Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rumuia123

Twardnienie brzucha 18 tydzień ciąży blizniaczej

Polecane posty

Gość Rumuia123

Zaczęło sie jakiś tydzień temu wieczorem. Nie wiem co myślec. Brzuch mi sie robi twardy każdego wieczoru i to co chwila na kilkanaście sekund. Mieszkam w uk do polski lecę w sobotę....myślicie ze to coś poważnego??? Rano brzuch jest ok. Zrezygnowałem już z pracy ale tutaj bardzo żadko są wizyty lekarskie a kolejna mam na koniec stycznia i nie wiem co mam myślec o tych objawach. W pierwszej ciąży miałam tak pod koniec..... Martwię sie trochę. Umówilam sie już do lekarza w Polsce. W dodatku jeszcze mam infekcje grzybicza pochwy nie wiem skąd bo pierwszy raz coś takiego :( jeju szybciej do polski:( ktoś miał takie twardnieniatak wcześnie? Myślicie ze to złe???

Gość Rumuia123
Nikt tak nie miał czyli....... Lipa

Gość gość
twardnienie brzucha zawsze trzeba skonsultować. miałam też takie objawy i miałam leżeć, odpoczywać i brać duuużo magnezu - teraz kończę 37 tc i dzisiaj dostałam zgodę, że "mogę rodzić", więc wydaje mi się, że można powiedzieć, że kuracja ta okazała się sukcesem. Powodzenia.

Gość gość
Twardnienie moze byc objawem skracania sie szyjki i rozwierania. Biegiem do lekarza.

Gość gość
Boze no nie straszcie! K***** jeszcze samochod sprzedal.wzielam nospe ale cos srednio przechodzi. Nie Wiem poczekam do Jutra I pojade do szpitala z same go rana przed wyjazdem do pl. a jeszcze jest cos co moge zrobic procz lezenia I Brania mg bo lezenie nie dziala zbyt... :( kurcze oby do Jutra.

Gość gość
Nospa i magnez w maksymalnej dawce lezenie z lekko podniesionym tylkiem tak zeby ewentualnie nie bylo ucisku na szyjke. Moze akurat jest ok ale lepiej nie ryzykowac.

Gość Rumuia123
Wzielam Jedno I drugie. Nospe 2 Godz. Temu a mg 20 minut temu Dawki maks. Po nospie jakby mniej odczuwalne te twardnienie ale na wszelki wypadek spakowalam dokumenty jakby trzeba bylo do szpitala. Jutro pojade I tak I niech mnie wyrzucaja ze histeryzuje bo pewnie to uslysze. Czemu to sie w polsce nie zdarzylo. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Dziekuj***ardzo za podpowiedzi! Ciezkie zycie jednak bez kafeterii. Napisze jutro.