Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rower a chudnięcie

Polecane posty

Gość gość

czy dzięki jeździe na rowerze mozna schudnąć? nie jest tak, żę rośnie tyłek albo rosną jakieś inne mieście? Jak jeździć, jak długo, jak intensywnie, jak częśto

Gość gość
Co najmniej godzinę za jednym razem Tempo średnie (około 20 km/h), 55-65 HRMax Duża kadencja, bo jak będzie cięzkie przełożenie i niska kadencja to bardzo rozbudujesz łydki i uda

Gość gość
kadencja - w kolarstwie: częstotliwość obrotu pedałów

Gość gość
Pora roku świetna do tego by schudnąć na rowerze! Zahartujesz organizm i metabolizm podkęcisz. Ja też jeździłam mróz nie śnieg wiatr ulewa-niczego nie robudowałam a czasami nieźle pociskałam pod wiatr zostawiając męską cześc daleko w polu. Samochód zastąpiłam rowerem.

Gość gość
no tak, ale też trzeba wziąć pod uwagę, że ewentualne "rozbudowanie" tyłka i uda, to jest spowodowane zwrostem tkanki mięśniowej, a nie tłuszczowej(czego nikt nie chce), a to sprawia, że ciało jest bardziej jędrne - mięśnie są gęste i dużo twardsze od tłuszczu, więc nawet jak się rozrośnie coś pod wpływem wzrostu tkanki mięśniowej to nie będzie to tak źle (zresztą niestety taką tkanke łatwo się traci...)