Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filigranka_27

Zdecydowana na cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość filigranka_27

Nie mam zamiaru rodzic SN, nie wyobrazam sobie tego bólu.Wole zeby mnie pocieli...jak to załatwic najlepiej?

Gość gość
ja zalatwilam dopiero 3 tyg przed porodem:) wystarczylo to ze meza kolega jest bardzo dobrym kumplem ginekologa i zalatwil mi cesarke:) bez znajomosci nic nie zalatwisz lub chodzisz na wizyty regularnie do jakiegos lekarza i placisz mu kase za cesarke ale musisz byc pewna ze ten wlasnie lekarz zrobi ci cesarke za kase,ewentualnie prywatna klinika

Gość filigranka_27
kiedys wszyscy mowili ze moja wrodzona niedoczynnosc tarczycy ( urodzilam sie bez tarczycy) jest wskazaniem do cesarki, a tu jednak niestety tak nie jest,nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie, wiem ze kobiety tak rodza ale nie ja! No wlasnie, znajomosci, gorzej jak ich brak:(

Gość filigranka_27
ktoś pomoże?

Gość gość
to zacznij moze od napisania nam skad jestes gdzie bedziesz rodzic, moze pomozemy

Gość filigranka_27
wrocław lub świdnica jeszcze sie zastanawiam. do porodu jeszcze pare miesiecy.ale ja juz mam obawy boje sie cholernie tego:(

Gość gość
ee tam nie jest zle, tez sie balam, pol godzinki i po wszystkim...hmmm chyba jestem szczesciara

Gość filigranka_27
ale jak rodzilas, sn czy cc?

Gość taka sobie żoneczka
też byłam zdecydowana na cc bez względu na koszt.. jednak niestety nie udało się załatwić..niestety kasa w tych czasach to nie wszystko..nie dotarłam do odpowiednich osób i byłam zmuszona sn..tak po fakcie po ur 15.11 to nie było aż tak źle..chociaż bałam się okrutnie..ale nie miałam wyboru musiałam urodzić..urodziłam 9 dni po terminie(miałam wywoływany) bolało kuresko..ale da się przeżyć..ale drugi raz nie chciałabym tego przeżywać..tak jak wszyscy mówią szybko się zapomina o bólu to prawda..bo nie ma czasu rozczulać się nad sobą gdy maluch płacze:) ogólnie nie polecam choć traktowana byłam dobrze

Gość gość
sn, skurcze dostalam w domu, nic nie bolalo, poprostu zwykle skurcze , pojechalam do szpitala to sie okazalao ze mam 8 cm rozwarcia, na lozko, podali oksytoksyne i 3 parcia i synus byl juz z nami, a kazdy gadal ze piersze dzoecko ze jestem chuda i bede rodzic kilka godzin, zreszta tez sie na to nastawilam bo jak kochalam sie z mezem to zawsze czulam opor, nawet podczas porodu polozna mowi ze jestem ciasna a maz do niej ze chcialby zeby tak zostalo :)

Gość gość
jak masz rodzic we Wrocławiu to zastanów się nad Niemcami. Tam cesarka jest na żądanie, ale trzeba zapłacić. Ja tak zrobiłam , pojechałam do Niemiec. Jedna z najlepszych decyzji w życiu. Polecam :)