Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Zosi2013

Problem z wypróżnianiem

Polecane posty

Gość mama Zosi2013

Hej, nie wiem, czy to przypadek ale od dnia szczepień (6w1 + rotawirusy) moja córcia ma problemy z wypróżnianiem. Wcześniej wypróżniała się codziennie lub co 2 dni. Teraz natomiast wypróżnianie następuje po min. 5, 7 dniach (raz musieliśmy nawet podać czopek). Nie wiem, czy są to zaparcia, ponieważ Zosia ma miękki brzuszek, nic ją nie boli i oddaje dużo gazów. Konsystencja kupy też jest normalna. Czy ktoś może miał podobny problem? Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie wiem już, co robić. Dodam, że karmię piersią ale czasami zdarza mi się podać sztuczne (ok. raz dziennie 60 ml. po obu piersiach). Zmieniłam już dietę ale to nic nie pomogło. Pediatra kazał podawać LAXIMED ale nie wiem, czy jest to dobry pomysł skoro to nie są typowe zaparcia. Z góry dzięki za pomoc.:)

szkoda, że nie podałaś córci szczepionki 10w1 :O

Gość mama Zosi2013
dns, dziękuję za pomoc :)

Gość gość
A jest na piersi czy mm? I w jakim wieku jest dziecko

Gość mama Zosi2013
na piersi ale na wieczór po obu piersiach jest nadal głodna więc czasami daję ok. 60 ml mm. Zosia za tydzień skończy 3 miesiąc.

Gość gość
Bo dzieci na piersi bardzo często tak mają. Moja potrafiła tydzień nie robić kupki. Czasem podawałam czopek, jak widziałam że się męczy. Jeśli nie boli brzuszek to nie ma czym się przejmować

Gość gość
u mnie synek mial takie problemy od 6mc jak zaczelam dodawac inne jedzenie typu sloiczki kupka ciezka raz na tydzien i tak sie meczyl sprobuj odstawic mm moze to jej przeszkadza a jesli nie chcesz zrezygnowac to sprobuj podawac wode niegazowana rozrzedzi kupke i nawodni organizm

Gość D25D
Moja córcia odkąd skończyła 2 miesiące robiła kupkę raz na tydzień, czasem nawet rzadziej. Lekarz przepisał Lakcyd, ale nic nie pomogło. Małej nie bolał brzuszek, nie twardniał, więc bardzo się nie przejmowałam. Po 4 miesiącu zaczęłam podawać jabłuszka w słoiku, bo pomyślałam, ze to powinno pomóc. Jabłka rozrzedzają kupę. No i pomogło. Robiła różnie. Raz dziennie, czasem nawet dwa, a bywało, że i po 3 dniach. Ale już nie trwało to tydzień czy 10 dni. Jak tylko jej przestałam dawać, bo myślałam, że może już tak zostanie znowu przestała. Ale mimo to robi częściej. co jakieś 3-4 dni. Także może warto spróbować z jabłuszkami.

Gość maciejka_78
Cześć, ja podawałam swojemu małemu Laximed i pomógł, ale tak jak lekarz powiedział na efekt trzeba było poczekać, bo to jest leczenie przyczyny zaparcia. Na leczenie objawowe jest laktuloza. Polecam spróbować, bo wypróżnienie raz na 5 - 7 dni, to za rzadko...

Gość gość zrozpaczona
droga Maciejko, a jak to U Ciebie wyglądało? kiedy Laximed zaczął działać?? Jak często maluszek się teraz wypróżnia? Bo ja powiem szczerze ,ze jest to chyba ostatnia deska ratunku...:( malutkiej podaje już 10 ty dzień i na razie zero efektów..:( proszę o odpowiedź i pocieszenie:(