślance i tuńczyku? Reszta mojego jadłospisu jest ok ? Dzięki:)

Gość Postanowienie
dałem link z informacją o tuńczyku, jest wyżej to sie zapoznaj. nie wiem jaką maślanke pijesz, ale wg kazda ma za duzo wegli napisz ile ma g wegli w 100 g produktu

Gość Postanowienie
dziś na obiad surówka z marchewki i selera i pieczone udka

a marchewka nie ma za duzo cukru?? ja jeszcze nie jadląm obiadu- nie chce mi sie, jestem zatłuszczona:D ale czeka na mnie- losos 125g i szpinak z serem wiejskim (ale chudym tj 2%- wyjadam pozostalosic zlodwki) a na jutro planuje piers z kurczaka sałate i kalafior, ale zobaczymy czy bedzie mi sie chcialo jechac na zakupy:D