Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helojzaa2

Hemoroidy po porodzie

Polecane posty

Gość helojzaa2

Czy Wy tez to macie lub mialyscie ? :-( Po 10 tygodniach od porodu pojawily sie u mnie. Mysle, ze to hemoroidy, bo boli mnie przy wyproznieniu, pojawila sie krew na papierze toaletowym. Jakie bralyscie leki ? JA kamie piersia. Dajcie znac prosze

Gość gość
up

Gość gość
Rodzilas naturalnie?

Gość gość
W aptece zapytaj i pewnie ci cos doradza. Ja uzywalam czopki. Teraz czasem jeszcze pojawiają się i używam procto-hemolan w kremie.

Gość gość
czopki posterisan lub procto glyvenol- ja dodtakowo bylam u proktologa, bo się bałam ze to coś gorszego

Gość gość
u mnie pojawily sie w trakcie porodu :/ lec do apteki tam jest mnostwo srodkow bez recepty farmaceutka napewno ci doradzi wiem ze to wstydliwy problem ale naprawde wiele kobiet to dotyka

Hej urodziłam naturalnie i w trakcie pologu równiż pojawiły się hemoroidy wiem co to ból a jestem już prawie 5 miesięcy po porodzie. Również Karmie piersią byłam u lekarza i dostałam tabletki bez recepty dla kobiet karmiacych nazywają się cyclo3fort. Do tego stosuje masc proctohemolan ale tylko zewnętrznie . Tabletki nam brać 2x dziennie po jednej kapsułce do tego zalecenie aby pić więcej wody i spożywać więcej blonnika np otręby owsiane. Ją je wcinam razem z jogurtem owocowym. . Smaczne otręby są w intermarche. Taka niebieską paczka kl coś ;-)