Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majer

Czy dać dziecku imię Franek

Polecane posty

Gość majer

Witam, dzisiaj razem z żoną rejestrujemy malucha w USC, dalej nie jesteśmy przekonani co do imienia, całą ciążę wszyscy nazywali go Franek, nawet cała rodzina pyta tylko o franka, ale czy to będzie dobre imie?? Mi się podoba alesam chyba nie chciał bym sie tak nazywać bo źle mi sie kojarzy. Żona też nie może się zdecydować, alternatywą jest imię Adam dość neutralne .... proszę o opinię szanowne forumowiczki. Pozdrawiam.

to nie jest dobre pytanie na forum odpowiedzi będą subiektywne, tak jak Twoja opinia. Imię zawsze jest sprawą indywidualną. Mnie się osobiście Franek podoba ale to zawsze będzie 50/50 innym się może nie podobać. Skoro przyzwyczailiście się do Franka to dajcie mu tak, a wcześniej przez kilka miesięcy Ci się źle nie kojarzyło?

Gość majer
Wcześniej jak i teraz jest świetne ale dla malucha, boję się że jak dorośnie to będzie miał nam za złe że tak ma na imie, bo ja jako dorosły człowiek raczej nie chciał bym żeby mówiono do mnie Franek, choć z drugiej strony to będzie za dobrych kilka lat, kto wie jaka będzie moda.... podejrzewam też że wszyscy mogą go już nazywać Frankiem a na imie damy mu Adaś:-), mojego teścia wszyscy nazywają Tomuś a ma na imie Grzesiek. :P

Gość gość
Miałam podobnie i do brzucha mówiliśmy Gucio/Gustaw. W ogóle tak odpowiadałam mówiąc: kto mieszka w brzuszku. Krótko chciałam nawet nazwać tak syna, ale zmieniłam zdanie. Wszyscy przywykli, a dziś czasem ktoś wtajemniczony pieszczotliwie powie Guciu. A jesli chodzi o samo imię to Adam lepsze, uniwersalne, ładne.

Gość gość
My mamy Adasia, super imię, teraz Adaś a kiedyś będzie Adamem, dodam że też Koziorożec, więc imię pasuje idealnie do tego znaku. Ja bym nie dała Franka, Franciszka, ale to moje odczucia.

Gość gość
Macie dwa tygodnie na zarejestrowanie, nie róbcie tego w pośpiechu , nic na siłę, zobaczycie jak będzie w domu. Adam ładniejsze, Franuś może i słodko ale dla malucha.

Gość gość
mysle ze to przecie przesliczne imie no spoko no tak i znam wspaniale na to sposoby wiec naprawde fajnie jest z tym no no to chyba trudno tak bo jak to tak mozna n ❤️ www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość gość
to musi być wasza decyzja, imię musi się wam podobać, ale skoro sam nie chciałbyś się tak nazywać to może jednak inne.. może przejrzyjcie jeszcze raz wszystkie imiona i podejmijcie decyzje

Gość gość
Wiesz.. to Wasza decyzja.. Mnie się nie podoba.. dla mnie wszystkie te Franki, Jaśki, Stasie, Władki, Antki to beznadziejne imiona.. Ale to WASZ wybór!!! Wy musicie być przekonani co do wyboru, to Wasze dziecko.

Gość majer
Dostał na imię Adam, a na drugie Franek ;-) tak to zrobiliśmy :-)dziękuję za opinie.