Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hcg a ciążą

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem i nie wiem co zrobić. Mam bardzo nie regularne miesiączki więc już kilka razy myślałam że zostanę mamą (bardzo bym chciała). Po dwóch miesiącach od ostatniej miesiączki zrobiłam test ciążowy i wyszła jedna mocna druga słaba kreseczka więc następnie zrobiłam HCG beta z krwi i wyszło 103580 mlU/ml. Czy to możliwe, że jestem w ciąży?? Czy to może być coś innego?? Proszę o szybką odpowiedz.

Gość dość mądra
ciąża!

Gość gość
ciąża jak nic, gratulacje :)

Gość gość
Gratulacje!! Powtorz za dwa dni zeby spr czy wzrasta, sle taki wynik to juz chyba spokoj :))))

Gość gość
dziękuj***ardzo. staraliśmy się ponad dwa lata i myślałam że to jakaś pomyłka nie wierze że się udało

Gość gość
Wszystko wskazuje na ciążę ,ale tak jakoś dziwnie :-/ przy takiej hcg powinna ci wyjść na teście druga kreska bardzo widoczna a nie słaba , ponadto ...zrobiłaś test po dwóch miesiącach bez miesiączki? po ilu dniach od pozytywnego zwykłego testu zrobiłaś betę ???

Gość alopaaa
e nie ma co się już nad tym głowić:), to już nie istotne, jak i kiedy test powinien wyjść, teraz śmigaj na USG :)

Gość gość
No w poniedziałek zrobiłam test z apteki a w piątek ten w laboratorium. czy to może być pomyłka?? Bo obydwa wykrywały HCG i taka różnica...

Gość gość
acha :) to w takim razie wszystko się zgadza i wygląda ok :) gratuluję !!!!!!!! dbaj teraz o siebie i...rosnące maleństwo :) P.S i nie licz na pomyłkę moja droga bo hcg wskazuje na pięknie rozwijającą się ciążę :) kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?

Gość gość
tak zrobię dzięki temu będę mieć pewność :) nadzieja

Gość gość
ostatnia miesiączka to 18 październik ale mam bardzo nieregularne więc nie wiem dokładnie kiedy to się stało :)

Gość gość
gratulacje ogromn,e nie powtarzaj bety, po cholere? Marsz do lekarza bo serdusZko już wali jak dzwon! Gratulacje ogromne, wiem jaka to radośc po takim czasie - my staralismy si 4 lata :)

Gość gość
naprawdę?? aż ciężko uwierzyć :) w takim razie zaraz po niedzieli idę do lekarza :)

Gość gość
Koniecznie daj znac a jutro kup kwas foliowy i lykaj :) ciaza rosnie a folik potrzebny. :)

Gość gość
hmmm...faktycznie ciężko wyliczyć ci będzie , według kalkulatorów internetowych i podanej przez ciebie daty @ byłby to AŻ 11tydz. :) ŁŁooooo to szybko do lekarza!!!! i jeżeli faktycznie doszło tak dawno do zapłonienia to zobaczysz już nie tylko serduszko ale i ...maleńkiego człowieczka z nogami i rękami :) ja w 11tyg i 5dniu miałam usg genetyczne i to już nie był "fasol" - to był mały człowieczek :) !!!! Idź do lekarza czym prędzej, nie marnuj już kasy na hcg-lepiej wydaj na dobrego lekarza z dobrym usg :) Ale fajnie :) !!!! jeszcze raz gratuluję :)

Gość gość
udało mi się zapisać dopiero na 13 stycznia, czy to wystarczy??

Gość gość
Cześć !!! No jeśli wcześniej nie da rady to trudno...choć jeżeli to będzie ciąża według ostatniej @ i tak jak liczyłam wcześniej jesteś już w 11tyg. to może cię ominąć ważne badanie- pierwsze usg prenatalne (lub genetyczne jak kto woli) bo takie badanie wykonuje się do 12tyg najlepiej. Przypomniało mi się-że wykonując usg lekarz określi który to dokładnie tydzień,skoro miesiączki nieregularne to usg"podpowie" :) jak samopoczucie :) ?

Gość gość
samopoczucie świetnie, zwykłe objawy ciążowe choć nie przyjemne normalnie to teraz odczuwam z przyjemnością :) tylko martwię się tą wizytą, bo przy takim rozregulowaniu hormonalnym może być wszystko... ale jestem dobrej myśli

Gość gość
Byłam u lekarza. To 8-tydzień :) serduszko bije jak dzwon :)