Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Artykuł z badaniami na temat wpływu karmienia piersią na dziecko

Polecane posty

Gość gość
jesli uważasz, że ogólnie matki kp dają danonki to jesteś

gościu z 03.01.14 weź się tępa dzido naucz czytać ze zrozumieniem :O następna wtóra analfabetka, która w życiu umiała tylko pstryknąć se dzieciaka i wepchnąć mu cyca do buzi.

Gość gość
rozumiem:) ciekawa logika:) skąd taka charakterystyka?? kp Cię lekko chyba przymroczyło, ale nie przejmuj się, tak się czasami dzieje bo organizm osłabiony jest wyciekaniem wszelkiego dobrego dla dziecka. I stąd się bierze irytacja w postaci wyzywania innych kobiet od prostaczek. Przejdzie Ci:)

Gość gość
dns a ty taka wszystkowiedząca a nawet nie umiałaś "wepchnąć mu cyca do buzi" i nakarmić dziecko swoim mlekiem . Mleko mamy jest najlepszym pokarmem tak było jest i będzie.

Gość gość
uważasz się za kogoś lepszego, bo nie umiałaś podołać macierzyństwu i spełnianiu się jako kobieta, jako partnerka? :O

Gość Młotek
Ja uważam ze mleko matki jest gorsze i nic nie daje oprócz męki

Gość gość
czy macierzyństwo=tylko karmienie piersią?? Myslałam,że macierzyństwo to długotrwały i ciagły proces polegający na wychowaniu dziecka na szcześliwego i pewnego siebie człowieka. Co ma bycie dobra partnerką i spełnianie sie jako kobieta do karmienia piersią? I nie nie uważam się za kogos lepszego. Ale takie pytanie zawsze zadają kobiety, które mają jakies kompleksy lub są niepewne siebie.

czasem są sytuacje, że moje "umienie" czy "nieumienie" nic nie znaczy. I powtarzam- tak- mleko matki to najczęściej najlepsze jedzenie dla dziecka. Ale przestańcie w końcu świrować Ja karmiłam swoje dziecko moim mlekiem póki mogłam, ale nigdy - przed ciążą- ani po, nie pieprzyłam o kp jak nawiedzona wariatka. Nawet nie wiedziałam, że można do zwykłego kp dorabiać takie ideologie i przypisywać mleku matki cudowne właściwości Ale na kafe wszystko jest możliwe. Niedługo stąd się dowiemy, że mleko matki to lekarstwo na całe zło tego świata.

Gość gość
ktos tu juz wczesniej wkleil fragmenty z tych ich cudownych badan dotyczacych kp - zadna ze zwolenniczek kp nie miala odwagi sie ustosunkowac , ciekawe dlaczego? ;)

Gość gość
jak to dlaczego? Bo wszystkie nadstawiają cysia, zeby poczuć się lepszymi matkami i potem móc wpieprzać się w cudze życie i nawracać te które karmią mm.

03.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość uważasz się za kogoś lepszego, bo nie umiałaś podołać macierzyństwu i spełnianiu się jako kobieta, jako partnerka? pechowiec.gif xxxxxxxxxx to było do mnie? :D

Gość gość
wczoraj były wklejany artykuł o badaniach o tym, że substancja HAMLET znajdująca się w mleku matki niszczy komórki rakowe i w przyszłości jest szansa leczenia raka mlekiem kobiecym.

Gość gość
Cytat z artykulu z dzis: "Badania dotyczące zmniejszenia ryzyka nowotworów w zależności od karmienia piersią są obarczone niską jakością dowodów"

szkoda tylko, że mleko matki nie umie wychować dzieci na normalnych ludzi, tylko coraz częściej na roszczeniowe święte krowy, którym wydaje się, że wszystko mogą i wszystko im się należy :O

Gość gość
wpiszcie sobie w wyszukiwarkę zobaczcie ile jest rezultatów vvv Gazeta powołuje się na informacje dziennika "Siberian Times". Odkrycie Rosjan to sensacja na skalę światową. "W trakcie analiz białka zawartego w mleku kobiet odkryliśmy szczególnie interesujący typ białka, niewielką peptynę, która oddziaływuje na komórki rakowe. Peptyna ta niszczyła komórki nowotworowe i pozostawiała nietknięte zdrowe - wyjaśnia prof. Walentin Własow z Syberyjskiego Instytutu Biologii i Medycyny Podstawowej, będącego placówką Rosyjskiej Akademii Nauk. Naukowcy przetworzyli genetycznie biało zawarte w mleku kobiet tak, by uzyskane komórki, stanowiące podstawę nowego leku, miały silniejsze antyrakowe działanie. Doświadczenia na myszach wykazały, że lek działa szczególnie dobrze przeciwko nowotworowi wątroby i płuc. Rosjanie w swoich badaniach wykorzystali doświadczenia naukowców szwedzkich z Uniwersytetu w Lund i Uniwersytetu w Goetheborgu. W 2010 r. ustalili oni, że mleko kobiet ma antynowotworowe właściwości i że można używać go do leczenia nowotworu pęcherza. Eksperymenty wykazały, iż zawarta w mleku kobiet substancja, której nadano angielską nazwę Hamlet może być używana do niszczenia aż 40 różnych rodzajów raka. Stworzony przez Rosjan lek z mleka kobiet poddawany jest obecnie testom przedklinicznym, potem nastąpią badania kliniczne, wreszcie gdy otrzyma dopuszczenie do stosowania, będzie mógł być sprzedawany.

Gość gość
badania z artykułu były z 2009 i wcześniejsze o substancji HAMLET są najnowsze

no tak, ale to mleko samo w sobie nie chroni dzieci nim karmione przed rakiem.. no chyba, że zaraz się dowiem, że tylko ludzie karmieni mm chorowali dotąd na raka ;)

Gość gość
dokladnie - to mleko nie chroni dzieci nim karmionych, ta substancje trzeba wyodrebnic i , jak przypuszczam , podac jako osobny lek. Wiec jaka z tego korzysc dla dziecka w momencie karmienia?

Gość gość
dns no prosze ty piszesz o dobrym wychowaniu ? TY gdzie jedziesz po innych i wyzywasz kobiety od najgorszych tylko dlatego ze maja inne zdanie .TY ktora potrafisz uderzyć swojego męża bo coś ci nie pasuje . Lusia zacznij od siebie a poniżej pouczaj innych .

chyba za krótko byłam kp - więc niestety kiepsko z moim wychowaniem :D

Gość gość
niszczy komórki rakowe, które ma każdy człowiek u dziecka karmionego też. To nie znaczy, że nigdy nie zachoruje na raka.

Gość gość
Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuje za linka. Pozdrawiam