Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na chrzciny od chrzestnej

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie dziewczyny, jaki prezent powinna dać chrzestna na chrzciny? Jestem studentką, utrzymują mnie rodzice, ale jakiś tam swój grosz zawsze mam. Niestety nie stać mnie na nic w stylu złotego łańcuszka (chociaż bardzo bym chciała), bo taki wydatek (200-300 zł) to praktycznie moje miesięczne wydatki na żywność. Chciałabym i muszę ze względów finansowych, dać raczej coś symbolicznego. Przy każdej okazji tj. Mikołaj, święta itd. kupuję coś małej (żeby nie było, że jestem sknerą). Chrzciny to jednak większa impreza, jednak mój budżet się nie zwiększa. Pomóżcie.

Gość gość
fotelik do karmienia w ikei kosztuje około 50zł+jakas pamiatke, albo tort

Gość gość
Wiek dziecka i płeć. Zaraz coś wymyślimy :).

Gość gość
Dziewczynka, 4mce.

ales glupia wiek i plec... przewaznie sa to jeszcze niemowlaki do ok 6 miesiecy, jak ktos chrzc***owyzej to znaczy ze juz cos jest nie tak z jego wiara

Gość gość
A jaki masz fundusz? Może taka pamiątka? allegro.pl/srebrny-obrazek-aniol-stroz-chrzest-7x9cm-000604-i3845469919.html allegro.pl/obrazek-srebrny-aniol-stroz-pamiatka-chrztu-komuni-i3834251789.html

Gość gość
i widzisz beatka jaka jesteś ograniczona a jak ktos adoptuje dziecko roczne, albo 2-3- letnie , które nie zostało ochrzczone jeszcze, to nadal twierdzisz, ze jak ktoś chrzci 3-letnie dziecko to coś jest z nim nie tak nie kobieto, to z tob,ą jest coś nie tak

Gość magdziankal
Tylko nie klupuj jakis glupot typu zlota pozytywka albo zloty smoczek. Kup biblie dla dzieci albo album na zdjecia do tego jakies ubranko i grzechoka i prezent jak tralala:-)

Gość gość
Albo jakieś śliczne ubranko.

Gość gość
Figurki, obrazki i inne takie raczej odpadają, bo podejrzewam, że rodzice dziewczynki schowają to głęboko do szafy.

Gość gość
Moim zdaniem ten pomysł ze srebrnym obrazkiem bardzo fajny, super pamiątka.

Gość autorka_tego_tematu
Myślałam, żeby przeznaczyć na ten cel ok. 100 zł. Myślicie, że wystarczy?

Gość gość
Chrzczą dziecko i obrazek święty schowają do szafy? Żartujesz? Moja córka na chrzest dostała srebrny obraz ze świętą rodziną, ksiądz go nam poświęcił i powiesiliśmy go Stefci w pokoiku. Ale skoro Twoim zdaniem nie pasuje. Może jakaś zabawka?

Gość gość
Moja córka ma pół roku, uwielbia się bawić takim wielorybem z wyciąganymi chustkami firmy Lamaze, można go dostać w Tesco, do tego dokup coś do ubrania i będzie git.

Gość autorka_tego_tematu
Z tym obrazkiem nie chodzi mi o kwestie wiary, a o to, że będzie to raczej bibelot, z którego nie będzie żadnego pożytku, znam podejście siostry do tego typu rzeczy, dlatego wolę wybrać coś innego. Zabawka fajny pomysł, tylko musiałaby być chyba jakaś interaktywna, a chociaż świecąca i grająca, podobno dzieci w tym wieku lubią takie rzeczy, bo zwracają ich uwagę.

Gość gość
Powiem Ci, że to zależy od dziecka. Akurat moja córka nie przepada, woli jakieś szeleszczące zabawki o różnych fakturach. Może garnuszek na klocuszek, ale na to będzie musiała troszkę poczekać, bo ją zwyczajnie jeszcze nie zainteresuje.

Gość gość
świete obrazki czy inne pamiątki są bez sensu, na zabawkę 100zł to moz być za mało. Ja bym na twoim miejscu faktycznie ten fotelik do karmienia kupiła jak ktoś tu napisał i np. jakiś fajny ciuszek,albo album na zdjęcia, ramki. Ja kupowałam matę edukacyjną, ale to czesto już rodzice mają.

Gość autorka_tego_tematu
Dzięki dziewczyny za pomoc, poszukam jakiejś fajnej zabawki tak jak mówicie :)

Gość gościu miał 25
jakim kretynem tzreba byc żeby dawać dziecku na chrzest pieniadze albo zabawkę, albo chodzik o matko... chodzi o to,, żeby dziecko miało jakas pamiątkę z tgeo dnia, poniweaż nie będzie go pamietał, chodzi o to, aby chrzestni dali dziecku coś, co zawsze mu bedzie przypominać ten dzien. z zabawek wyrośnie, kasę rodzice wydadzą na pierdoły i dziecko z chrzcin ma wielkie g***o. jak rodzice potrzebują krzesełka czy nosidełka to niech je kupią, a nie zawracają d**ę chrzestym. nba chrzest kupuje się inne rzeczy

Gość gość
Kup małe kolczyki złote pochodz po jubilerachmoże uda Ci się znaleźćtaniej. Albo srebrny łańcuszekz zawieszka z motywem religijnym lub pierwsza literka imienia dziewczynki wyjdzie taniej niż kolczyki a do tego mały bukiecik bialych kwiatow. Albo śliczna sukienke i do tego zabawkę. Albo biblię dla dzieci i srebrny lancuszek z matkaboska plus ksiazeczke o patronce. Albo obrazek z rodzina świętą i sukienka. Pokombinuj

Gość gość
A i oprócz prezentu nie zapomnij kupic bialej szatki to ok. 20zl która kladzie się podczas chrztu św na niemowlaczku

02.01.14 [zgłoś do usunięcia] BEATKA SK ales glupia wiek i plec... przewaznie sa to jeszcze niemowlaki do ok 6 miesiecy, jak ktos chrzc***owyzej to znaczy ze juz cos jest nie tak z jego wiara xxxxxxxxxxxx ty jesteś naprawdę taka popier/dolona czy tak tylko żartujesz?

Gość Mysza_876
Ja byłam chrzestna około miesiąc temu były chrzciny i wcale nie kupowałam wymyślnych prezentów, karuzelkę na łóżeczko kupiłam BabyOno - najładniejsze mają, do tego pościel w misie i bon do sklepu na zakupy:) Praktyczny prezent!