Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka878

spierzchnięta i pękająca skóra dłoni POMOCY

Polecane posty

Gość malinka878

od pewnego czasu ( około miesiąca ) strasznie wysuszyła mi się skóra na dłoniach, zaczęła pękać i krwawić, piec, nie pomagają w ogóle kremy do suchej skóry dłoni, nigdy nie miałam takiego problemu, dodam, że jestem na początku 6 miesiąca ciąży, nie wiem czy to może miec wpływ ? Czy zostaje mi tylko wybrać się do apteki po jakieś specyfiki czy może macie jakieś "domowe" rady, jak mogłabym poradzić sobie z tym problemem ? Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Gość gość
Idz do salonu kosmetycznego na zabieg pielęgnacyjny na dłonie z parafiną albo zabieg ekstremalnie nawilżający z lilią i bzem z pilingiem i maską kremową. Koszt niewielki bo 39 zł.

Gość gość
Tez mialam taki problem, ja stosowalam maseczkę z oliwy z oliwek podgrzanej, wystarczy poszukać w internecie, mi pomogla;))

Gość gość
Olej kokosowy kosmetyczny wcierac w dłnie.Po 10 min.nie ma śladu,dłonie sa pieknie nawilzone i delikatne.

Gość gość
dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, wypróbuję Wasze porady :)

Gość gość
mnie pomógł olejek arganowy... całkiem przypadkiem, bo używam go do twarzy, a to co mi zostaje wcieram w ręce :) jak zawsze w zimie miałam piekące czerwone ręce teraz napatrzec sie na nie nie moge :D

Gość gość
a gdzie kupiłas ten olejek? ja juz sie raz nacielam na podrobe...

Gość gość
mnie pęka skóra na palcach mam uczulenie na silikon, kurz i od mydła prawdopodobnie nic mi nie pomaga! ani ten z****** olej arganiowy ani leki jak sprzątam, zaraz mam pęknięcia i jadzą się, bolą, a włożę rękawiczki to mam wysypkę

Gość gość
ja mam swój stąd www.argantree.pl :D zdziwilam sie ale jest bardzo wydajny mam już go 3 miesiąc :)

Gość gość
od lat męczę się z egzemą na dłoniach: rękawiczki bez lateksu do wszelkich prac domowych a do smarowania maść nagietkowa i hasceral