Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emkaol

Suszarka po porodzie aby zagoilo się szybko

Polecane posty

Gość emkaol

Może to smieszne ale Po porodzie osuszajcie krocze suszarka,to najszybszy sposób na gojenie tego miejsca...oczywiscie odkazamy i oczyszczamy..moja babcia i mama powiedzialy ze musze nosić luźne ubrania najlepiej sukienki i na powietrze,a ja wpadlam na pomysł z suszarka,zagoilam się w kilka dni i jestem spokojna teraz przed drugim porodem;-)

Gość gość
tez tak robilam, bardzo pomoglo dziecku na odparzenia tez super dziala tylko trzeba uwazac zeby bylo lekko cieplo powietrze zeby nie oparzyc pupy maluszka

Gość emkaol
jak mój facet zobaczył co ja wyprawiam to aż zawył odtąd dochodzi tylko taki "osuszony" hihi

Gość gość
Ja tak robiłam po kąpieli, bo było to wygodniejsze, mniej bolesne i szybsze i bardziej higieniczne, niż próba wysuszenia się ręcznikiem. Po skorzystaniu z wc najpierw używałam miękkich ręczników papierowych, dopiero po jakimś czasie papieru, kiedy mniej bolało. Mnie pomógł też octanisept. Szkoda, że dopiero po ok 2 tygodniach od porodu zaczęłam go używać. (nie wiedziałam, że można, dopiero położnej pytałam, jak do mnie przyszła).