Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale wpadka ale wstyd mam 39 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość
Ciążą to powód do radości! Autorko nie bój się! Znajdź dobrego ginekologa, proś (a nawet żądaj) wszystkich badań prenatalnych. Zobaczysz, będzie dobrze!! Cieszę się razem z Tobą! :** dla dzidziusia

Gość gość
do ost gościa: posrało Cię?! tirli tirli bzi bzi kuku?!?

Każda "ciężarówa" w każdym wieku myśli, że coś może być z dzieckiem nie tak ja mam prawie 29 lat i jestem w pierwszej ciąży - też ryłam sobie beret takimi myślami, normalka. Gadasz, że w pracy młode laski i ty jedna tam między nimi - no ja rozumiem Cię trochę w dobie gdzie gimnazjalistki używają więcej makijażu ode mnie i zaczynają współżycie jak ledwo wyjdą z podstawówki, a nie jak ja - po maturze :P No ale bez przesady nie przeistaczajmy słynnego kultu młodości w kult "dzieciackości", bo za chwilę 25 latki będą się wstydziły ciąży, bo za będą za stare.

Gość gość
Gratulacje!!! U mnie w pracy jest wysyp 40-letnich mam (37-41). Z miesiąca na miesiąc młodnieją, przemeblowują mieszkania - istna wariacja. I cieszą się.

Gość gość
gosc 21.10 bo ta moda jeszcze do Polski przyjdzie,ja mieszkam na zachodzie tu to norma :)

Gość gość
ciaz i pozne macierzynstwo odmladza :) Gratuluje !!!

Gość gość
Jak moglas mu dojsc w srodku ,teraz to juz tylko czekac na rozwiazanie ;)

Gość gość
pozniej taka 20 stka ,bedzie maiala 60 letnia babcio-mame

Gość gość
jak jesteś załamana podrzuć do tego "okna nadziei" i spoko jakaś zakonnica wykarmi

Gość gość
Czytalam synkowi na dobranoc a ten wyskoczył mamo jakbym miał braciszka to ja bym mu czytał, galy wywalilam bo syn nic nie wie czyżby dziecięca intuicja??? Za tydz ide do ginekologa, jedneh strony sie boje jak jasna cholera, a z drugiej czuje rasdosc, chyba dzięki Wam

Gość gość
gratuluje ;) bedziesz pieknie wygladac z brzuszkiem, a po urodzeniu maluszka wrecz kwitnaco ;). Nie martw sie niczym, ciesz sie ;) Mam 35lat i 4 miesiecznego maluszka, za 3 lata planuje kolejne dziecko wiec uwazam, ze 38lat to dobry wiek.

Gość gość2468
Żaden wstyd kobieto. 9 miesiecy temu w wieku 40 lat urodziłam zdrową córeczkę. Jak najbardziej planowaną. Mamy też 11letnia córkę. I powiem ci że wszyscy oszaleliśmy na punkcie tego naszego Maluszka. :-) Od nikogo z otoczenia przyjaciół czy znajomych nie usłyszałam ani razu tekstu ,, że to za późno na dzieci'' Wręcz nam kibicowali :-) Badania prenatalne przysługuja kobietom po 35r.życia bezpłatnie. Ja skorzystałam dla własnego spokoju i było wszystko książkowo. Każda ciąża młodej kobiety czy nieco starszej niesie ryzyko wad. Mam koleżanki, które w wieku dwudziestu paru lat urodziły pierwsze dzieci z ZD. Mój gin, gość ok. 60 ordynator, powiedział, że miał tylko jedną pacjentkę około 40, ktora urodziła dziecko z ZD reszta to były młode dziewczyny. Nie ma reguły. Tak więc życzę ci bezproblemowej ciąży. Pozdrawiam

Gość gość
W sumie od urodzenia syna nie interesował mnie temat "ciąża", dopiero Wy mi uświadomoliście, że wiek kobiet sie trochę przesunął :-) ,mnie daja góra 30 lat i zdecydowanie lepiej czuję się wśród młodszych ludzi.

Gość gość
Uświadomiłyście miało być

Gość gość2468
Jeszcze tylko dodam, że wśród moich znajomych urodziło się 6cioro dzieci. Wszystkie zdrowe. A matki w wieku 35 - 41 lat :-) .

Gość gość
nie dziwie sie ze sie nie cieszysz, skoro zdradzasz meza i wpadlas z kochankiem, co za pech

Gość gość
moja siostra miala 37 lat i 12 letnia córke ja kzaszla, ryczała tydzien, a teraz jest najszczesliwsza kobieta jaka znam i jej releacje z mezem sa o niebo lepsze, a malutka jest kochana, ostatnio skonczyla roczek:) takze wszystko przed Toba

Gość gość
Gośc co napisał o mojej rzekomej zdradzie, dziecko , nauczyleś sie czytanki na jutro?

Gość wifigdańsk
wstyd?? jak mozna napisac ze ciaża to wstyd?

Gość gość
Nie ciąża wstyd tylko ciąża statecznej paniusi to wstyd :-)

Gość gość
w dzisiejszych czasach ciąża w wieku 40 lat nikogo nie dziwi. Niektóre w tym wieku zostają babciami, to dopiero obciach!!!!!!

Gość gość
zostać babcia w wieku 40 lat to obciach? chyba lekka przesada. nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Licząc,ze zarówno mama jak i np. córka urodziły w wieku 20 lat to gdzie tu jest problem?

Gość gość
39cio latka, która wypatruje menopauzy ? :O 39cio latka za stara na ciążę ? :O Ja nie moge, z jak zapadłej wiochy jesteś, że masz takie poglądy ? Łał.

Gość gość
ta zapadła wiocha to warszawa łał

Gość gość
bycie 40 letnią babcią to dla ciebie nie wstyd???? dla mnie byłoby to tragedia i świadczy tylko o tym że jaka mamusia taka córusia :) puściły się jako 20 latki... maskara! to prawie jakbyś na czole miała to wymalowane!

Gość gość
ja mam prawie 40 lat, czuję się młodo, jestem zadbana, aktywna zawodowo i umarłabym gdyby ktos wołał teraz na mnie babcia :p

Gość gość
przeciez masz tylko jedno dziecko!Nawyzsza pora na drugie.